Metallurg Magnitogorsk – Omsk 4:1 (kon.) | Čeljabinsk – Barys 4:5 (po pr.) | Jaroslavľ – Vladivostok 4:0 (kon.)
Novgorod – Helsinki 4:5 (po pr.) | Kazaň – Ufa 3:1 (kon.) | Petrohrad – D. Moskva 3:2 (kon.)
HC Slovan – Chabarovsk sk 2:1 (kon.) | S.Moskva – Riga 2:3 (kon.) | Viťaz – Nižnekamsk 3:1 (kon.)
koniec po predl.
HC Torpedo Nižnij Novgorod
4:5 (1:1, 2:1, 1:2 - 0:1)
Jokerit Helsinki
cz Štvrtok 18.10.2018, 18:00 • Nagorny Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Jokerit si tedy z tří zápasového tripu odváží do Helsinek celkem 5 bodů z možných šesti bodů a dá se konstatovat, že tento trip se jim vydařil. Avšak všechny tři zápasy – Nižněkamsk, Kazaň a Novgorod – byly hodně vyrovnané s větším štěstím na straně Jokeritu.

    Novgorod se bude snažit svou sérii proher odvrátit při dalším zápase, kdy je čeká trip do Chabarovsku, který se také momentálně více trápí, tudíž se dá očekávat hodně vyrovnaná bitva. (20:47:27)
     
    Po dlouhé době se bodově prosadil i Sakari Manninen, který si připsal jednu asistenci při vyrovnávací brance v power play. Dnešní zápas se také povedl Nicklasu Jensenovi, který si připíše do statistik dva body za tři asistence. Geoff Platt pak dával druhou branku svého celku a boduje tak ve třetím zápase za sebou!
     
    Novgorod tedy i v šestém zápase nepozná pocit vítězství za dva body, ač k tomu dnes měl hodně blízko. Ještě 12 sekund před koncem vedl 4:3! Nicméně Jokerit ukázal své kvality a vůli po vítězství a při power play dokázal vydolovat bod Jesse Joensuu (v zápase 2+0) a v prodloužení se o druhý bod zasloužil Brian O'Neill (v zápase 1+1)!
     
    Konec zápasu.
    62:58 Brian O'NEILL - 4:5
     
    62:58
    Jokerit právě vstřelil branku!
    BRIAN O'NEILL byl rychlejší než jeho strážce a dostal se do zakončení, kdy chytře před brankářem nadzvedl puk a zavěsil jej pod břevno! Bez asistence.
     
    62:22
    Marko Anttila střílí a jeho pokus vyrazil Tichomirov.
     
    62:00
    Dvě minuty prodloužení jsou minulostí a sledujeme vyrovnanou a opatrnou hru.
     
    61:20
    Hráč Novgorodu se snažil prokličkovat do zakončení, ale přes dva obránce neuspěl.
     
    61:05
    ...do prvního náznaku šance se dostal Jokerit.
     
    60:39
    Začátek prodloužení započal v klidném tempu...
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina nám přinesla zajímavý hokej. Novgorod se ihned po patnácti vteřinách dostal do dvou brankového vedení. Avšak následně si začal komplikovat cestu za vítězstvím svým vyloučením. První vyloučení potrestal Jokerit snižující brankou. V tom druhém sice Jokerit neuspěl, ale dostával soupeře pod tlak. Jokerit následně předvedl dobrou hru při power play a dvanáct sekund před závěrečnou sirénou zaslouženě vyrovnal.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:48 Jesse JOENSUU - 4:4
     
    59:48
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Novgorod dokázal dostat opět puk do středního pásma, následně až do obranného pásma a vypadalo to, že power play ubrání. Jokerit se však ještě dostal k poslednímu útoku, ze ktrerého po kombinaci doráží odražený puk do branky JESSE JOENSUU a svému týmu zařídil minimálně bod z tohoto zápasu! Asistence: Nicklas Jensen a Sakari Manninen.
     
    59:20
    Novgorod dostal na krátkou chvíli puk do středního pásma...
     
    59:00
    Jokerit vyhrál další buldy a vytváří si tlak...Jormakka střílí, ale neuspěl.
     
    58:35
    Do zakončení se chtěl dostat Sakari Manninen, ale netrefil puk, následně donutil k zákroku Tichomirova Sami Lepistö!

    Adam Dořák

    Góly a asistencie: 17. Setdikov (Šurakov, Orlov), 22. Paršin (Holm), 34. Paršin, 41. Varnakov (Paršin) – 14. Lööv (Jensen Aabo), 25. Platt (Manninen, Nicklas Jensen), 49. Joensuu (Moses, O'Neill), 60. Joensuu (Nicklas Jensen, Manninen), 63. O'Neill


    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (D. Kostin) – Barancev (A), Orlov, Volčenkov, Holm, Sergijenko, Korobov, Rodionyčev – Varnakov (C), Miele, Paršin (A) – Siomin, Sabolič, Calof – Šenfeld, Urakov, Markovin – Setdikov, Iľjin, Šurakov.
    Jokerit Helsinki: Kalniņš (Zapolski) – Lööv, Jensen Aabo, A. Grant, Stollery, Lepistö (C), Kivistö – Pihlström, Niemi, Anttila – Mäki, Manninen, Moses – Nicklas Jensen, Jormakka, Platt – Norman, O'Neill (A), Joensuu (A).

    Rozhodca: A. Gofman, Y. Oskirko – D. Golovlov, A. Savenkov