Poprad – B. Bystrica 5:2 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 3:2 (kon.) | Zvolen – Žilina 9:2 (kon.)
Detva – Nitra 5:6 (2:3 po s.n.) | Miškovec – Budapešť 2:3 (po pr.) | Nové Zámky – Trenčín 4:2 (kon.)
koniec
HK Poprad
5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
Piatok 12.10.2018, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 11. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tretiu tretinu jednoznačne zvládli lepšie popradskí hokejisti. Po osobnom vylúčení Dávida Buca sa v bystrickej defenzíve začali kopiť chyby, v 53. minúte z úniku skóroval Takáč, o necelú minútu ho napodobnil Bondra a na konečných 5:2 uzavrel toto stretnutie znovu Dávid Bondra.

    Ďakujeme za pozornosť. (19:27:22)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:33
    Paukovček sa pokúsil prekvapiť gólmana Williamsa strelou z ľavého kruhu, no bystrický gólman strelu bezpečne zachytil.
     
    59:01
    Marshall vypálil z ľavého kruhu, jeho zakončenie skončilo na Gračnarovej hokejke.
     
    57:51
    Paločko prenechával Macíkovi na pravom kruhu. Macík následne svojou strelou švihom trafil pravú žrď Williamsovej brány.
     
    57:27
    Bystrická rozohrávka nebola úspešná, Paločko sa zmocnil puku pri mantineli v útočnom pásme a poslal ho okamžite na bránu. Williams bol pozorný a lapačkou zachytil svoj puk.
     
    56:48
    Bondra prenechával puk na ľavom kruhu Abdulovi, ktorý sa snažil ešte kľučkou uvoľniť cez jedného protihráča, no nepodarilo sa mu to. Podtatranci si napokon streleckú možnosť v tejto situáciu nevytvorili.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 511 divákov.
     
    55:53
    Domáci si vypracovali ďalšiu streleckú príležitosť. Od modrej čiary to delovkou skúšal Ján Ťavoda, no bránu veľmi prestrelil.
     
    54:17
    Poprad dal gól!
    Domáci hokejisti pridávajú ďalší gól a znovu po takmer podobných situáciách ako pri treťom a štvrtom góle. Veľa priestoru poskytli Bystričania DÁVIDOVI BONDROVI, ktorý z ľavého kruhu šikovnou strelou pomedzi betóny prekvapil Williamsa.
    Asistencie: Jindřich Abdul, Marek Zagrapan.
     
    53:43
    Za Češíkovým nahodeným pukom sa vydal Kabáč, ale napokon to bolo márne. Rozhodcovia odpískali zakázané uvoľnenie.
     
    53:18
    Belluš prenechal puk Ervingovi na ľavom kruhu, Erving to skúsil aj z ostrého uhla, no gólman Williams túto strelu lapačkou bezpečne zachytil.
     
    52:21
    Poprad dal gól!
    Kamzíci strieľajú v krátkom čase ďalší gól a opäť po samostatnom úniku. Tentokrát vyrazil s pukom dopredu DÁVID BONDRA, ktorý zvolil strelu spomedzi kruhov. Puk prepadol Williamsovi popri lapačke.
    Asistencia: Jindřich Abdul.
     
    51:46
    Poprad dal gól!
    Možno je práve tento gól zlomový moment tretej tretiny. SAMUEL TAKÁČ vykorčuľoval rýchlo po ľavom krídle, smeroval sám na Williamsa, ktorého si potiahol na bekhend a pohodlne skóroval ponad jeho betón.
    Asistencia: Lukáš Paukovček.
     
    51:29
    Bystričania vyhrali buly v strednom pásme, puk z väčšej diaľky nahadzoval na bránu Branislav Kubka, Gračnar bol pripravený a strelu udržal u seba.
     
    49:47
    Jindřich Abdul vykorčuľoval s pukom po ľavom krídle a skúsil to z kruhu. Jeho zakončenie smerovalo však iba na plexisklo.
     
    49:28
    Ďatelinka sa zaujímavo vysunul medzi kruhy. Vypýtal si prihrávku od Češíka a okamžite strieľal. Jeho zakončenie skončilo na pripravenom Gračnarovi.
     
    48:56
    Martin Belluš sa zmocnil puku pred bránkou a snažil sa bekhendom prekvapiť brankára Williamsa. Zakončenie však nebolo dôrazné a gólman Banskej Bystrice ho bezpečne pokryl.
     
    47:32
    Po menšej strkanici pri mantineli v obrannom pásme Popradu. Desať minút za nešportové správanie dostáva Dávid Buc, ktorý si tam niečo vysvetľoval s rozhodcami.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 3. Kozák (Abdul), 32. Mlynarovič (Svitana), 52. Takáč (Paukovček), 53. Bondra (Abdul), 55. Bondra (Abdul, Zagrapan) – 33. Kabáč (Češík, Gabor), 39. Kubka (Šťastný)


    HK Poprad: Gračnar (Vošvrda) – Petran, Brejčák, Salija, Ťavoda, Erving, Kozák, Česánek – Svitana, Mlynarovič, Belluš – Takáč, Paukovček, Bondra – Abdul, Zagrapan, Koyš – Paločko, Heizer, Macík – Václav
    HC´ 05 Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Ďatelinka, Kubka, Mihálik, K. Sloboda, Miller, Marshall, Kupec, Košecký – Šťastný, Faille, J. Sýkora – R. Varga, Higgs, Asselin – Török, Češík, Kabáč – Gabor, Buc, Giľák

    Rozhodca: Novák, Juhász – Durmis, Muszik

    Diváci: 1 511