Lipt. Mikuláš – Trenčín 1:3 (kon.) | Poprad – Nitra 3:2 (kon.) | Nové Zámky – Žilina 4:2 (kon.)
Košice – Miškovec 4:2 (kon.) | Detva – Zvolen 2:5 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
MsHK Žilina
Nedeľa 21.10.2018, 16:00 • ZŠ Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 14. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je tu koniec stretnutia, ktoré možno označiť ako pomerne atraktívne. Videli sme hneď šesť presných zásahov, po ktorých ostanú všetky tri body doma. Nové Zámky dokázali zdolať Žilinu po výsledku 4:2. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (18:24:10)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:10
    Domáci hokejisti sú usadení vo vlastnom pásme, kde si medzi sebou vymieňajú puk a viac-menej čakajú na koniec zápasu.
     
    58:23
    Domáci dlhú dobu držia puk v rohu ihriska, kde zbierajú cenné sekundy vo svoj prospech.
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny ostávajú posledné dve minúty.
     
    56:57
    Žilina dala gól!
    Petr Beránek najprv naznačil strelu z príklepu, ale napokon sa rozhodol nahrať dobre postavenému LUKÁŠOVI HVILOVI, ktorému stačilo trafiť puk z prvej do prázdnej bránky. Stav stretnutia je 4:2! Asistencie: Petr Beránek, Jakub Ručkay.
     
    55:55
    Rastislav Štrauch zakončil spoza brániaceho hráča, ale jeho strelecká pokus bol zblokovaný brániacim hráčom. Dokázal sa dostať k dorážke, ktorú Maroš Mikoláš vyrazil za vlastnú bránu.
     
    55:00
    Do konca stretnutia nám ostáva posledných päť minút. Puk sa nachádza za bránou Nových Zámkov, kde Branislav Fábry čaká, kým jeho tím vystrieda.
     
    54:10
    HC Nové Zámky dali gól!
    Adam Zbořil získal puk v útočnom pásme. Na druhej strane našiel voľného Juraja Juríka, ktorý vyslal na bránu strieľanú prihrávku. Do nej ešte oprel hokejku HENRICH RUČKAY, ktorý puk tečoval za chrbát bezmocného Maroša Mikoláša. Stav duelu je 4:1 a zdá sa, že je rozhodnuté. Asistencie: Juraj Jurík, Adam Zbořil.
     
    53:10
    HC Nové Zámky dali gól!
    Martin Jakúbek si prevzal puk v útočnom pásme. Vľavo si všimol nikým nestráženého FILIPA BAJTEKA, ktorému poslal presnú prihrávku. Ten sa do puku oprel z prvej a strelou pod brvno rozvlnil sieť. Stav stretnutia je 3:1! Asistencie: Martin Jakúbek. Branislav Fábry.
     
    52:25
    Jiří Kučný sa rozhodol puk len vyhodiť cez všetky čiary do zakázaného uvoľnenia. Hra tak ostane v obrannom pásme Žiliny.
     
    51:28
    Jakub Ručkay prihral puk pred bránu Nových Zámkov, kde si nakorčuloval jeden z jeho spoluhráčov. Vyzeralo to veľmi nádejne, ale napokon z toho nebolo žiadne ohrozenie.
     
    51:09
    Jeden z hráčov hostí dokázal zakončil z pravej strany, ale Andrej Košarišťan mal čistý výhľad a tento projektil zachytil. Nasledovať bude vhadzovanie.
     
    50:01
    Beží nám záverečná desaťminútovka. Treba skonštatovať, že Žilina je v tretej tretine jednoznačne lepším celkom. Uvidíme, či dokážu niečo spraviť s nepriaznivo sa vyvíjajúcim zápasom.
     
    49:30
    Domáci v plnom počte.
     
    49:17
    Síkela sa v čase prihrávky nachádzal pred bránou Nových Zámkov. Do puku sa oprel z prvej, ale v páde nedokázal presne zakončiť. Presilová hra Žiliny sa čoskoro skončí.
     
    48:12
    Hvila zakončil ihneď po prihrávke svojho spoluhráča. Andrej Košarišťan vystrčil svoj betón, vďaka čomu zabránil skórovaniu.
     
    47:30
    Žilina má obrovskú príležitosť k vyrovnaniu po dvojnásobnom vylúčení Nových Zámkov. Nechajme sa prekvapiť, či to dokážu zúžitkovať.
     
    47:30
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Juraj Jurík – 2 min., nedovolené bránenie).

    Róbert Gašpárek

    Góly a asistencie: 3. Bajtek (Fábry, Jakúbek), 28. Zbořil (Henderson), 54. Bajtek (Jakúbek, Fábry), 55. Ručkay (Jurík, Zbořil) – 22. Matejka (Beránek, Jenčík), 57. Hvila (Beránek, Ručkay)


    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Andersons, Kudla, Henderson, Zaťko, Ordzovenský, Juraško, Konig, Hatala – Pospíšil, Hruška, Štrauch – Ručkay, Zbořil, Jurík – Nejezchleb, Urban, Rogoň – Jakúbek, Fábry, Bajtek
    MsHK Žilina: Mikoláš (Horčička) – Zhilin, Kučný, Bagin, Pastor, Matejka, Piegl, Mendrej – Huna, Podešva, Barta – Milý, Síkela, Jenčík – Hvila, Ručkay, Beránek – Rehák, Ondruš, Hrazdíra

    Rozhodca: Konc st., Babic – Konc ml., Kis-Király