Inter – CFC Janov 5:0 (kon.) | Fiorentina – AS Rím 1:1 (kon.) | Juventus – Cagliari 3:1 (kon.)
koniec
ACF Fiorentina
1:1 (1:0)
AS Rím
cz Sobota 03.11.2018, 18:00 • Stadio Artemio Franchi (Firenze) • Talianska Seria A • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:19. (20:02:50)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a týmy Fiorentiny a AS Řím se v zápase jedenáctého kola rozcházejí smírně 1:1.

    Římané byli od úvodních minut výrazně aktivnější směrem dopředu. Stoprocentní šanci si ale kolegové Patrika Schicka nevypracovali. To na druhé straně byl faulován Robinem Olsenem Simeone a kopala se penalta. Jordan Veretout s klidem nařízený pokutový kop proměnil ránou k levé tyči a poslal Fiorentinu do vedení. Ještě do poločasu si AS vytvořilo tlak, ale vyrovnat už nedokázalo. Také po změně stran se více do útoku hnali Římané. Vyrovnání přišlo ale až pět minut před koncem, když se po odraženém balonu opřel ke střele Alsessandro Florenzi a uklidil balon do sítě.

    Patrik Schick přišel na trávník v průběhu druhého poločase, ale do paměti se zapsal pouze dvěma ostrými zákroky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Edin Džeko mohl být hrdinou. Kličkou do středu trávníku si udělal místo ke střele, ale míč následně umístil pouze do míst, kam mohl Lafont dosáhnout.
     
    90+2
    K rozehrávce volného přímého kopu se postavil Jordan Veretout. Druhý zásah ale dnes zatím nepřidává, protože napálil jen obrannou zeď a poté nakopl balon vysoko nad.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Také na druhé straně musel zatáhnout za ruční brzdu Vitor Hugo. Cristante se už s Schickem chystali jít do rychlého brejku.
     
    90
    Cristiano Biraghi se postavil k rozehrávce rohového kopu. Poslal míč do nebezpečného prostoru před malým vápnem, ale tam teď vládne Fazio.
     
    89
    Veretout byl znovu na polovině soupeře sražen k zemi, ale hlavní rozhodčí nyní nechal hru pokračovat. Fiorentina nakonec vydřela alespoň rohový kop.
     
    88
    Za faul ve středu pole je potrestán žlutou kartou Lorenzo Pellegrini. Záložník Říma musel utnout nadějnou akci soupeře.
    87. Alessandro FLORENZI - 1:1
     
    87
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Přece jen se Římanům zadařilo! Alban Lafont nevyboxoval prudký centr daleko od své branky a toho využil parádním volejem do odkryté části branky ALESSANDRO FLORENZI. Krajní obránce AS měl také velké štěstí, protože v jeho střele byla hned čtveřice hráčů.
     
    86
    Další faul českého reprezentanta odnesl ve středu pole Veretout. Hosté jsou nyní na míle daleko od vyrovnávací branky.
     
    85
    Do souboje s Lafontem šel Patrik Schick až příliš agresivně. Domácího brankáře udeřil loktem do oblasti žeber. Gólman Fiorentiny je ale po krátkém ošetření připraven pokračovat.
     
    84
    Kolarovovi utekl míč na pravém kraji až za postranní lajnu. Následně se ještě pokoušel centrovat, ale to bylo zbytečné, protože pomezní rozhodčí byl přesný.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. AS přichází o balon u středového kruhu po důrazném faulu Jesuse na Benassiho.
     
    81
    Gerson vydřel míč pro Fiorentinu. Následně se domácí posunuli s míčem až do vápna a po zblokovaném centru budou dokonce rozehrávat od rohového praporku.
     
    80
    Příliš času již týmu Patrika Schicka již nezbývá. Hosté se navíc teď nemohou udržet u balonu na delší dobu. Schick nyní byl krátký na přihrávku Pellegriniho.
     
    79
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Giovanni Simeone, přichází Marko Pjaca.

    Vít Schück

    Góly: 33. Veretout (pen.) – 87. Florenzi

    Karty:   68. Biraghi (FIO), 78. Veretout (FIO), 90. Hugo (FIO) – 29. N´Zonzi (ASR), 38. Fazio (ASR), 88. Lorenzo Pellegrini (ASR)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:19.
    ACF Fiorentina: Lafont – Milenković, Pezzella, Hugo, Biraghi – Benassi, Veretout, Gerson – Chiesa (75. Bryan Dabo), Simeone (79. Pjaca), Mirallas (55. E. Fernandes).
    Náhradníci: Drągowski, Ghidotti – Ceccherini, Bryan Dabo, Diks, Eysseric, E. Fernandes, Hancko, Laurini, Nörgaard, Théréau, Vlahović, Pjaca.

    AS Rím: Olsen – Florenzi, Fazio, Juan Jesus, Kolarov – Lorenzo Pellegrini, N´Zonzi, Ünder (75. Schick) – Zaniolo (69. Cristante), Džeko, El Shaarawy (56. Kluivert).
    Náhradníci: Fuzato, Mirante – Cristante, Schick, Marcano, Santon, Ćorić, Pastore, Kluivert, Manolas.

    Rozhodca: Banti – Bindoni, Meli