Fínsko – Rusko 5:3 (kon.) | Česko – Švédsko 5:1 (kon.)
koniec
Fínsko
5:3 (1:1, 3:0, 1:2)
Rusko
cz Piatok 09.11.2018, 15:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj 4 krajín hráčov do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Já už vám v tuto chvíli děkuji za pozornost a z Hodonína přeji příjemný zbytek dne. Třeba právě při sledování výkonu naší reprezentace! (17:09:18)
     
    Je dobojováno. Finové nakonec zvládli udržet svůj poměrně bezpečný náskok, avšak Sborná ukázala sílu a v závěru soupeři pořádně zatopila pod kotlem. Suomi zapisují do tabulky tři body, a my doufáme, že je ve večerním utkání na čele tabulky doplní Češi, kteří vyzvou Švédsko.
     
    60:00
    Konec zápasu.
    59:57 VIRTANEN - 5:3
     
    59:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Denisenko měl ještě jednu příležitost, avšak při další střele bez přípravy opět neseřídil mířidla. Nakonec gólový účet utkání uzavřou Suomi, Sami Moilanen totiž poslal vstříc opuštěné svatyni SAMIHO VIRTANENA, jenž puk dovezl až do cíle! Asistence: Sami Moilanen.
     
    59:27
    Denisenko dostal nabito na levý kruh, ale vystřelil těsně vedle! Poté ještě zakončoval z prostějšího kruhu další z Rusů, avšak Lehtinen se zdá být neprůstřelný.
     
    58:47
    Rusko hraje v šesti proti čtyřem! Finsku se nyní podařilo dostat kotouč alespoň do středního pásma, avšak soupeř se rychle vrací zpět.
     
    58:24
    Ale pozor! Olli Kaskinen (FIN) vyhazuje kotouč na tribunu a dostává dvě minuty, Rusové si berou oddechový čas, jehož hlavním tématem je zcela jistě odvolání gólmana.
     
    58:18
    A následuje zakázané uvolnění zaskočených seveřanů. Vhazovat se nyní bude po levé ruce brankáře Lassiho Lehtinena.
     
    57:51
    Finsko už víceméně pouze odhazuje puky do středního pásma. Sborná se vyhrabala ze stavu 1:4 a sahá po vyrovnání. Toto utkání nezaujatého diváka rozhodně nemůže nudit!
     
    57:15
    Rusko tlačí! Grigorij Denisenko se od levého mantinelu parádně dostal blíže k ose hřiště a svižnou střelou pořádně vystrašil Lehtinena, který prokázal skvělé reflexy a použil lapačku.
     
    56:39
    Sborná se okamžitě natlačila zpátky do blízkosti finské klece. Na to Suomi reagovali vyhozením do bezpečí, nicméně píská se icing, hra se tak před Lehtinena rychle navrátí.
    55:57 ZAJCEV - 4:3
     
    55:57
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ještě ovšem není hotovo! Igor Usmanov dopravil puk mezi kruhy, kde se k němu dostal GLEB ZAJCEV a zblízka poslal Lehtinena do role diváka. 3:4, ještě to bude drama! Asistence: Igor Usmanov.
     
    55:33
    Další fáze ruské přesilovky už nic zajímavého nenabídla, čímž se Suomi hodně přiblížili k výhře. Kaapo Kakko navíc předvedl pěkný průnik, na jehož konci musel Miftachov řešit pokus z úhlu.
     
    54:25
    Marčenko po dobré práci za brankou přihrál na modrou čáru Kravcovovi. Ten se napřáhl tak mohutně, že zlomil hůl, jejíž čepel vylétla až ke stropu stadionu!
     
    53:58
    Puk po kontaktu s několika hokejkami vylétl mimo mantinely. Hráči se už chystají na vhazování ve středním pásmu, které proběhne hned po vydání nového kotouče.
     
    53:38
    Hned v úvodu oslabení vyhazuje Finsko puk až za soupeřovu bránu. Sborná se pro něj tedy musí vracet a začít další nápor až od brankáře Miftachova.
     
    53:25
    Vyloučení v týmu Finsko (Kupari – 2 min., držení).
     
