Fenerbahce – Anderlecht 2:0 (kon.) | Astana – Jablonec 2:1 (kon.) | Akhisarspor – Sevilla 2:3 (kon.)
Limassol – Frankfurt 2:3 (kon.) | Borisov – Chelsea 0:1 (kon.) | D.Kyjev – Rennes 3:1 (kon.)
Genk – Besiktas 1:1 (kon.) | FK Krasnodar – Liége 2:1 (kon.) | Lazio – Marseille 2:1 (kon.)
Malmö – Sarpsborg 1:1 (kon.) | Fehérvár – Solún 1:0 (kon.) | Rapid Viedeň – Villarreal 0:0 (kon.)
S. Moskva – Rangers 4:3 (kon.) | Arsenal – Lisabon 0:0 (kon.) | Real Betis – AC Miláno 1:1 (kon.)
Bordeaux – Zenit 1:1 (kon.) | Celtic – Lipsko 2:1 (kon.) | D. Záhreb – Trnava sk 3:1 (kon.)
Leverkusen – Zürich 1:0 (kon.) | Razgrad – Larnaca 0:0 (kon.) | Olympiakos – Dudelange 5:1 (kon.)
Rosenborg – Salzburg 2:5 (kon.) | Slavia – Kodaň 0:0 (kon.) | Vorskla Poltava – Karabach 0:1 (kon.)
koniec
FC Astana
2:1 (1:1)
FK Jablonec
cz Štvrtok 08.11.2018, 16:50 • Astana Arena, Astana • Európska liga • Skupina K
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že si Jablonec zkomplikoval cestu do vyřazovacích bojů se s vámi loučím a přeji vám příjemní zbytek čtvrtečního večera. (18:45:30)
     
    Nezaslouženě Jablonec prohrává s Astanou, čímž se cesta českému klubu do vyřazovacích bojů hodně komplikuje. Hostující tým si ve druhém poločase vypracoval hodně šancí, ale všechny zahodil, a tak přišel závěr zápasu, kdy Astana rozhodla. V duelu byla Jablonec lepším celkem ale doplatil na produktivitu. Bohužel český zástupce musí doufat v příznivý výsledek druhého dnešního utkání ve skupině K.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Po autovém vhazování se k centru dostal Miloš Kratochvíl, ovšem pro balon si vyběhl Nenad Jerić. Jablonci už moc času nezbývá, to je škoda ztraceného bodu.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. Zpoza vápna se stejný moment vypálil Michal Trávník, jenže jeho pokus byl zablokovaný.
     
    89
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Vojtěch Kubista.
    88. Jevgenij POSTNIKOV - 2:1
     
    88
    Astana právě vstřelila branku!
    Tak to je obrovská smůla pro Jablonec, který si inkasovat nezasloužil! Přetažený centr vrátil před branku Marin Tomasov, jenž našel na malém vápně osamoceného JEVGENIJE POSTNIKOVA. Domácí hráč udržel nervy na uzdě a poslal balon pod horní tyč.
     
    88
    Z pravé strany odcentroval Marin Tomasov. jenž na zadní tyči našel Marina Aničiće. DOmácí hráč se pokoušel vracet míč do ohně, ale skvěle zasáhl David Lischka.
     
    86
    Po zisku míče před vlastní šestnáctkou vyvezl míč David Lischka, který ho předal na Vladimira Jovoviće. Ten na nic nečekal a hnal se do pokutového území, kde ale střela nepřišla, jelikož si hostující hráč šlápl na balon.
     
    85
    A další centr mířil do vápna, kde si na zadní tyči přes bránícího hráče naskakoval Marin Tomasov. Ovšem tomu pár centimetrů k zasažení balonu scházelo.
     
    84
    Michal Trávník přepustil míč na Matěje Hanouska, který si obhodil prvního soupeře a druhého předběhl. Ovšem poslední bránící hráč Astany napálil míč do krajního obránce, a tak se bude jen odkopávat od branky.
     
    83
    Z levé strany odcentroval Miloš Kratochvíl, který ale poslal balon jen mimo hrací plochu. Nenad Jerić už rozehrál od branky a Astana se hnala do útoku. Jenže pro pas za obranu Jablonce si vyběhl Vlastimil Hrubý.
     
    82
    Domácí hráči kombinovali na vlastní polovině, až díky napadání Jablonce přišla přihrávka k brankáři. Vypadá to, že Astaně bod z dnešního duelu bude stačit.
     
    81
    Astana útočí po levé straně, kde spoluhráče vysouval Serikžan Mužikov. Ovšem za balon první doběhl Tomáš Holeš, který ho jen vrátil soupeři. Tlak Jablonce trochu otupil.
     
    80
    Střídání v týmu FC Astana: ze hřiště odchází Pedro Henrique, přichází Roman Murtazajev.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Marin Aničić (FC Astana), který se nechal předskočit Martinem Doležalem. Český útočník mohl jít sám na branku, ale byl zastaven. Podle mého je žlutá karta hodně málo.
     
    76
    Český zástupce v Evropské lize po chybě pustil soupeře do akce. Z hranice šestnáctky zakončoval Rangelo Janga, jehož pokus mířil jen doprostřed brány.
     
    75
    Atmosféra je na stadionu dobrá, i když Jablonečtí mají více ze hry. Asi každý z nás by si přál druhou branku severočeského klubu, který ve druhé části zahodil už tři nadějné šance.

    Michal Luxa

    Góly: 18. Henrique (Zajnutdinov), 88. Postnikov (Tomasov) – 41. Zajnutdinov (vla.)

    Karty:   55. Henrique (ATN), 78. Aničić (ATN) – 28. Jovović (JAB)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 6:1. Fauly: 20:6.
    FC Astana: Jerić (C) – Antonio Rukavina, Postnikov, Aničić, Zajnutdinov – Tomasov, Majevski, Kleinheisler, Henrique (80. Murtazajev) – Kabananga (61. Janga), R. Almeida (71. Mužikov).
    Náhradníci: Mokin – Bejsebekov, Janga, Malij, Murtazajev, Mužikov, Ščetkin.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek – Hübschman (C) – Jovović (89. V. Kubista), Považanec, Trávník, Sobol (72. Kratochvíl) – Doležal.
    Náhradníci: Hanuš – Břečka, Chramosta, D. Ikaunieks, Janković, Kratochvíl, V. Kubista.

    Rozhodca: István Vad – Istvan Albert, Balázs Szert (všichni Maďarsko)