Nitra – Trenčín 3:1 (kon.) | Žilina – B. Bystrica 3:2 (po pr.) | Zvolen – Nové Zámky 2:3 (po pr.)
Budapešť – Lipt. Mikuláš 2:3 (1:2 po s.n.) | Košice – Poprad 0:1 (kon.) | Detva – Miškovec 5:2 (kon.)
koniec
HC Košice
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
HK Poprad
Nedeľa 23.09.2018, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 5. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vážení športoví priatelia, úvodné východniarske derby v sezóne 2018/2019 medzi HC Košice a HK Poprad minulosťou. Prinieslo mimoriadne zaujímavý hokej, v ktorom si body dokázali uchmatnúť hostia. Udialo sa tak po výsledku v pomere 0:1.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 43:23

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok víkendu. Stretnutím vás dnes sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:43:38)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:17
    Odohralo sa päť sekúnd, Poprad odpálil na zakázané uvoľnenie. Celá situácia sa zopakuje ešte raz.
     
    59:12
    Habal je stále na striedačke, vhadzuje sa po ľavici Vošvrdu.
     
    59:11
    Oddychový čas domácich.
     
    58:40
    A dostali sa do obrovskej šance. Pred bránkoviskom získal puk Haščák, ktorý si ho ešte stiahol ku stredu bránky. Tomáš Vošvrda bol na ľade a fantastickým zákrokom podržal svoj celok.
     
    58:31
    Habal je na striedačke, Košice hrajú so šiestimi korčuliarmi.
     
    58:20
    Oba celky potrebovali striedať, Košice preto puk držali za Habalom. Sledovať budeme práve košického gólmana.
     
    57:30
    Posledných 150 sekúnd riadnej hracej doby. Poprad stále tesne vedie.
     
    56:58
    Puk sa teraz poriadne poodrážal, Spilar so Šoltésom ho získali pre Košice. Tie už ale neboli v útočnej tretine sústredené, preto ich dokázal súper pomerne jednoducho odzbrojiť.
     
    55:59
    Haščákova formácia narobila pred Vošvrdom poriadny vietor. Opäť ale platilo, že to bolo bez lepšieho zakončenia, a tak mohol padnúť gól len veľmi ťažko. Poprad sa stále umne bráni.
     
    54:49
    Jindřich Abdul puk skúsene zaviezol do obrannej tretiny svojho celku. Tu počkal na sformovanie spoluhráčov, ktorí sa následne neúspešne pokúšali o prienik pred Vladislava Habala.
     
    53:55
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    53:40
    Opäť sa hrá dlho bez prerušenia, opäť prevažne v strednej časti ľadovej plochy. Nasleduje rýchla výmena hráčov, tí toho mali za ostatné sekundy akurát tak dosť.
     
    52:20
    Pokus o prihrávku pred bránkovisko hostia zrazili do rohu. Toto mohla byť pokojne gólová pozícia, nebyť pohotovej reakcie defenzívy popradského tímu.
     
    51:27
    Galamboš dohral súpera na zadnom mantineli, napriek tomu sa Košičania k puku nedostali. Frustrácia domácich hokejistov je čoraz väčšia. Tomáš Vošvrda si na svoje konto pripísal úspešný zákrok s poradovým číslom 35.
     
    50:50
    Hra stratila na svojom tempe, puk miešal na čepeliach v strednom pásme Poprad. Ten zbiera cenné sekundy, už sa do riskantnejších akcií zrejme púšťať nebude.
     
    50:00
    Poprad sa oslobodzuje, puk teraz pretína všetky čiary.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 28. Svitana (Paločko)


    HC Košice: Habal (M. Nagy) – Čížek, Dudáš (A), Pretnar, Koch, McDowell, Pulli, Lenďák – Netík, Brophey, Kafka – Haščák, Suja, L. Nagy (C) – Spilar (A), Galamboš, Šoltés – Hričina, Klíma, Žitný – Krajňák
    HK Poprad: Vošvrda (Gračnar) – Kozák, Salija, Brejčák (A), Petran, Erving, Ťavoda, Karlsson – Svitana (C), Mlynarovič (A), Koyš – Takáč, Heizer, Václav – Zagrapan, Paukovček, Abdul – Paločko, Bjalončík, Macík

    Rozhodca: Novák, D. Konc – Kacej, Šefčík