    52:33
    Chabarov měl dostatek času na modré čáře, připravil si tak puk ke střele. Tu Lehtinen dobře pokryl, kotouč z něj ani nevypadl, hra je tak po jeho spolehlivém zásahu přerušena. Vhazovat se bude ve finském pásmu.
     
    51:48
    To byla rána! Ilja Morozov si ve středním pásmu počíhal na Samuliho Vainionpääu a parádním hitem jej důvěrně seznámil s hodonínskou ledovou plochou.
     
    50:50
    Miftachov se musel mít na pozoru před střelou Laaksonena. Dobře ji ale viděl, mohl tedy relativně snadno přerušit hru, která opět plyne jako velká voda!
     
    49:52
    Šance jako hrom také na finských hokejkách! Po skrumáži před brankou vyplaval touš přímo k Olli Kaskinenovi. Gólman už bezmocně ležel na ledě, nicméně Kaskinen zařízení trestuhodně minul.
    49:17 PODKOZLIN - 4:2
     
    49:17
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ale nyní už se Rusové dočkávají snížení na 2:4 za svého pohledu! Ilja Morozov pěkně našel VASILIJE PODKOZLINA, který si připravil střelu a s jemným přispěním tyčky dostal puk do sítě. Asistence: Ilja Morozov.
     
    48:33
    Sborná v poklidu rozehrává zpoza své vlastní brány. Seveřané skvěle zahušťují střed pole, čímž hráčům z největší země světa významně ztěžují práci.
     
    47:57
    Finsko se na druhé straně pokusilo o rychlý protiútok, nicméně trošku jej uspěchalo a píská se postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    47:23
    Ilja Morozov si pěkně zpracoval přihrávku za kruhy a zápěstím vypálil. V tomto případě nemusel Lehtinen zasahovat, rána totiž mířila příliš vysoko nad jeho klec.
     
    46:38
    Po velkém nedorozumění v rozehrávce Finska se mohl soupeř dostat do velké šance, avšak reagoval stejnou mincí, Malyševovi totiž puk tekl daleko mimo jeho dosah.
     
    45:49
    Linus Nyman dlouho kontroloval kotouč, až se rozhodl pálit. Dělovku zpoza pravého kruhu Miftachov dobře viděl a neměl tak problém se zásahem pomocí lapačky.
     
    44:58
    Suomi rozjeli zpoza vlastní klece další bleskovou akci. Na jejím konci se Teemu Engberg otočil kolem Miftachova, avšak následnou pobídku nikdo na místo určení nedopravil!
     
    44:10
    Plynulý hokej pokračuje. Mikko Kokkonen nahazoval od modré čáry, avšak po lehké teči orazítkoval touš pouze zadní plexisklo. Poté Rusko vyhazuje alespoň do neutrálního pásma.
     
    43:16
    Dělovku Igora Usmanova výborně vyrazil Lehtinen. Sborná ale zůstala v pásmu a finský brankář si poradil také s velkou šancí Kovalenka, který si sjel až do bezprostřední blízkosti!
     
    42:28
    Teemu Engberg se na pravém křídle krásně zbavil svých pronásledovatelů a troufl si na střelu z úhlu. Trefil to parádně, Miftachov se pouze ohlédl, ovšem podruhé v zápase zazvonilo břevno ruské svatyně!
     
    41:46
    Mikko Kokkonen se neohroženě vydal takřka přes celé hřiště. Už to vypadalo, že zvládne také vystřelit, nicméně kotouč mu byl v poslední chvíli odebrán.
     
    40:59
    Po šermované ve středním pásmu se Rusko dostalo kupředu, avšak Ivan Morozov místo střely volil ještě nepovedenou kličku, kterou snaha Sborné skončila.
     
    40:27
    Finové započali třetinu aktivně. Rasmus Kupari objel útočné pásmo a zpoza kruhů vystřelil těsně vedle. Zanedlouho si nastoupivší Miftachov připisuje svůj první zákrok.
     
    40:01
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Ustimenko, přichází Miftachov.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:32.
     
