Paríž – Amiens 5:0 (kon.) | Caen – Guingamp 0:0 (kon.) | Dijon – Lille 1:2 (kon.)
Nantes – Toulouse 4:0 (kon.) | Remeš – Angers 1:1 (kon.) | Štrasburg – Monaco 2:1 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
5:0 (2:0)
Amiens SC
cz Sobota 20.10.2018, 17:00 • Parc des Princes, Paříž • Ligue 1 Uber Eats • 10. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 12:10. (18:57:51)
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas desátého kola mezi PSG a Amiens končí.

    PSG nastoupilo na svého soupeře aktivní hrou. Zakončení ale ne a ne přijít. Nakonec se domácí celek prosadil po centru Di Marii od rohového praporku. Marquinhos parádně umístil míč k zadní tyči. Stejná situace se opakovala také těsně před poločasem, kdy Di Maríův centr zužitkoval ke druhé brance Adrien Rabiot. Ve druhé půli domácí ještě ubrali na své útočné aktivitě. Zlom přišel až s poslední desetiminutovkou, kdy nejprve umístil svou hlavičku k tyči Julian Draxler. Poté ho parádní střelou mezi nohama obránce následoval Kylian Mbappé a destrukci hostující obrany dokonal pátou brankou Moussa Diaby po individuálním průniku do vápna.

    PSG má po deseti kolech plný počet bodů. Navíc i dnes splnila minimálně tři vstřelené branky v zápase a nadále vládne Ligue 1.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Moussa Diaby se prohnal po levém kraji až do míst, odkud mohl centrovat do šestnáctky. Cavani ani Mbappé se už ale k hlavičce nehrnuli.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Thomas Monconduit centroval do vápna z nadějné pozice, ale k balonu se dostal pouze Marquinhos a tak ani nyní nemusí Aréola zasahovat.
     
    90
    Moussa Konaté upadl po kontaktu s Kehrerem. Hostující tým se ještě může pokusit vstřelit čestnou branku z volného přímého kopu.
     
    89
    Ghoddos nestačil zastavit míč na hrací ploše. Z frustrace ho poté odpálil na tribunu, ale hlavní rozhodčí útočníka Amiens žlutou kartou nepotrestal.
    88. Moussa DIABY - 5:0
     
    88
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    V závěru zápasu se obrana Amiens zcela rozpadá. Ve střední části trávníku převzal míč od Rimaneho MOUSSA DIABY. Při přechodu do vápna měl trochu štěstí, ale poté to v místech penalty udělal skvěle. Míč si postrčil na pravou nohu a poté zakončil do protipohybu hostujícího brankáře.
     
    87
    Amiens zkoušelo útočit po levém kraji. Na Ghoddose si ale počíhal skvěle postavený Marquinhos. Domácí kapitán rychle rozehrával a PSG se hnalo za pátou brankou.
     
    86
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Adrien Rabiot, přichází Kévin Rimane.
     
    85
    Hosté se alespoň v posledních minutách přesunuli na delší dobu k vápnu PSG. Ani jeden z dvou rohů však nebezpečí před Aréolou nepřinesl.
    83. Kylian MBAPPÉ - 4:0
     
    83
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    PSG v závěru zápasu zvýšilo tempo a je to znát. Diaby posunul míč do pokutového území ke KYLIANU MBAPPÉMU. Ten zkusil střílet mezi nohama bránícího Adénona a vyšlo to na jedničku. Gurtner nebyl u své přední tyče včas a musí počtvrté tahat míč ze sítě.
     
    82
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Eddy Gnahoré, přichází Alexis Blin.
    81. Julian DRAXLER - 3:0
     
    81
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    I v desátém utkání v letošní sezoně se PSG daří splnit minimálně tříbrankovou normu. Po Bernatově centru měl hlavičkovat ve vápně Cavani, ale před Uruguaycem tečoval míč Adénon. Následně vyplaval zcela sám JULIAN DRAXLER, který už balon umístil přesně k tyči.
     
    81
    Bodmer hledal ve spolupráci střídajících hráčů Konatého. Ten byl ale v pokutovém území přetlačen Marquinhosem. Následný rohový kop zakončil hlavičkou do boční sítě Gnahoré.

    Vít Schück

    Góly: 14. Marquinhos (Di María), 44. Rabiot (Di María), 81. Draxler, 83. Mbappé (Diaby), 88. Diaby


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 12:10.
    Paríž Saint-Germain: Aréola – Kehrer, Marquinhos (C), Nkunku, Bernat – Verratti (46. Diarra), Rabiot (86. Rimane) – Mbappé, Di María (61. Diaby), Draxler – Cavani.
    Náhradníci: Buffon – Rimane, Nsoki, Diarra, Bernede, Choupo-Moting, Diaby.

    Amiens SC: Gurtner – Krafth, Gouano (C), Adénon, Dibassy – Monconduit, Gnahoré (82. Blin) – El Hajjam (68. Mou. Konaté), Ganso (76. Bodmer), Ghoddos – Otero.
    Náhradníci: Dreyer – Lefort, Blin, Kurzawa, Bodmer, Mou. Konaté, Timite.

    Rozhodca: Lesage – Luzi, Danizan