Turecko – Bosna 0:0 (kon.) | Irak – Argentína 0:4 (kon.) | Wales – Španielsko 1:4 (kon.)
Francúzsko – Island 2:2 (kon.)
koniec
Wales
1:4 (0:3)
Španielsko
cz Štvrtok 11.10.2018, 20:45 • Principality Stadium (Cardiff) • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:6. (22:37:08)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Španělska, které nakonec svému soupeři nasázelo hned čtyři branky. Celek z Pyrenejského poloostrova rozhodl o svém vítězství už v prvním poločase, ve kterém vstřelil tři branky. Druhé dějství nám nenabídlo nic světoborného, naopak se hra dostala do velice nudné pasáže. I tak to bylo opět Španělsko, kdo se radoval ze čtvrté branky, která ale nebyla tou poslední. Wales si totiž minutu před koncem přichystal první trefu, kterou kosmeticky snížil na konečných 1:4.
     
    90
    Konec zápasu.
    89. VOKES - 1:4
     
    89
    Wales právě vstřelil branku!
    Tak alespoň čestná trefa pro domácí hráče! Brooks měl na pravém křídle hodně času na centr, který poslal do velice nebezpečného prostoru. Tam si prostor udělal SAM VOKES, jehož nikterak prudká hlavička skončila u vzdálenější tyče, kam se Kepa marně natahoval.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Španělsko si pohodlně kráčí za vítězstvím, domácí zřejmě nevsítí ani jednu branku.
     
    88
    Na opačné straně se Jonny dostal až k blízkosti velkého vápna, odkud předal Rodrigovi. Prudkou ránu Hennessey vyrazil pouze k prvně jmenovanému, který hlavičkoval slabě do náruče brankáře.
     
    87
    Wales měl k dispozici rohový kop, který ale nepřinesl nic nebezpečného. Posléze se do zakončení dostal Lawrence, jenž konečně protáhl znuděného Kepu.
     
    86
    Gayá úplně zbytečně riskoval před vlastní šestnáctkou, čehož mohl využít dotírající Ramsey, který svojí přihrávku poslal pouze do nohy protihráče.
     
    84
    Hennessey nepředvedl zrovna jistou rozehrávku, neboť přihrávku na pět metrů poslal daleko od spoluhráče. Španělé se tak dostanou k dalšímu autu.
     
    83
    Chester se ujal autového vhazování od pravé postranní čáry. Následně se do vzduchu dostal nenápadný Vokes, který si ukázkově pohlídal míč před dotírajícím obráncem.
     
    82
    Nyní se Brooksovi podařilo zamotat hlavu Albiolovi, který nakonec odkopl míč z malého vápna. Posléze skončil na zemi Morata, jenž se okamžitě chytil za dolní končetinu.
     
    81
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Suso, přichází Rodrigo Moreno.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Wales by určitě rád vstřelil kontaktní branku, avšak obrana Španělska hraje hodně zodpovědně.
     
    80
    Aspas si gestem ruky řekl o přihrávku za obranu, kterou také obdržel. Současný forvard Celty Vigo se ale v době nahrávky nacházel v těsném ofsajdu.
     
    79
    Richards se pokoušel zastihnout míč na hrací ploše, což se mu nakonec nepodařilo. Aut pro Španělsko, po delší době se probouzejí také fanoušci Walesu.
     
    78
    Domácí hráči se konečně dostali na útočnou polovinu, avšak Chester vrátil míč ke kolegům z obrany. Tohle ke kontaktní brance určitě nepovede.
     
    77
    Lawrence měl na práci s míčem příliš málo času, což málem hrálo do karet Kokemu, který sice balón ustřelil protihráči, avšak mimo dosah Moraty.
     
    76
    Jeho kolmice měla za obranou najít střídajícího Brookse, který měl k míči hodně daleko. Snadná práce pro brankáře Kepu, jenž okamžitě vyhodil do strany.

    David Suchý

    Góly: 89. Vokes – 8. Alcácer, 19. Ramos, 29. Alcácer, 74. Bartra


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:6.
    Wales: Hennessey – Gunter, B. Davies (62. Richards), Williams (C) (46. Chester) – Roberts, Allen (62. Smith), Ampadu (50. King), John (62. Lawrence) – Wilson (46. Brooks), Vokes, Ramsey
    Náhradníci: Ward, A. Davies – Chester, Richards, Rodon, King, Brooks, Smith, Woodburn, T. Lawrence, Thomas, Roberts

    Španielsko: de Gea (46. Kepa) – Azpilicueta (62. Jonny), Ramos (C) (46. Bartra), Albiol, Gayá – Saúl (46. Koke), Rodri, Ceballos – Suso (81. Rodrigo), Morata, Alcácer (72. Aspas)
    Náhradníci: Kepa, Pau López – Nacho, Jonny, Alonso, Busquets, Koke, Thiago, Asensio, Aspas, Rodrigo