    Je za námi velice zvláštní prostřední perioda. Rusové měli, převážně v její první polovině, jednoznačně více za hry, avšak neproměňovali šance. To na druhé straně nemá gólman Ustimov úplně svůj den, z minima příležitostí totiž propustil hned tři střely, a ještě jej jednou podržela horní tyčka. Závěr poté bohužel zkalilo zřejmě vážné zranění Anochovskiho, pro kterého zamířila na led dokonce nosítka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Ustimov musel ještě jednou zasahovat. Po nájezdu do ofenzivní zóny vystřelil z levého kruhu Kaapo Kakko, jehož pokus ruský gólman zkrotil pomocí vyrážečky.
     
    39:19
    Linus Nyman se jakožto osamocený Fin vydal kupředu. Jeho pouť skončila v rohu útočného pásma, kde jej zastavil jeden ze soupeřů. Rusko obrací hru.
     
    38:58
    A na led už musejí také nosítka. Podle všeho se jedná o Nikitu Anochovskiho, kdo za střet u mantinelu zaplatil vskutku vysokou cenu. Doufejme, že to nakonec nebude tak vážné, jak se zdá!
     
    38:51
    Tak to není pěkný pohled. Po nenápadném souboji za se za brankou svíjí v bolestech jeden z ruských hráčů. Rozhodčí už samozřejmě přerušují hru, uvidíme, jestli se bude vylučovat.
     
    37:58
    Rusko znovu před Lehitnenem nic převratného nevymyslelo. Puk se odrazil až na branku Ustimenka, který si vyjel, a přestože jej znervózňoval Ylönen, přesně rozehrál.
    37:03 KLEMETTI - 4:1
     
    37:03
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ale stejně seveřané přesilovku dokázali využít! Jeden z Rusů byl po zásahu pukem silně otřesen, Sborná tak hrála prakticky ve třech. Na konci pěkné kombinace vybídl Niklas Nordgren na pravém kruhu volného ALEKSIHO KLEMETTIHO, jenž si kotouč parádně potáhl na střed a zvyšuje na 4:1! Asistence: Niklas Nordgren, Oskari Laaksonen.
     
    36:27
    Kakko nahazuje puk do útočného pásma, kde by se Suomi konečně rádi usadili. Zanedlouho vypálil od modré čáry Laaksonen a Ustimenko úspěšně vytasil levý beton.
     
    35:53
    Sborné vůbec nevadí, že hraje v oslabení. Nyní dokonce dostala soupeře pod nemalý tlak a Lahtinen musel zasahovat proti ráně od modré. Hra je poté přerušena.
     
    35:13
    Vyloučení v týmu Rusko (Iv.Morozov – 2 min., hákování).
     
    34:59
    To byla šance! Santeri Virtanen se nádherně prokličkoval mezi kruhy, odkud vypálil nad rameno gólmana. Ke smůle Finska zachránila soupeře horní tyčka.
     
    34:09
    Rusko se znovu usadilo před Lehtinenem. Kovalenko číhal u tyčky na odražený kotouč, díky bleskovému přístupu Latvaly jej ale za čáru nestihl doklepnout.
    33:38 NYMAN - 3:1
     
    33:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ale evidentně jsem to zakřikl! Nejprve Vasilij Podkozlin ve velké šanci netrefil kotouč. O několik sekund později Rusové propadli a Anttoni Honka vyslal do úniku LINUSE NYMANA. Ten se z levé strany dostal až před Ustimenka, kterého si roztáhl a krásně mu uklidil černou gumu mezi nohy! Asistence: Anttoni Honka.
     
    32:35
    Nyní sledujeme spíše přetahovanou ve středním pásmu a za oběma brankami. Žádný z týmů se není schopen kombinačně prosadit až do gólových příležitostí.
     
    31:46
    Sborná nyní pronikla přes modrou čáru na hraně ofsajdu. Kravcov mohl pokračovat v akci, díky nepřesné přihrávce ale jeho tým o pobyt v pásmu záhy přichází.
     
    31:20
    Rusko uspělo na vhazování před Lehtinenem. Anton Malyšev jej okamžitě zaměstnal prudkou ránou od modré lajny, gólman si ji ale našel a úspěšně zpacifikoval.
     
