Sigma Olomouc – Zlín 1:1 (kon.) | Příbram – Jablonec 0:6 (kon.) | Ostrava – Karviná 1:1 (kon.)
Slovácko – Teplice 0:2 (kon.)
koniec
SK Sigma Olomouc
1:1 (0:0)
FC Zlín
cz Sobota 20.10.2018, 15:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst) • Česká FORTUNA:LIGA • 12. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Moravské derby mezi Zlínem a Olomoucí přinesl spektakulární fotbal plný šancí a kontroverzních momentů. Nakonec však platí po konci druhého poločasu nerozhodný výsledek, když sice Zlínští po jednoznačně zlepšeném výkonu šli na startu druhé půle do vedení, Sigma však i díky štěstí zvládla nakonec vyrovnat a málem se dostat i k rozdílové trefě. Velmi dramatický závěr ale nakonec proběhl podle zlínského tempa, neboť tým Michala Bílka dokázal po taktické stránce koncovku naprosto bravurně. Pro Olomouc je však v momentální situaci bod stále málo, neboť v tabulce se výrazně neposune, Zlín je v podobné situaci, nebo%t jej čeká zřejmě mírný propad dolů. Ode mě je to z tohoto zápasu vše, přeji hezký zbytek dne. (16:55:32)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 17:25.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Sladký se dostal na hranici vápna k palbě a jeho oblouček málem doletěl až do šibenice, rána ale neměla dostatečnou rychlost, Dostál jí tak chytil bez potíží do rukou.
     
    90+2
    Zlín si nachystal poslední střídání zápasu, místo Róberta Matejova jde na hřiště Libor Holík.
     
    90+1
    Hned dvě šance během krátké chvíle! Jean-David Beauguel nejprve pálil těsně vedle branky, po brejku pak na druhé straně mířil Dvořák po zemi pouze k rukám Dostála.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 4 minuty nad standardní hrací čas!
     
    89
    Olomouc málem slavila druhou branku! Hanáci se totiž dostali ke střelbě z větší vzdálenosti a právě David Houska měl na kopačce rozdílovou trefu, jeho rána i s přispěním teči ale míří mimo branku.
     
    89
    Další žlutou kartu dostává ještě Lukáš Bartošák (ZLN) za předcházející faul v nepřerušené hře.
     
    89
    Václav Pilař pronikal po pravém křídle, jenže Zoran Gajič (ZLN) jej srazil k zemi. Sudí mu tak vytahuje za tento skluz žlutou kartu.
     
    87
    Ondřej Bačo nyní musí s obrovskou úlevou poděkovat Stanislavu Dostálovi, neboť právě s přispěním zlínského beka málem padla olomoucká branka. Hanáci však následně dorážku nedokončili k úspěchu.
     
    86
    Nešpor si naváděl míč na levačku, jenže přesně v ten moment jej Róbert Matejov (ZLN) přidržením za dres poslal k zemi. Sigma dostává k dispozici standardku z levého křídla. Zlínský obránce pak žlutou kartu.
     
    85
    Dvořák si sice držel míč na kopačce, jenže v souboji s Jiráčkem si pomohl zřejmě ještě rukou. Zlín tak dostává možnost k rozehrávce od půlící čáry.
     
    84
    Nešpor si nabíhal na osu hřiště, jenomže až příliš dynamicky, čímž si nepohlídal ofsajdovou mez. Hanáci tak budou muset zařadit zpátečku, po postavení mimo hru budou rozehrávat ševci.
     
    83
    Jean-David Beauguel se znovu pokoušel rozvlnit síť, avšak pod tlakem dvou obránců se mu střela nepovedla podle představ. Míč letěl těsně vedle levé tyče.
     
    82
    Gajič se málem stal hrdinou! Jeho diagonální rána z vápna totiž nečekaně proletěla po trávníku těsně vedle tyče Buchta se za ní jen s velkým oddechnutím ohlédl.
     
    81
    Fastav i nadále pokračuje ve velkém tlaku na domácí obranu, jenomže Sigma je i nyní relativně konsolidovaná. Domácím výrazně pomohla zjevně vstřelená vyrovnávací branka

    Johan Čáp

    Góly: 76. Texl (Plšek) – 51. Beauguel

    Karty:   23. Sladký (OLO), 57. M. Buchta (OLO) – 29. Jiráček (ZLN), 74. S. Dostál (ZLN), 86. Matejov (ZLN), 89. Gajič (ZLN), 89. Bartošák (ZLN)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 17:25.
    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Štěrba (74. Texl), Polom (11. Chvátal, 59. P. Dvořák), Vepřek (C) – Kalvach – Zahradníček, Houska, Plšek, Pilař – Nešpor.
    Náhradníci: Mandous – Kotouč, Yunis, Manzia, P. Dvořák, Chvátal, Texl.

    FC Zlín: S. Dostál – Bačo, P. Buchta, Gajič – Matejov (90+2. Li. Holík), Hnaníček, Lu. Holík (71. Hronek), Jiráček (C), Bartošák – Beauguel, Poznar (80. Jakubov).
    Náhradníci: Šiška – Hronek, Li. Holík, Jakubov, J. Balić, Vyhnal, Masař.

    Rozhodca: Rejžek – Nádvorník, Flimmel

    Diváci: 3429