Fenerbahce – Anderlecht 2:0 (kon.) | Astana – Jablonec 2:1 (kon.) | Akhisarspor – Sevilla 2:3 (kon.)
Limassol – Frankfurt 2:3 (kon.) | Borisov – Chelsea 0:1 (kon.) | D.Kyjev – Rennes 3:1 (kon.)
Genk – Besiktas 1:1 (kon.) | FK Krasnodar – Liége 2:1 (kon.) | Lazio – Marseille 2:1 (kon.)
Malmö – Sarpsborg 1:1 (kon.) | Fehérvár – Solún 1:0 (kon.) | Rapid Viedeň – Villarreal 0:0 (kon.)
S. Moskva – Rangers 4:3 (kon.) | Arsenal – Lisabon 0:0 (kon.) | Real Betis – AC Miláno 1:1 (kon.)
Bordeaux – Zenit 1:1 (kon.) | Celtic – Lipsko 2:1 (kon.) | D. Záhreb – Trnava sk 3:1 (kon.)
Leverkusen – Zürich 1:0 (kon.) | Razgrad – Larnaca 0:0 (kon.) | Olympiakos – Dudelange 5:1 (kon.)
Rosenborg – Salzburg 2:5 (kon.) | Slavia – Kodaň 0:0 (kon.) | Vorskla Poltava – Karabach 0:1 (kon.)
koniec
Spartak Moskva
4:3 (2:3)
Glasgow Rangers
cz Štvrtok 08.11.2018, 18:55 • Stadion Spartak, Moskva • Európska liga • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Ještě jedno střídání před dalším rohem. Ovie Ejaria jde z placu a místo něj sprintuje do pokutového území Gareth McAuley.
     
    90+3
    Mohlo být vyrovnáno. Rohový kop poslal Middleton přesně na hlavu Jamese Taverniera, který orazítkoval pravou tyčku a po závaru jde míč zase na rohový kop.
     
    82
    Dvojí střídání na straně Rangers a vůbec první dvě střídání hostí v utkání. Odchází Lassana Coulibaly a Jon Flanagan, jenž připravil svému týmu druhý gól. Místo nich se budou se spoluhráči snažit vyrovnat Andy Halliday a Eros Grezda.
     
    81
    Zé Luís jde na plac místo Luize Adriana, který si dneska připsal důležitý vyrovnávací gól. Jde o poslední střídání Spartaku v utkání a je sympatické, že přichází už deset minut před koncem.
     
    79
    A právě Alfredo Morelos měl nějaký pocit, že se jednalo o vysokou nohu, a dává to sudímu Bebekovi od plic znát. Chorvatský rozhodčí s klidem ukazuje žlutou kartu.
     
    77
    Nelibost ze strany domácích, jenže nutno říct, že naprosto zbytečná. Další žlutá karta, další za nafilmovanou penaltu, tentokrát od Lorenza Melgarejovi. Nyní bych se ale záložníka Spartaku trošku zastal, spíše svojí vlastní nešikovností upadl.
     
    74
    Steven Gerrard nyní musí přemýšlet, proč jeho tým málem dostal pátý gól. Po zmatcích s centrem se balon dostal k Salvatore Bocchettimu, ale ten svůj dnešní výborný výkon nekorunuje brankou – hlavičkou orazítkoval břevno.
     
    71
    Ivelin Popov, autor asistence na první gól Spartaku, jde z placu a naopak na hřiště míří Arťom Timofejev.
     
    63
    Sudí Bebek výborně ponechal výhodu, ale útočník Morelos nedokázal ve vápně zkrotit míč. Bude z toho odkop od branky a ještě před tím žlutá karta pro kapitána Salvatore Bocchettiho za loket.
     
    60
    Roman Jerjomenko má splněno, vlastní gól odčinil výbornou akcí vedoucí k vyrovnání na 3:3. Nyní střídá a nahradí ho Denis Glušakov.
    59. Sofiane HANNI - 4:3
     
    59
    Spartak právě vstřelil branku!
    Kdepak, nemáme vyrovnáno. Spartak poprvé v utkání vede. Hned po rozehrávce ztratili Rangers míč a SOFIANE HANNI napřáhl z dobrých třiceti metrů. Do jeho střely vložil tělo Connor Goldson a tečoval míč tak nešťastně, že balon změnil směr a dopadl přesně k tyči branky. De facto druhý vlastní gól obránce Rangers.
    58. Luiz ADRIANO - 3:3
     
    58
    Spartak právě vstřelil branku!
    Jerjomenko nyní našel z pravé strany v těsné blízkosti branky Hanniho, který zakončil krásnou patičkou. Ale ještě lepší zákrok ukázal gólman Allan McGregor. Jenže obrana hostí byla úplně zkoprnělá a vyražený míč nechala pro LUIZE ADRIANA, jenž ho usměrnil do sítě. Máme opět vyrovnáno.
     
    56
    Moc nechybělo, aby míč z levé strany vápna prošel po zemi na nabíhajícího Coulibalyho. Ale Middletonovu přihrávku na poslední chvíli odvrací na roh kapitán Bocchetti.
     