    30:42
    Po zajímavé kombinaci v podání Ruska nedokázal Denisenko u pravé tyčky Lehtinenovy klece zakončit. Suomi se dostali k puku a poslal jej daleko na zakázané uvolnění.
     
    29:59
    V polovině základní hrací doby byl Heinola jako první u nahozeného kotouče a rozehrál jej na spoluhráče. Ti se zrovna daleko nedostali, Sborná opět přitvrzuje muziku.
     
    29:15
    Rusko na obdržený políček reagovalo okamžitým nastěhováním do útočného pásma. Lehtinen v tuto chvíli nebyl nucen zasahovat, načež se Finové provinili postavením mimo hru.
    28:22 NYMAN - 2:1
     
    28:22
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je něco, Finové se poprvé ve druhé části dostali do šance a hned udeřili! Sami Heponiemi poslal na pravé straně do šance LINUSE NYMANA, který si to namířil přímo před brankoviště a rychlou forhendovou kličkou si pochutnal na Ustimenkovi. Asistence: Sami Heponiemi.
     
    27:50
    Konečně o sobě dávají vědět také hokejisté Suomi. Utunen se dostal ke střele od modré čáry, kterou Ustimenko zkontroloval při cestě na plexisklo pohledem.
     
    26:59
    O slovo se znovu přihlásil Antochovskij, jenž se individuálně prosmýkl až mezi kruhy. Tam už mu střela nebyla povolena a kotouč tak snadno sbírá gólman.
     
    26:26
    Ani teď Sborná neskóruje! V přečíslení vybídl Nikita Antochovskij volného Nikolaje Kovalenka. Ten pálil bez přípravy, jenže kotouč poslal Lehtinenovi jen a pouze do břicha.
     
    25:35
    Ze strany Finů je to zatím ve druhé části pořádná křeč! Vůbec se jim nedaří přechod z vlastního obranného pásma, potažmo před střední. Nyní jim je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    25:22
    A díky Podkozlinovi bylo před finskou svatyní opět veselo. Jeden z největších talentů ruského hokeje dotíral na Petrikainena poté, co lapil střelu od modré. Hra je opět přerušena.
     
    24:41
    Velká šance Ruska! To zatím ve druhé části na ledě kraluje. Vasilij Podkozlin obdržel parádní přihrávku do mezikruží, kde měl dostatek času i na zpracování. Proti následné střele se však zaskvěl Lehtinen!
     
    23:44
    Igor Usmanov dostal nabito na modrou čáru. Puk mu přišel tak akorát na ránu bez přípravy, která měla mířit k bližší tyčce, avšak lízla pouze boční síťku!
     
    22:52
    Z pod pokličky vyprostil Suomi Nordgren, jenž obětavou rybičkou vypíchl kotouč až do neutrální zóny. Rusové se rychle vracejí zpátky do ofenzivy!
     
    22:24
    Sbrorná se už poměrně dlouho drží před soupeřovou bránou. Finové ovšem velmi dobře napadají její snahu u mantinelů a nenechávají ji pořádně zahrozit.
     
    21:26
    Anton Malyšev vystřelil zápěstím od modré čáry. Jeho projektil byl přizvednut jedním z bránících hráčů až do ochranné sítě, vhazovat se bude po pravé ruce Lehtinena.
     
    20:44
    Za druhou brankou vytvářel rozruch neodbytný Vitalij Kravcov, jehož snahu Finové eliminovali až pomocí dvojnásobné přesily. Poté znovu obracejí hru na druhou stranu.
     
    20:20
    Jdeme znovu na to! Po vhazování si kotouč přivlastnili seveřané. Chopil se jej Linus Nyman a okamžitě jej nahodil do útočného pásma až za Ustimenka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:45.
     
    Je za námi první část, která utekla jako voda. Přerušovalo se naprosto minimálně, což celému utkání velmi dodává na atraktivitě. O něco více ze hry měli Finové, nicméně po obrovské chybě ve vlastní přesilovce museli dotahovat. To se jim ještě během úvodní dvacetiminutovky zaslouženě podařilo, tak uvidíme, jak se bude souboj vyvíjet dále!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    V samotném závěru první části se ještě Suomi drží v útočném pásmu. Ustimenko musel zasahovat proti Klemettimu, nicméně nejednalo se o nic závažného.
     
