Fenerbahce – Anderlecht 2:0 (kon.) | Astana – Jablonec 2:1 (kon.) | Akhisarspor – Sevilla 2:3 (kon.)
Limassol – Frankfurt 2:3 (kon.) | Borisov – Chelsea 0:1 (kon.) | D.Kyjev – Rennes 3:1 (kon.)
Genk – Besiktas 1:1 (kon.) | FK Krasnodar – Liége 2:1 (kon.) | Lazio – Marseille 2:1 (kon.)
Malmö – Sarpsborg 1:1 (kon.) | Fehérvár – Solún 1:0 (kon.) | Rapid Viedeň – Villarreal 0:0 (kon.)
S. Moskva – Rangers 4:3 (kon.) | Arsenal – Lisabon 0:0 (kon.) | Real Betis – AC Miláno 1:1 (kon.)
Bordeaux – Zenit 1:1 (kon.) | Celtic – Lipsko 2:1 (kon.) | D. Záhreb – Trnava sk 3:1 (kon.)
Leverkusen – Zürich 1:0 (kon.) | Razgrad – Larnaca 0:0 (kon.) | Olympiakos – Dudelange 5:1 (kon.)
Rosenborg – Salzburg 2:5 (kon.) | Slavia – Kodaň 0:0 (kon.) | Vorskla Poltava – Karabach 0:1 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
1:0 (0:0)
FC Zürich
cz Štvrtok 08.11.2018, 21:00 • BayArena, Leverkusen • Európska liga • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to dnes vše. Díky za pozornost a zase někdy u evropského fotbalu na počtěnou. (22:54:13)
     
    Utkání čtvrtého kola Evropské ligy je u konce. Od duelu jsme nejspíše čekali více, než to co jsme v devadesáti minutách viděli. Nepříliš atraktivní fotbal nabídl jednu branku, kterou vstřelil Tin Jedvaj po rohovém kopu. Mimo této situace jsme moc krásného fotbalu a šancí neviděli, oba celky by nicméně dnes měly postoupit do další fáze, čeká se na remízu v utkání Ludogorce s Larnakou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Opět ten Paulinho. Ten si nyní narazil s Alariem a pokoušel se dostat do šestnáctky. Pár minut před ním byl ovšem povalen a Leverkusen bude zahrávat přímý kop.
     
    90+1
    Individuálně to následně zkoušel velice aktivní mladík Paulinho. Před vápnem tento fotbalista zakončoval k levé tyčce, ale branku Yannicka Brechera minul.
     
    90
    Lucas Alario na startu poslední minuty základní hrací doby přijal nahrávku a z hranice šestnáctky zakončoval. Jeho rána byla ovšem velice špatná a míč skončil vedle branky.
     
    88
    Před domácí brankou si následně počínal nedovoleně Assan Ceesay, jenž aktivně držel za dres Dominika Kohra. Leverkusen tak bude rozehrávat ze své poloviny.
     
    87
    Mitchell Weiser následně přihrával do šestnáctky, kde byl opět Paulinho. Tomu se ale nyní zakončit nepovedlo a hosté se dostali k míči, probíhají poslední minutky.
     
    86
    Zničehonic přišla akce Leverkusenu, kterou u pravé tyčky zakončoval Paulinho. Domácí útočník střílel před malým vápnem, ale Brecher udržel naděje svého celku na body!
     
    84
    Poprvé v utkání jsme spatřili Larse Bendera, který unikal podél pravé lajny, aby následně centroval na zadní tyčku. Tam byl ale jen brankář Brecher, jenž míč schoval v rukavicích.
     
    83
    Isaac Kiese Thelin na útočné polovině aktivně napadal, až z toho byl jeho osobní faul. Curyšští se tak dostávají k míči a hra bude pokračovat jejich rozehrou.
     
    82
    Benjamin Kololli byl následně na levé straně vápna na konci kombinační hry. Bek Curychu z otočky zakončoval slabě a míč se sotva došoural k brankáři se slovenskými kořeny.
     
    80
    Aleksandar Dragović šel pod nohy Ceesaye hodně tvrdě a na pravé straně jej podrazil. Je dalším žlutě potrestaným hráčem a na karty je vyrovnáno 3:3.
     
    78
    Domácí se nikam neženou a aktuálně sledujeme velice nudné utkání. Curyšští se sice snaží, ale jejich snaha je opravdu marná... Aktuálně jdou ovšem oba celky dále.
     
    77
    Hosté si po autovém vhazování počínali nedovoleně a na levé straně faulovali. Pokračovat se tedy bude rozehrou domácího celku, který si jde za postupem.
     
    75
    Assan Ceesay vybojoval na pravé straně rohový kop poté, co jeho pokus zablokoval obránce Mitchell Weiser. Pokračuje se tedy standardkou švýcarského celku.
     
    74
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Wendell, přichází Lars Bender.
     
    73
    Julian Baumgartlinger musel při rychlé protiakci hostů zatáhnout za záchrannou brzdu, která byla oceněna žlutou kartou. Hra pokračuje střídáním Leverkusenu.
    72.

    David Panuška

    Góly: 60. Jedvaj (Brandt)

    Karty:   58. Kohr (LEV), 73. Baumgartlinger (LEV), 80. Dragović (LEV) – 9. Marchesano (CUR), 18. Maxsö (CUR), 45. H. Kryeziu (CUR)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 9:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 16:14.
    Bayer Leverkusen: Hradecky – Weiser, Jedvaj, Dragović, Wendell (74. L. Bender) – Brandt (62. Kiese Thelin), Aránguiz (62. Paulinho), Kohr, Baumgartlinger, Bailey – Alario.
    Náhradníci: R. Özcan – P. Retsos, Paulinho, L. Bender, Kiese Thelin, Havertz, Volland.

    FC Zürich: Brecher – Rüegg, Nef, Maxsö, Bangura – Domgjoni, H. Kryeziu – Khelifi (55. Pálsson), Marchesano (69. Ceesay), Kololli – Odey.
    Náhradníci: Vaņins – Pálsson, Winter, M. Kryeziu, Roberto Rodriguez, Ceesay, Jagne.

    Rozhodca: Gil – Sapela, Borkowski