    46
    O výjimečnosti první půle svědčí také to, že byl vlastně pouze jeden úspěšný zákrok gólmana, když McGregor výborně vyrazil střelu domácího kapitána Bocchettiho. A druhá půle začíná také zostra, Hanni z vápna pálil tvrdě po zemi na branku, kde McGregor výborně vykopl míč pravou nohou!
    41. Glenn MIDDLETON - 2:3
     
    41
    Rangers právě vstřelili branku!
    To je první poločas, panečku! Pátý gól a Rangers jdou potřetí do vedení. Tavernierův centr odvrátili domácí k Morelosovi, jenž byl dále od branky. Ale popotáhl míč středem a přehrál kapitána Bocchettiho, který souboj trošku vypustil. I přes jeho lehkou teč našel přihrávkou na levé straně GLENNA MIDDLETONA a ten neváhal – poslal ránu z první k tyči, kterou si ještě gólman lehce usměrnil do sítě, nestačil jí vyrazit. Asistence: Alfredo Morelos.
    35. Connor GOLDSON - 2:2 (vlastní)
     
    35
    Spartak právě vstřelil branku!
    Na vlastní branky vyrovnáno, na góly vyrovnáno. Popov krásně přenesl hru na pravou stranu, kde míč u vápna přebral Rasskazov. Následně poslal centr do vápna na Hanniho, kde úlohu záložníka Spartaku přebral CONNOR GOLDSON. Ten si samozřejmě nohou nechtíc srazil míč do sítě – ukázkový lob přesně k tyči.
     
    34
    Celá akce má ale dohru. Maximenko si šel pro míč, když ho nešetrně srazil Lassana Coulibaly a nic jiného než žlutá karta také přijít nemohlo.
     
    30
    Nepříjemný moment. Fernando si totiž odeslal Lassanu Coulibalyho, který na vlastní polovině hřiště tímto zákrokem tvrdě dopadl na zem. Tady přichází žlutá pro domácího záložníka rychle a bez debat.
     
    29
    Sice pozdě, ale přece. Nikolaj Rasskazov je potrestán žlutým kartonkem za faul na Glenna Middletona.
    27. Daniel João Candeias - 1:2
     
    27
    Rangers právě vstřelili branku!
    Nikoliv nyní. DANIEL JOÄO CANDEIAS si pohlídal ofsajd po centru spoluhráče z poloviny hřiště. Naběhl si na míč, zády k brance jej zpracoval, otočil se a poté vystřelil naprosto přesně k pravé tyči bezmocného Maximenka. Rangers tak znovu vedou! Asistence: Jon Flanagan.
    22. Lorenzo MELGAREJO - 1:1
     
    22
    Spartak právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno. Ivelin Popov si na pravé straně poblíž vápna dvakrát povodil kličkou soupeře, poté nacetroval míč do pokutového území a tam Rangers doslova zaspali, když nechali volného LORENZA MELGAREJA. Ten svojí hlavičku usměrnil nad gólmana do sítě a to nemluvím o tom, že na hlavičku byl připraven i další volný hráči Roman Zobnin. Asistence: Ivelin Popov.
     
    15
    Popov se vyhnul jednomu hráči, druhému hráči a na Nikolu Katiće zkoušel simulování. Spadl na zem naprosto bez přičinění obránce Rangers, což mu zkušený sudí Bebek vůbec nezbaštil a dává záložníkovi Spartaku žlutou kartičku.
    10. Krásná střela Bocchetiho, hezký zákrok McGregora
     
    10
    Nádherná střela Bocchetiho. Kapitán Spartaku se dostal k odraženému míči, který ideálně kroutil do levé šibenice, ale následoval ještě lepší zákrok McGregora. Kdyby míč šel ještě o metr doleva, byl by gólman hostí bez šance.
    5. Roman JERJOMENKO - 0:1 (vlastní)
     
    5
    Rangers právě vstřelili branku!
    Vlastní branka, to je nešťastný začátek pro domácí. Po rohovém kopu se k míči dral Coulibaly, ale pouze míč lehce lízl. Jenže i tato malá změna směru stačila na to, aby si ROMAN JERJOMENKO nešťastně srazil míč do vlastní sítě.

    Tomáš Lysý

    Góly: 22. Melgarejo (I. Popov), 35. Goldson (vla.), 58. L. Adriano, 59. Hanni – 5. Jerjomenko (vla.), 27. Candeias (J. Flanagan), 41. Middleton (Morelos)

    Karty:   15. I. Popov (SPM), 29. Rasskazov (SPM), 30. Fernando (SPM), 63. Bocchetti (SPM), 77. Melgarejo (SPM) – 34. L. Coulibaly (RFC), 79. Morelos (RFC)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 10:2. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 16:16.
    Spartak Moskva: Maximenko – Rasskazov, Kutěpov, Bocchetti (C), Melgarejo – Jerjomenko (60. Glušakov), Fernando, Zobnin – I. Popov (71. Timofejev), L. Adriano (81. Luís), Hanni.
    Náhradníci: Rebrov – Glušakov, Luís, Džikija, Lomovickij, A. Ješčenko, Timofejev.

    Glasgow Rangers: McGregor – Tavernier (C), Katić, Goldson, J. Flanagan (82. Halliday) – L. Coulibaly (82. Grezda), Ejaria (90+3. McAuley), Arfield – Candeias, Morelos, Middleton.
    Náhradníci: Foderingham – Jack, Halliday, Ross, Worrall, Grezda, McAuley.

    Rozhodca: Bebek – Petrović, Grgić – Pataki – Zebec Gabrillo (vš. Chorvatsko)