    19:15
    Zajímavá šance Finska! Sami Molinainen se z levé strany pěknou klikou prosmýkl až na osu hřiště. Poté z lukrativní pozice vystřelil těsně mimo vzdálenější tyčku.
     
    18:31
    Pavel Dorofejev se snažil odpovědět, nicméně se mu to podařilo až moc přesně. Také on totiž z oblasti kruhů zamířil pouze mimo prostor branky strážené Lehtinenem.
     
    17:44
    Nabuzení Finové nemají dost a nadále se ženou do ofenzivy. Niklas Nordgren se snažil dostat svůj celek do vedení, to by se nemohl mířit pouze do zadního hrazení.
    17:04 MOILANEN - 1:1
     
    17:04
    Finsko právě vstřelilo branku!
    K radosti většiny diváctva na stadionu je vyrovnáno! Po nádherné přímočaré akci hokejistů Suomi přihrál Teemu Engberg z mezikruží doprava na SAMIHO MOLINAINENA, který okamžitou ranou bez přípravy rozvlnil síť za marně se natahujícím Ustimenkem. 1:1! Asistence: Teemu Engberg.
     
    16:21
    Toni Utunen na modré lajně nic nevymýšlel a rozhodl se prověřit Ustimenka. Ten ovšem zasahovat nemusel, kotouč totiž prolétl pouze nad horní tyčkou jeho brány.
     
    15:49
    Ihned po vyhraném vhazování v ofenzovní zóně Rusů vystřelil od modré čáry Daniil Valitov. Lehtinen toho nemohl moc vidět, přesto mu černá guma přistála v rukavici.
     
    14:57
    Linus Lyman si od modré čáry pěkně povyjel až těsně za kruh a pohledně vypálil. Ustimenko i trošku se štěstím zasahuje lapačkou, Sborná už oslabení zřejmě zvládne.
     
    14:16
    Další tlak Finska režíruje od modré čáry Heinola, nicméně po nedorozumění v komunikaci se hráči ze severu puku sami zbavili. Přesto soupeř nemůže vyhodit!
     
    13:37
    Suomi se snaží vyrovnat. Střela v podání Kakka byla zajímavě tečována a proskákala nebezpečně blízko ruské pokladnice. Sborná se musí v oslabení ohánět!
     
    13:13
    Vyloučení v týmu Rusko (Kovalenko – 2 min., hrubost).
     
    12:56
    A velká příležitost také na druhé straně. Po střele Marčenka se před brankou strhla obrovská skrumáž, gólman už jen bezmocně ležel, ale ani teď se stav nemění!
     
    12:16
    Mohlo být vyrovnáno! Finsko zvládlo oslabení a po slalomu Kivenmäkiho, jenž si z beků udělal tréninkové kužele, stanul před Ustimenkem Valtteri Puustinen. Ten si jej roztáhl, avšak za beton už puk neposlal.
     
    11:16
    Valitovovu dělovku bez přípravy ukázkově zablokoval zakleknuvší finský obránce. Poté to zkoušel také Šalagin, jenž z pravého kruhu otestoval Lehtinena.
     
    10:46
    Seveřané se nyní bránili parádně. Svého soka nepouštěli do zakončení, a po trošku náhodném odrazu ze souboje končí kotouč na finské střídačce. Bude se vhazovat.
     
    09:56
    Finové se na úvod krátkého oslabení ve třech hned osvobozují. Soupeř pochopitelně chvátá nazpět do útočného pásma, načež vypálil Kravcov mimo branku.
     
    09:51
    Vyloučení v týmu Finsko (Kaskinen – 2 min., nedovolené bránění).
     
    09:23
    Nikolaj Kovalenko se po pravé straně pěkně prohnal až na kruh, odkud prudce vystřelil ze zápěstí. Lehtinen si zvládl pokrýt bližší tyčku a vyráží k mantinelu.
     
    08:52
    Další snahu si Rusko narušilo samo, nezvládlo totiž přechod modré čáry a píská se ofsajd. Vhazovat se tedy bude na území neutrální zóny.
     
