Carolina – Tampa Bay 6:1 (kon.) | NY Rangers – Philadelphia 4:6 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 3:2 (po pr.)
Montreal – Florida 2:5 (kon.) | Ottawa – Toronto 1:4 (kon.) | Minnesota – St. Louis 2:3 (kon.)
Vancouver – Calgary 1:4 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
1:4 (0:0, 0:1, 1:3)
Toronto Maple Leafs
cz Štvrtok 20.09.2018, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • Príprava NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Filip Chlapík (OTT) 1+0, 3 střely, čas na ledě 14:47
    Christián Jaroš (OTT) 0+1, 1 střela, čas na ledě 16:19
    Martin Marinčin (TOR) 0+0, 2 střely, čas na ledě 21:53 (04:07:22)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Auston Matthews (TOR) 1+0
    2. Filip Chlapík (OTT) 1+0
    3. Tyler Ennis (TOR) 2+0

     
    Toronto dokázalo během 24 hodin dvakrát porazit Ottawu a navíc stejným výsledkem, přestože tentokrát se na ledě představili jiní hráči. Skóre utkání otevřel na začátku druhé třetiny Auston Matthews, na jehož gól deset minut před koncem navázal Jeremy Bracco. Filip Chlapík odehrál v domácím dresu Ottawy fantastický zápas a šest minut před koncem se mu podařilo snížit z dorážky, jenže na trefu českého útočníka rychle odpověděl Tyler Ennis, který se v závěru prosadil ještě jednou a po střele do prázdné brány vstřelil svůj druhý gól. Konečný výsledek. Ottawa Senators 1 Toronto Maple Leafs 4.
     
    Konec zápasu.
    59:39 Tyler ENNIS - 1:4
     
    59:39
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Patrick Marleau u střídaček na obranné modré čáře vypíchl puk Bradymu Tkachukovi a o hrazení ho přihrál TYLEROVI ENNISOVI, který zavezl kotouč do útočného pásma a od modré čáry ho žabičkou poslal do prázdné brány! Maple Leafs vedou 4:1. Asistence: Patrick Marleau.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:53
    Calle Rosen napřáhl od modré čáry ke střele, kterou Mike McKenna ukryl v lapačce, a rychle rozehrál.
    56:58 Tyler ENNIS - 1:3
     
    56:58
    Toronto právě vstřelilo branku!
    TYLER ENNIS v mezikruží zachytil velice špatnou rozehrávku Bena Harpura a krásnou střelou zápěstím nad lapačkou Mikea McKenny vymetl levý horní roh brány! Zřejmě je rozhodnuto.
     
    56:47
    Josh Jooris na pravém křídle napřáhl od modré čáry k táhlé střele zápěstím, která nad ledem mířila ke vzdálenější levé tyči a skončila v lapačce Mikea McKenny.
     
    56:31
    Senators se nepodařilo rozehrát a po zakázaném uvolnění se hra vrátila před domácí bránu Ottawy.
     
    56:14
    Jeden z hráčů Toronta už se chystal řítit sám na bránu, jenže šanci mu vzalo postavení mimo hru.
     
    55:22
    Ben Harpur střelou od modré čáry minul levou tyč a po odrazu kotouče od hrazení za bránou Maple Leafs se dostal k bekhendové střele z blízkosti Chris Tierney, překonat Calvina Pickarda ale nedokázal! To byla velice slibná příležitost.
     
    54:21
    Hodně dlouho se hrálo bez přerušení a Auston Matthews podruhé v zápase otřel střelu o tyč, skórovat se mu ale nepodařilo, a tak Ottawa zásluhou Filipa Chlapíka zůstává ve hře. Puk byl sražen mezi střídačky a v Canadian Tire Centre nyní probíhá reklamní přestávka.
    53:25 Filip CHLAPÍK - 1:2
     
    53:25
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Max Lajoie napřáhl na ose útočného pásma od modré čáry k táhlé střele, kterou Calvin Pickard nedokázal udržet, a dorážející FILIP CHLAPÍK ho za to potrestal! Český útočník byl odměněn za svůj skvělý výkon a urputnou snahu skórovat – 1:2. Asistence: Max Lajoie a Christián Jaroš.
     
    52:34
    Jeremy Bracco podruhé v zápase usedl na trestnou lavici, tentokrát za vysokou hůl poté, co v rohu útočného pásma fauloval rozehrávajícího Codyho Ceciho.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 54. Chlapík (Lajoie, Jaroš) – 25. Matthews (Marleau, Zajcev), 50. Bracco (Rosen, Carrick), 57. Ennis, 60. Ennis (Marleau)


    Ottawa Senators: Anderson (31. McKenna) – Ceci (A), Lajoie, Harpur, Jaroš, Bergman, Englund, Percy, Aspirot – Tkachuk, Tierney, Stone (A) – Pääjärvi, Smith (A), Pyatt – Balcers, Sexton, Chlapík – Labate, Carey, Skille. Hlavní trenér: Guy Boucher.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (41. Pickard) – Marinčin, Zajcev (A), Rosen, Carrick, Sandin, Liljegren – Marleau (A), Matthews (A), Ennis – Johnsson, Lindholm, Kapanen – Engvall, Gauthier, Jooris – Clune, Brooks, Bracco. Hlavní trenér: Mike Babcock.

    Rozhodca: Wes McCauley, Pierre Lambert. Čároví: Brian Murphy, Derek Nansen

    Diváci: 11375