Trnava – Spišská N. Ves 1:4 (kon.) | Humenné – Dubnica 2:3 (kon.) | Pov. Bystrica – Osmos Bratislava 4:3 (po pr.)
Martin – Prešov 7:2 (kon.) | Topoľčany – Skalica 4:5 (po pr.)
koniec
HK VITAR Martin
7:2 (2:0, 3:2, 2:0)
HC Prešov
Streda 10.10.2018, 18:00 • Martinské hokejové centrum • TIPOS Slovenská hokejová liga (SR) • 9. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Slavomír Chlebec (tréner HC Prešov): "Stretnutie sa mi hodnotí ťažko vzhľadom k vysokému počtu inkasovaných gólov. Podali sme síce dobrý výkon, bojovali sme, na skúsenosť a silu takého tímu ako je Martin ale moji hráči ešte nedozreli. Snahu a bojovnosť im rozhodne nemôžem uprieť, skúsenosti ale boli jasne na strane domácich. Po úvodnej tretine sme chceli niečo urobiť s výsledkom, žiaľ, v 20 sekunde druhej tretiny sme inkasovali tretí gól. Toto skóre mužstvom otriaslo, posledným klincom do rakvy bol inkasovaný gól pri vlastnej presilovej hre. Výborná hra domácich slávila úspech, je vidieť, že domáci tím je konsolidovaný a pripravený bojovať o najvyššie méty. S takto vyspelým tímom moji háči ešte jednoducho nestíhajú. Z našej strany môžem pochváliť brankára, v stretnutí sme mali aj svetlé momenty. Juniori, ktorí z našej strany nastúpili sa takisto ukázali v dobrom svetle. Zápasy však potrebujeme hrať celých 60 minút. Ak sa bude hrať v tak vysokom tempe ako dnes, ťažko sa nám budú zvládať tretie tretiny."

    Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Určite sme spokojní nielen s výsledkom ale aj predvedenou hrou. Od začiatku sme k stretnutiu pristupovali koncentrovane, vytvárali sme si príležitosti ako v iných zápasoch. Na rozdiel od ostatných zápasov nám ale padli aj góly z veľmi pekných kombinácií, čo určite poteší tak diváka ako aj trénerov. Dnes nie je čo hráčom vytknúť, prevažuje obrovská spokojnosť."

    Adam Tužinský (útočník HC Prešov): "Od začiatku sme chceli pristupovať k stretnutiu s úmyslom dobre brániť. Neviem však, kde sa stala v úvodnej tretine chyba. Vedeli sme, že nás čaká súper z čela tabuľky, nemali sme čo stratiť, iba získať. Väčšinu stretnutia sme boli pod tlakom, Martin nás tlačil. Presilové hry nám ale nevychádzali, počas jednej sme dokonca inkasovali. Proti takýmto súperom je ale jediná možnosť ako uspieť, dobre brániť a vyrážať do rýchlych protiútokov. Chýbalo len ich premeniť. Mužstvo sa skladalo takpovediac na poslednú chvíľu, máme tu hráčov zo Zvolena, Prešova a jeho okolia. Vidieť tu však snahu a veríme, že to časom bude lepšie. V závere stretnutia nám ale dochádzali sily keďže sme hrali na tri päťky. Tempo bolo naozaj vysoké."

    Matej Dírer (útočník HK Martin): "Vedeli sme aký súper príde a podľa toho sme sa pripravovali. Museli sme sa tomu prispôsobiť, zo začiatku sme sa ale na ľade hľadali. Potom sme zlepšili pohyb, začali sme korčuľovať a strelili sme góly. Upokojili sme sa a konečne začali hrať tak, ako sme chceli. V zápase sa mi podarilo streliť dva góly, čomu som rád. Pri prvom mi chalani veľmi dobre clonili, chcel som preto tento val obstreliť, čo sa podarilo. Pri druhom góle som profitoval zo skvelej prihrávky Tomáša Pokrivčáka po ktorej som mal pred sebou odkrytú bránku. V piatok nás čaká ťažší súper na ktorého je potrebné zvoliť inú taktiku. Dnes ešte musíme zregenerovať, zajtra potrénovať. Bude to náročné stretnutie, musíme však zbierať body aj z klzísk súperov. Víťazstvá musia prichádzať aj vonku. Od začiatku bude potrebné hrať sústredene, naplno. So Zeliskom a Pokrivčákom hráme spolu od začiatku prípravy, sadli sme si nielen hráčsky ale aj ľudsky, čo na ľade prináša svoje ovocie. Na ľade sa vidíme, čo si všimli aj tréneri. Zatiaľ nebol dôvod na zmenu." (22:10:04)
     