    08:27
    Rusko započalo přesilovku skvěle. Lehtinen musel okamžitě řešit ošemetnou střelu od modré čáry, po vhazování už se však hokejisté Suomi zdárně osvobodili.
     
    08:15
    Vyloučení v týmu Finsko (Heponiemi – 2 min., hákování).
     
    07:40
    Olli Kaskinen nevěděl kudy, jednoduše tedy nahodil puk do útočného pásma. V blízkosti hrazení se o něj tuze bojovalo, v čemž byli úspěšnější ruští hráči.
     
    06:57
    Na druhé straně se vydalo kupředu také Rusko. Akci přerušil hvizd arbitra, jeden z útočníků totiž po kontaktu se soupeřem spadl až do brankoviště. Čeká nás buly.
     
    06:29
    Suomi už hrají proti pěti, to však nevadilo Vainionpääovi, jenž se po pravém křídle pohledně protáhl až na úroveň brankové čáry. Bohužel se mu už nepodařilo zakončit.
     
    05:46
    Finové by se rádi pokusili o napravení dojmu, avšak přesilovka se jim vůbec nedaří. Ještě ani nedokázali vystřelit, Rusko je na nejlepší cestě k ubráněnému oslabení.
    04:50 IV.MOROZOV - 0:1
     
    04:50
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná se ve vlastním oslabení ujímá z první střely na branku vedení! Předcházela tomu velká chyba. Nyman ve skvělé pozici nelogicky ještě přihrával na modrou, kde nezvládl zpracování Ville Heinola. Kotouče se tak chopil IVAN MOROZOV, jenž ujížděl úplně sám na branku a nerozchytaného Lehtinena propálil pod lapačku. Bez asistence.
     
    04:06
    Vyloučení v týmu Rusko (Galeňuk – 2 min., podrážení).
     
    03:44
    Kaapo Kakko se snažil zpracovat křižnou přihrávku, což se mu na pravém kruhu nepodařilo. Finové si nicméně po výhodě zkusí první přesilovou hru dnešního odpoledne.
     
    03:26
    Nyní už je na pořadu dne konečně přerušení hry. Nechtěně se o něj postarala Sborná, která vyhodila pouze za cenu zakázaného uvolnění. Vhazuje se před Ustimenkem.
     
    02:34
    Anttoni Honka se nezalekl střelecké pozice na modré čáře a po nápřahu vypustil kotouč na Ustimenka. Jen to stadionem zahučelo, když dělovka narazila do betonu.
     
    01:44
    Úvod utkání se nese ve velkém tempu. Chabarovovi sjel touš před vlastní brankou z hole, ovšem nejblíže byl spoluhráč, který tuto chybu zvládl včas napravit.
     
    00:54
    Ruští obránci kontrolují puk ve vlastním obranném pásmu. Nedokázali ale rozehrát a od modré čáry nebezpečně nahazoval Utunen. Ustimenko dobře nastavil beton.
     
    00:16
    Úvodní buly vyznělo lépe pro Finy, kteří rozvíjejí první útočnou akci zápasu. Dostali se až za soupeřovu klec, kde už nebyli s kotoučem na holích puštěni dále.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou nastoupeny na ledové ploše. Finsko obléklo bílé dresy, Rusko se představí v červené barvě. Turnaj v Hodoníně začíná, jdeme na to!
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Lehtinen (Patrikainen) – Heinola, Laaksonen, Utunen, Honka, Kokkonen, Latvala, Kaskinen – Nyman, Kupari, Heponiemi – Nordgren, Kakko, Kivenmäki – Ylönen, Virtanen, Klemetti – Engberg, Vainionpää, Moilanen – Puustinen.

    Rusko: Ustimenko (Miftachov) – Pavlikov, Usmanov, Ilja Morozov, Malyšev, Chabarov, Rodionyčev, Galeňuk, Valitov – Kovalenko, Anochovskij, Denisenko – Kravcov, Ivan Morozov, Marčenko – Podkolzin, Zajcev, Dorofejev – Šalagin, Komissarov, Kizimov.

    Rozhodčí: Čech, Jeřábek – Polák, Rampír (všichni Česko).
     
