LA Kings – Buffalo 1:5 (kon.) | Winnipeg – Arizona 5:3 (kon.) | Toronto – St. Louis 1:4 (kon.)
Ottawa – Montreal 4:3 (po pr.) | Florida – Detroit 3:4 (po pr.) | Columbus – Chicago 1:4 (kon.)
Minnesota – Tampa Bay 5:4 (po pr.) | Vancouver – Boston 2:1 (po pr.) | Vegas – Anaheim 3:1 (kon.)
Edmonton – Nashville 0:3 (kon.) | San Jose – NY Islanders 4:1 (kon.)
koniec
Toronto Maple Leafs
1:4 (0:0, 0:3, 1:1)
St. Louis Blues
cz Nedeľa 21.10.2018, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Přeji dobrou noc. Někdy příště se budu těšit opět na počtenou! (04:00:26)
     
    Československá stopa:

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Jake Allen (STL) – 22 zásahů, 1 ink. gól, 95,7 %.
    2. David Perron (STL) – 0+2.
    3. Ryan O'Reilly (STL) – 1+1.
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se možná trošku překvapivě stává tým St. Louis Blues! Nutno však podotknout, že naprosto zaslouženě. Bluesmani ukázali, že rozhodně nepatří na dno tabulky, a dá se čekat, že pro ně tento zápas bude velkou psychickou vzpruhou. Domácí snížili zásluhou Morgana Riellyho, avšak víckrát už své příznivce nerozjásali. Na druhé straně naopak upravil výsledek při hře bez gólmana Ivan Barbašev. Svědomí mohou zpytovat především útočníci Toronta, nejlepší ofenziva soutěže se totiž zadrhla, a za poslední dva zápasy skórovala pouze jednou! Zároveň se potvrdilo, že to Maple Leafs více klape na cizích kluzištích.

    Střely na branku:
    Toronto 23:25 St. Louis.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:58
    V samotném závěru ještě musel Jake Allen řešit malinko nečekaný odraz puku od bruslí projíždějícího Joshe Leiva, avšak zasáhl stejně, jako v celém dnešním zápase. Spolehlivě.
     
    59:34
    Blues už čekají na závěrečnou sirénu. Joel Edmundson drží puk ve vlastním obranném pásmu. Nikam se už nežene, což se dá říct také o domácích, kteří už vědí, že dnes prohrají.
     
    59:08
    Místo kotouče dostalo Toronto do branky vlastního hráče. Sraženým nešťastníkem byl Kasperi Kapanen, jenž se poté přátelsky pozdravil s gólmanem Allenem.
     
    58:41
    Maple Leafs mohli alespoň korigovat díky Joshovi Leivovi. Ten vypálil zápěstím z pravého kruhu, a přestože se hostující gólman prezentoval malinko neortodoxním zákrokem, puk za svá záda projít nenechal.
    58:17 Ivan BARBAŠEV - 1:4
     
    58:17
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Bluesmani si z tohoto zápasu odnesou velice cenné dva body! Pěkným bekhendovým obloučkem totiž nasměroval kotouč do prázdné klece z vlastní obranné poloviny ruský forvard IVAN BARBAŠEV. 1:4! Asistence: Ryan O'Reilly.
     
    57:41
    Auston Matthews z levého kruhu rychle poslal kotouč do brankoviště. Tam možná došlo k lehké teči, poslední slovo ale přesto měly znovu betony Jakea Allena.
     
    57:03
    A mohlo být hotovo, nicméně Alex Pietrangelo přes celé kluziště vyklizenou svatyni těsně netrefil. Javorové listy se okamžitě vracejí do útočného pásma, už nemají času nazbyt.
     
    56:55
    Na lavici hanby míří za hákování Vladimir Tarasenko (STL). Toronto do této početní výhody vstupuje v šesti, Andersen míří na hráčskou lavici!
     
    Střely na branku – 18:24.
     
    56:36
    Toronto je v plném počtu, nicméně stále zůstává ve vlastním obranném pásmu. Joel Edmundson vyřešil situaci dobře, a nahodil od modré lajny. Před brankou stál Alexander Steen, jenž sice dánskému gólmanovi ztížil výhled, nicméně nezabránil mu v zásahu.
     
    56:22
    Bluesmani si vytvořili menší nápor. Dlouho však chyběla střelba, tak to na sebe vzal Alex Pietrangelo, jenž z pravého kruhu pro vhazování zlehka zaměstnal Frederika Andersena.
     
    55:30
    David Perron prosvištěl do útočného pásma, načež po mantinelu přihrával na modrou čáru Vincemu Dunnovi. Ten ale skákající kus pryže nezkrotil, hosté jsou tak vyhnáni.
     
    54:49
    Domácí si zbytečným vyloučením notně zkomplikovali situaci. V přesilovce se snažil vedení St. Louis navýšit z kruhu Tyler Bozak, Andersen ze souboje vyšel jako vítěz.

    Ondřej Belák

    Góly a asistencie: 45. Rielly (Marner, Gardiner) – 25. Bortuzzo (Perron), 34. Sanford (Perron, Pietrangelo), 37. R. O'Reilly (Tarasenko, Maroon), 59. Barbašev (R. O'Reilly)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (Sparks) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, Ožiganov, Dermott – Kapanen, Matthews, Marleau (A) – Marner, Tavares (A), Hyman – Co. Brown, Kadri, P. Lindholm – A. Johnsson, F. Gauthier, Leivo.
    St. Louis Blues: Allen (Ch. Johnson) – Pietrangelo (C), Dunn, Schmaltz, Parayko, Bortuzzo, Edmundson – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly, Sanford – Steen (A), Bozak, Maroon – Kyrou, Barbašev, Blais.

    Diváci: 19 268 (vyprodáno)