Jekaterinburg – Barys 1:2 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Ufa 1:2 (po pr.) | Čeljabinsk – Novosibirsk 2:1 (3:1 po s.n.)
Riga – Chabarovsk 0:1 (kon.) | Kazaň – Helsinki 2:3 (kon.) | CSKA Moskva – Red Star Kunlun 3:4 (kon.)
Dinamo Minsk – D. Moskva 1:3 (kon.) | HC Slovan – Vladivostok sk 4:3 (kon.) | Viťaz – Čerepovec 4:1 (kon.)
koniec
HC SLOVAN Bratislava
4:3 (1:2, 1:1, 2:0)
Admiral Vladivostok
Utorok 16.10.2018, 18:30 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovan Bratislava vyhráva v Kontinentálnej hokejovej lige štvrtý zápas po sebe. Dnes síce nepredviedol najlepší výkon, ale v tretej časti sa mu podarilo otočiť vývoj stretnutia na svoju stranu. Najskôr strelou švihom vyrovnal Éric Gélinas a rozhodujúci gól zaznamenal bekhendovou dorážkou Matúš Sukeľ. Podobne ako domáci aj Vladivostok natiahol svoju sériu, no v jeho prípade ide o ôsmu prehru po sebe. Slovan sa vďaka dvom bodom dostáva na ôsme miesto, keď preskočil v tabuľke Dinamo Riga a Dynamo Moskva. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný večer. (21:04:43)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Jeden z domácich hokejistov mohol rozhodnúť o osude dnešného stretnutia, ale strelou od ľavého mantinelu neuspel. Puk je aspoň ďaleko od brány slovenského brankára Mareka Čiliaka.
     
    59:29
    Niečo viac než pol minúta zostáva do konca riadneho hracieho času. Vhadzovať sa bude pred Marekom Čiliakom, a tak hosťujúci tréner odvoláva brankára. Vladivostok hrá vabank a bude sa snažiť o vyrovnanie.
     
    58:45
    Táto presilovka Slovanu vôbec nevychádza. Prakticky sa nedostal do poriadneho zakončenia a Alexander Ugolnikov sa už chytá skončiť späť na ľadovú plochu. Po tom zostane do konca ešte 50 sekúnd.
     
    58:15
    Puk je za Marekom Čiliakom. Hostia sa dokázali už po niekoľkýkrát oslobodiť a môžu poslať na ľad čerstvé sily. To isté robí aj Slovan, ktorý je blízko k štvrtému víťazstvu po sebe.
     
    57:34
    Slovan kombinuje v útočnom pásme, ale zatiaľ tomu chýba väčšia početnosť streľby. Každopádne, úlohou domáceho tímu je hlavne neinkasovať v početnej prevahe.
     
    57:09
    Veľká komplikácia je hostí z Vladivostoku. Strelec úvodného gólu Alexander Ugolnikov sa previnil voči pravidlám sekaním a vo veľmi nevhodnom čase dostáva dvojminútový trest.
     
    57:00
    Slovan sa dokázal ubrániť presilovej hre súpera a aktívnym napádaním sa dostal do koncovky. Ťažko povedať kto zakončoval z pravého kruhu na vhadzovanie, ale mieril do Krasotkina.
     
    56:32
    Rudolf Červený si toho dnes teda poriadne vytrpí. V druhej tretine dostal úder lakťom, teraz obetavo zblokoval strelu Karla Kubáta od modrej čiary. Zostal ležať na ľade, a tak musela byť hra prerušená.
     
    55:44
    Dobrá šanca na strane hostí. Krížnu prihrávku do priestoru ľavého kruhu na vhadzovanie dostal Alexander Černikov, ale Marek Čiliak sa stihol presunúť, ale jeho pohotové zakončenie vyrazil.
     
    55:18
    Slovan pomerne skoro vyhodil puk zo svojho obranného pásma. Navyše, dobrým napádaním skomplikoval život brankárovi Antonovi Krasotkinovi, ktorý takmer chyboval za vlastnou svätyňou.
     
    54:52
    Slovan sa dostáva do problémov svojou nedisciplinovanosťou. Na trestnú lavicu smeruje Patrik Lamper, ktorý si vykoledoval menší trest za nedovolené bránenie. Snáď si posedí celých 120 sekúnd.
     
    54:12
    Čiarový rozhodca teraz signalizoval ofsajd, a tak sa nemohli dostať hostia do útočného pásma Slovana. V prvom momente si to nevšimli, a tak sa museli vrátiť s pukom späť do stredového kruhu.
     
    53:40
    Po dlhom čase sme sa dočkali nejakého streleckého pokusu. Vojtěch Polák dostal puk do priestoru medzi kruhmi, ale jeho zakončenie bolo zblokované na obrannú sieť. Po reklamnej prestávke sa bude vhadzovať pred Čiliakom.
     
    52:27
    Predošlý príspevok by sme mohli prakticky len skopírovať. Hra sa odvíja najmä v strednom pásme, ale v okolí mantinelov. Slovan zatiaľ nepúšťa súpera do nejakého tlaku, ktorý ale zrejme ešte príde.
     
    51:46
    Slovan je síce v útočnom pásme, ale hra sa odvíja prevažne v okolí mantinelov. Na pohľad sa teraz nehrá nejaký pekný hokej, no belasí účinne zbierajú čas a smerujú za dvoma bodmi.
     
    51:18
    Ivan Miščenko si teraz splnil svoje obranné povinnosti. Pre domácich sa črtala šanca na prečíslenie dvoch proti jednému, ale v poslednej chvíli dobre zapracoval spomínaný obranca Admiralu.
     
    50:26
    Teraz sledujeme trošku opatrnejší herný úsek, najmä zo strany Slovanu. Belasí nešli do útočného pásma s veľkým počtom hráčov a skôr sa snažili zbierať sekundičky ako ohroziť brankára súpera.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 18. Taffe (Virta, Řepík), 36. Sersen (Červený, Taffe), 47. Gelinas (Taffe, Červený), 48. Sukel' (Rau, Liška) – 4. Ugolnikov (Tatalin, Černikov), 9. Mereskin (Glazačev, Miščenko), 34. Černikov


    HC SLOVAN Bratislava: Čiliak (Štěpánek) – Sersen (C), Gelinas, Meszároš, Grman, Jánošík, Klok, Švarný, Bačik – Virta, Taffe, Řepík – Červený, Sukel', Liška – Lunter, C. Bailey, Lamper – Rau, Chipchura, Baranov.
    Admiral Vladivostok: Krasotkin (Serebrjakov) – Antropov, Miščenko, Kubát, Taratunin, Tatalin, Ugolnikov – Černikov, Vicharev, Koroljov – Hovorka, V. Polák, Koňkov – Mereskin, Glazačev (C), K. Voronin – Strelcov, V. Strelcov, Feoktistov.

    Rozhodca: Morozov, Sergejev – Majtak, Streľcov

    Diváci: 6198