    HLAVNÍ HVĚZDY RUSKA

    Vitalij Kravcov (1999) – Nejlepší nováček loňského ročníku Kontinentální ligy. Svou trofej šarmantně nabídl Eelimu Tolvanenovi, na něhož se překvapivě „nedostalo“; Kravcov si ji ale zasloužil skvělým play off (16/6+5). Potom si ho z deváté příčky draftu vzali Rangers, ale vzhledem ke smlouvě musí ještě rok zůstat v Čeljabinsku.

    Grigorij Denisenko (2000) – První a celkově patnáctá volba Floridy na letošním draftu, hned po něm šel Martin Kaut.

    Vasilij Podkolzin (2001) – Na příštím draftu by jeho jméno mělo zaznít do desítky. Nejproduktivnější hráč letošního Hlinka Gretzky Cupu (5/8+3) zaujal skauty na akci osmnáctky v Příbrami, kde dal krásné góly, ale taky se zapojil do závěrečné bitky. Budou mu kličky baštit i starší protivníci?
     
    HLAVNÍ HVĚZDY FINSKA

    Justus Annunen (2000) – Na dubnovém MS do 18 let dovedl Finsko ke zlatým medailím, odchytal šest ze sedmi zápasů. Loňský nejlepší gólman finské juniorské soutěže.

    Antonni Honka (2000) – Bratr Juliuse Honky z Dallasu by mohl jít na draftu 2019 v prvním kole. Kromě MS 18 už stihl vyhrát i Ligu mistrů a druhou nejvyšší seniorskou soutěž ve Finsku. V nejvyšší juniorské byl vyhlášen nejlepším obráncem.

    Aleksi Heponiemi (1999) – V první sezoně ve Western Hockey League byl nejlepším nováčkem, ve druhé získal cenu CHL pro hráče, který prokazuje největšího sportovního ducha. WHL kromě toho vyhrál a měl nejvíc asistencí (90 v 57 zápasech).

    Kappo Kakko (2001) – Aktuální odhady ho pasují do elitní pětky nejbližšího draftu, v 17 letech má ve finské nejvyšší soutěži 10 bodů ve 14 utkáních.

    Rasmus Kupari (2000) – Z 20. místa letošního draftu si ho vybralo Los Angeles a brzy mu nabídlo tříletý nováčkovský kontrakt, Kupari ale v prvním roce zůstává doma.

    Niklas Nordgren (2000) – S osmi góly v sedmi zápasech nejlepší střelec dubnového MS osmnáctek.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! V pátek startuje na Zimním stadionu Václava Nedomanského v Hodoníně turnaj čtyř reprezentací do 20 let, a otevírací zápas obstarají výběry Finska a Ruska. Morava se může těšit na nefalšované hokejové bitvy, mistrovství světa už se totiž blíží, nikdo nemá své místo jisté a všichni hrají o šanci na nominaci na tento svátek. Určitě se bude na co dívat, tak u toho buďte s námi!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Ondřej Belák

    Góly a asistencie: 18. Moilanen (Engberg), 29. Nyman (Heponiemi), 34. Nyman (Honka), 38. Klemetti (Nordgren, Laaksonen), 60. Virtanen (Moilanen) – 5. Iv.Morozov, 50. Podkozlin (Morozov), 56. Zajcev (Usmanov)


    Fínsko: Lehtinen (Patrikainen) – Heinola, Laaksonen, Utunen, Honka, Kokkonen, Latvala, Kaskinen – Nyman, Kupari, Heponiemi – Nordgren, Kakko, Kivenmäki – Ylönen, Virtanen, Klemetti – Engberg, Vainionpää, Moilanen – Puustinen.
    Rusko: Ustimenko (41. Miftachov) – Pavlikov, Usmanov, Ilja Morozov, Malyšev, Chabarov, Rodionyčev, Galeňuk, Valitov – Kovalenko, Anochovskij, Denisenko – Kravcov, Ivan Morozov, Marčenko – Podkolzin, Zajcev, Dorofejev – Šalagin, Komissarov, Kizimov.

    Rozhodca: Čech, Jeřábek – Polák, Rampír (všichni Česko)