Rennes – Paríž 1:3 (kon.) | Guingamp – Bordeaux 1:3 (kon.) | Lyon – Marseille 4:2 (kon.)
koniec
Olympique Lyon
4:2 (1:1)
Olympique Marseille
cz Nedeľa 23.09.2018, 21:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Ligue 1 Uber Eats • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše. Dobrou noc. (23:01:21)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:12.
     
    Po prvním poločase tomu nic nenasvědčovalo, nakonec se ale dnešní utkání mezi Lyonem a Marseillí stalo pohlednou bitvou, která nabídla hned šest branek, pokutový kop i červenou kartu. Před přestávkou padl jeden gól na každé straně, do vedení se zásluhou Houssema Aouara dostali domácí, vyrovnání zařídil Florian Thauvin. Druhá půle patřila svěřencům trenéra Génésia, hrdinou se stal Bertrand Traoré, jenž zařídil dvoubrankový náskok svého týmu. Ten ve čtyřiasedmdesáté minutě ještě navýšil Nabil Fékir, konečnou podobu skóre stanovil střídající Clinton N'Jie.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Marseille už zcela rezignovala, ovšem vzhledem k tomu, jaká situace na place panuje, je to naprosto pochopitelné. Les Gones čeká ještě jeden rohový kop.
     
    90+2
    Moussa Dembele to neúspěšně zkoušel z nějakých pětadvaceti metrů, podobně dopadl i Tanguy NDombèlé, jehož střelu zablokoval Luiz Gustavo.
     
    90+1
    Závěr utkání se zatím dohrává v relativně klidném duchu. Domácí sice hrají proti o dva hráče oslabenému soupeři, jejich náskok je ovšem dostatečný a nikam se tedy neženou.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři minuty.
     
    89
    Závěr utkání je hodně rozkouskován. Zranění se přivodil Clinton N'Jie, střelec doposud posledního gólu, jenž je odveden do šaten. Marseille tak bude dohrávat v devíti.
     
    88
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Nabil Fékir, přichází Martin Terrier.
     
    87
    Sakaj zkusil dalekonosným centrem oslovit Germaina, pro balon si ale vyskočil Anthony Lopes, jenž už s rozehrávkou nehodlá nikterak pospíchat.
     
    85
    Nabil Fékir ale trefil jen jednoho z ve zdi stojících hráčů hostujícího celku, od kterého se balon odrazil přesně do náruče vybíhajícího brankáře Pelého.
     
    84
    Traorému se zpět na nohy pochopitelně příliš nechce, což se nelíbí protihráčům, kteří jej popohánějí. Domácí budou kopat standardní situaci.
    83. Ćaleta-Car sestřelil Traorého a předčasně zamířil pod sprchu.
     
    83
    Jenže hosté si stíhací jízdu sami komplikují, Ćaleta-Car kousek před vlastní šestnáctkou sestřelil osamoceného Traorého. Jasná červená karta, Marseille bude dohrávat v deseti.
    82. Clinton N'JIE - 4:2
     
    82
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, že by se v Lyonu schylovalo k dramatickému závěru dnešního mače? Payet poslal míč na CLINTONA N'JIEHO, jenž se bravurně zbavil Marcela a neméně povedenou střelou ke vzdálenější tyči vykřesal pro Marseille alespoň malou jiskřičku naděje.
     
    81
    Hlad po prvním gólu v novém působišti ukázal Moussa Dembele, jenž se jako tank prodral přes dva protivníky, míč ale usměrnil mimo prostor mezi třemi tyčemi.
     
    80
    Thauvin byl u postranní čáry dohrán Tousartem, dle názoru hlavního sudího se však o nedovolený zákrok nejednalo. Marseille bude mít k dispozici alespoň aut.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 27. Aouar (NDombèlé), 51. B. Traoré (NDombèlé), 60. B. Traoré (Fékir), 74. Fékir (pen.) – 39. Thauvin (Payet), 82. N'Jie (Payet)

    Karty:   29. Cheikh Diop (LYO) – 35. Strootman (OMA), 66. Gustavo (OMA)   83. Ćaleta-Car (OMA)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:12.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Dubois, Marcelo, Denayer, F. Mendy – NDombèlé, Cheikh Diop (76. Tousart) – B. Traoré, Fékir (C) (88. Terrier), Aouar – Depay (60. M. Dembele).
    Náhradníci: Gorgelin – Rafael, Morel, Tousart, Cornet, M. Dembele, Terrier.

    Olympique Marseille: Pelé – Sakaj, Ćaleta-Car, Gustavo, Amavi – Strootman (76. N'Jie), M. Sanson – Thauvin, Payet (C), Ocampos (64. Kamara) – Mitroglu (64. Germain).
    Náhradníci: Escales – B. Sarr, Kamara, Sertic, Maxime López, N'Jie, Germain.

    Rozhodca: Clément Turpin – Nicolas Danos, Cyril Gringore