    Martin si poradil s Prešovom 7:2. Góly: 8. Themár (Tabaček, Poliaček), 14. Dírer (Oravec), 21. Rudzan (Langhammer, Markovič), 30. Brezniak (Jurášek, Poliaček), 37. Dírer (Pokrivčák, Rusina), 44. Poliaček (Oravec, Rusina), 47. Zeliska (Pokrivčák, Dírer) – 25. Halama (Magdolen), 40. Tužinský (Magdolen).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:44
    Tabaček za domácou bránkou. Domáci už len čakajú na záver tretiny.
     
    59:10
    Oravec posiela dopredu Langhammera. Ten sa v oslabení dostáva do rohu klziska.
     
    58:25
    Marek Pacalaj (MAR) inkasuje dve minúty za držanie.
     
    58:20
    Novák stíhaný Pacalajom. Ten ho fauloval.
     
    58:06
    Novotný spolu s Tužinským podnikli protiútok. Gavalier si po dlhšom čase siahol na puk.
     
    57:36
    Brezniak očakával za sebou hráča. Prihrávka späť však len preletela okolo Tabačeka, ktorý nemal šancu zasiahnuť puk.
     
    56:28
    Brveník nastrelil Babika do masky. Hra je prerušená.
     
    56:17
    Pacalaj si počkal na modrej. Dostal spätnú prihrávku, ktorú napálil do stredu bránky.
     
    55:45
    Ševčenko potiahol puk po ľavej strane. Pred domácou bránkou je však trojica hráčov.
     
    54:58
    Magdolen sa prebil cez Themára. Zakončiť už nestihol.
     
    54:14
    Poliaček páli do Babika. Brankár hostí sa v tejto tretine rozhodne nenudí.
     
    53:37
    Domáci naďalej v nápore. Jurášek nastrelil konštrukciu bránky.
     
    52:56
    Hostia neuspeli pri prechode útočnou modrou. Tužinský zostal v strednom pásme.
     
    52:24
    Langhammer spomedzi kruhov. Máme tu ďalší strelecký pokus.
     
    51:29
    Nociar už podáva Babikovi jeho hokejku. Hostia sa úspešne ubránili.
     
    51:04
    Dírer tentoraz vystrelil. Babik zostal pri tomto pokuse bez hokejky, tá skončila v rohu klziska.
    Športové stávky - recenzie, tipy, triky!
    Pridaj sa ku nám aj na Facebooku!

    Daniel Modrovský


    Hľadáme spravodajcu pre tím HC Prešov. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 8. Themár (Tabaček, Poliaček), 14. Dírer (Oravec), 21. Rudzan (Langhammer, Markovič), 30. Brezniak (Jurášek, Poliaček), 37. Dírer (Pokrivčák, Rusina), 44. Poliaček (Oravec, Rusina), 47. Zeliska (Pokrivčák, Dírer) – 25. Halama (Magdolen), 40. Tužinský (Magdolen)


    HK VITAR Martin: Gavalier (Bernát) – Tabaček, Themár – Pacalaj, Burzík – Rusina, Oravec – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Rechtorík, Brveník
    HC Prešov: Babik (Marcinek) – Gábor, Kohút – Nociar, Španko – Dubina, Kováč – Rudy – Novák, Tužinský, Novotný – Lupták, Stena, Miščík – Magdolen, Halama, Hrabčák – Ševčenko, Lamač

    Rozhodca: Krist – Hanko, Jurčiak, Kontšek (video)

    Diváci: 938