Košice – Detva 7:1 (kon.) | Zvolen – Lipt. Mikuláš 3:1 (kon.) | Nitra – Nové Zámky 5:3 (kon.)
Trenčín – B. Bystrica 2:0 (kon.)
koniec
HC Košice
7:1 (4:1, 2:0, 1:0)
HK Detva
Piatok 19.10.2018, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 13. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil sa dnešný zápas, v ktorom si sily merali hokejisti domáceho HC Košice a stredoslovenského tímu HC 07 Detva. Po výsledku 7:1 sa napokon z výhry a zo zisku troch bodov tešia domáci hráči.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 32:23

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:44:30)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Diváci stoja, zápas je na konci.
     
    58:30
    Puk prepadol do obrannej tretiny Košíc, Habal vykorčuľoval takmer až k modrej čiare a čepeľou ho posunul ďalej. V závere si zahrá aj gólman domáceho celku.
     
    57:40
    Do konca zápasu ostávajú menej ako dve minúty. Puk je pred bránkou Oceliarov, práve domáci sú ale tými, kto ho tam kontroluje. Detvanci sú značne unavení, už nevládzu korčuľovať do súbojov.
     
    56:40
    Košičania si krátkymi prihrávkami chceli vypracovať príležitosť na skórovanie. Proti bol Ščurko, ktorý ich zámer prečítal a puk vypichol pre Detvu.
     
    55:58
    Tomáš Hedera rozohrával na ľavú stranu, po ktorej napokon Detva puk poslala do útočnej tretiny. Učinila tak len s pomocou mantinela, do streleckej pozície sa napokon nedostala.
     
    55:00
    Posledných päť minút. Oba celky majú na ľade po piatich mužoch, zdá sa tak, že tento zápas sa bude už len dohrávať.
     
    53:47
    Košičanom sa puk nepodarilo udržať v pásme, Netík poň musel korčuľovať len do stredného pásma. Zdá sa tak, že táto presilová hra sa gólovej bodky nedočká.
     
    53:15
    Už sa Detva oslobodila, puk teraz pretína všetky čiary.
     
    52:38
    Zaujímavá situácia, po ktorej mohol Šoltés dosiahnuť hetrik. Strelec na puk nevidel úplne ideálne, bol totiž krytý. Napriek tomu vyslal krížnu strelu, ktorú Riečický pravým betónom vykopol.
     
    51:58
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Martin Ďaloga – 2 min., hákovanie).
     
    51:48
    Priestor teraz dostal Klíma, ktorý sa snažil zadovkou nájsť Hričinu. Bol však výborne pokrytý, a tak sa mu to nepodarilo. Detva puk následne vyviezla k Habalovi.
     
    50:10
    Máme tu záverečných 10 minút dnešného zápasu.
     
    49:20
    Spoza pravého kruhu smerovala strela na teč, puku sa už ale nik nedotkol. Učinil tak až Riečický, ktorý ho vyrážačkou poslal do bezpečia.
     
    48:49
    Žilka bezradne krúžil po ľadovej ploche a pýtal si puk, avšak jeho spoluhráči záujem kombinovať nemali. Naopak, potrebovali striedať, hru sa preto snažili zdržať.
     
    47:38
    Detva má medzičasom na ľade piatich mužov. Táto presilová hra tak ostane z pohľadu Oceliarov nevyužitá, avšak zásadnejšie ich to trápiť nemusí.
     
    46:28
    Výborná defenzívna činnosť teraz zdobila celok z Detvy, ten puk často posielal cez všetky čiary. Košičania sa nemajú kam ponáhľať, napriek tomu by radi svoje vedenie ešte navýšili.

    Lukáš Pancurák


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 3. Šoltés (Dudáš, Spilar), 3. Žitný (Krajňák, Koch), 7. Kafka (Netík, Pulli), 15. Kafka (Pulli, Netík), 21. Šoltés (Brophey, Nagy), 37. Nagy (Brophey, Haščák), 45. Brophey (Haščák, Nagy) – 17. Ďaloga (Surový)


    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Pretnar, Koch, Čížek, Pulli, Dudáš (A), Šedivý, Lenďák – Haščák, Brophey, Nagy (C) – Netík, Suja, Kafka – Spilar (A), Galamboš, Šoltés – Hričina, Krajňák, Žitný – Klíma
    HK Detva: Petrík (3. Riečický) – Mar. Chovan (A), Kuklev, Gachulinec, Hraško, Fekiač, Sládok (C), Hedera, Šimon – Ščurko (A), Murček, Puliš – Jakuceňa, Magogin, Žilka – Ďaloga, Král, Surový – Tibenský, Valent, Mat. Chovan

    Rozhodca: Stano, (SVK), Nikolic (AUT) – Gegáň, Frimmel (obaja SVK)