Fínsko – Rusko 5:3 (kon.) | Česko – Švédsko 5:1 (kon.)
koniec
Česko
5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
Švédsko
cz Piatok 09.11.2018, 18:30 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj 4 krajín hráčov do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:15 FAGEMO - 5:1
     
    59:15
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    K čistému kontu českého brankáře chybělo 45 vteřin, právě v tento okamžik ale Švédové využívají přesilovku a dávají alespoň čestný gól. SAMUEL FAGEMO se trefil z pravého kruhu dobře mířenou střelou k bližší tyči – 5:1. Zajímavostí je, že druhou nahrávku u této branky zaznamenal švédský gólman. Asistence: Tom Hedberg, Samuel Ersson.
     
    57:58
    Na trestnou lavici odchází za podrážení Matyáš Zelingr a Švédové si v závěru třetiny zahrají přesilovku.
    51:36 DVOŘÁK - 5:0
     
    51:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká dvacítka využívá již druhou početní výhodu a završuje bůra! JAROSLAV DVOŘÁK obdržel šikovnou nahrávku na vrchol levého kruhu a z otočky parádně vymetl horní růžek – 5:0! Asistence: Dalibor Mikyska, Jakub Navrátil.
     
    49:47
    Michal Teplý byl ve středním pásmu tvrdě atakován Marcusem Sylvegärdem, jenž si odpyká dvě minuty za napadení. Pro českou reprezentaci to znamená početní výhodu.
     
    48:11
    Karel Plášek vytáhl z rukávu pořádnou bombu, Eksson ale stihl zareagovat a vykopl levý beton včas.
    43:18 NAVRÁTIL - 4:0
     
    43:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Švédská snaha o snížení má přesně opačný účinek, kotouč totiž skončil v jejich síti! Po nahrávce Jaroslava Dvořáka se puk od hole JAKUBA NAVRÁTILA odrazil na hraně brankoviště až nad brankářovo rameno a překulil se do soupeřovy klece – 4:0. Asistence: Jaroslav Dvořák.
     
    40:41
    Češi sice zpomalili švédskou akci, najednou se ale vprostřed hřiště zjevil sám před gólmanem s pukem na holi Pontus Holmberg! Ten vypálil k pravé tyči a halou se rozlehl zvuk nastřeleného kovu.
    39:11 TEPLÝ - 3:0
     
    39:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    A 49 vteřin před druhou sirénou je přesilová hra využita, Češi jdou do třígólového trháku! V rychlé kombinaci poslal Jakub Pour křižnou nahrávku MICHALU TEPLÉMU, který stál úplně sám na levém kruhu a před sebou měl volnou dráhu k bráně. Povedenou ranou se trefil přesně mezi bližší tyč a přesouvajícího se gólmana – 3:0. Asistence: Jakub Pour, Lukáš Rousek.
     
    38:29
    Jaroslav Dvořák se chtěl protáhnout do útočné třetiny kolem Filipa Westerlunda, ten ale nechal tělo tak, že se jednalo o nedovolené bránění. Národní tým má tak přesilovku.
     
    38:03
    Na druhé straně se po jedovaté střele Michala Teplého dostali čeští hráči i k dorážce, ta však pouze obloučkem přeplachtila soupeřovu svatyni.
     
    34:49
    David Kvasnička předvedl čerstvou ránu z levého kruhu, která mířila do protějšího horního růžku. Samuel Ersson ale puku vystavil krásnou stopku lapačkou.
     
    33:18
    Radim Toman pálil z hrany brankoviště, Ersson ale natáhl levý beton a puk zachytil!
     
    31:56
    Švédové vypálili od modré čáry a kotouč dalším skvělým zákrokem vytáhl na horní síťku brány Lukáš Dostál! Domácí celek si bere oddechový čas.
     
    31:31
    Karel Plášek se teď dokonce dostal ke střele z pravého kruhu, kterou vyrazil Eksson jen před sebe, další dojíždějící hráč Česka ale nedokázal puk do brány dorazit!
     
    30:49
    Národní tým si nepohlídal střídání a za hru v šesti přichází menší trest pro hráčskou lavici. Další početní výhodu si tak zahrají hokejisté ze Skandinávie.
     
    30:16
    Češi už jsou v plném počtu, Lukáš Dostál se ale v brance pořádně protáhl! Holmberg totiž už už posílal puk mezi tyčkou a levým betonem do sítě, na poslední chvíli ale český brankář svou výstroj přirazil k brankové konstrukci!
     
    28:10
    A nyní Vojtěch Střondala tvrdě u střídaček sestřelil jednoho z protihráčů, vyfasoval tak dvě minuty za nedovolené bránění.
    27:19 ZELINGR - 2:0
     
    27:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    První vhazování při hře ve čtyřech Čechům gólově nevyšlo, to druhé už však ano! Kotouč putoval z vyhrané buly přímo na hůl MATYÁŠE ZELINGRA, který uprostřed modré čáry napřáhl, využil clony před gólmanem a poslal nechytatelnou dělovku přímo pod víko – 2:0. Asistence: Karel Plášek.
     
    27:02
    Síly na ledě se vyrovnávají. Nils Höglander obdržel dvě minuty za nesportovní chování.
     
    26:38
    Nils Höglander si najížděl na střelu z první a také dostal nahrávku, ke své smůle se mu však puk svezl na patku a zakončení nebylo přesné!
     
    26:30
    A Jakub Müller nyní putuje za katr. Provinil se držením a Švédsko má početní výhodu.
     
    24:45
    Jenže teď se na pozoru v obraně neměli Švédové a Jan Hladonik přenechával touš do tandemu Janu Jeníkovi. Ten mířil do teploměru, Samuel Ersson ale přimáčkl ruku k tělu pevně.
     
    20:09
    Druhou třetinu načali Švédové faulem. Adam Ginning tvrdě zastavil Jana Hladonika a vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    19:52
    Švédové jeli dopředu v přečíslení dva na jednoho, scházelo jim ale možná i víc sil po dlouhém střídání k tomu, aby si přesně nahráli a zakončili za přesouvajícího se brankáře. V tento okamžik jsou hosté navíc na ledě už kompletní.
     
    17:51
    Victor Berglund už putuje na trestnou lavici, odsedí si trest za držení.
     
    16:21
    Tohle byl ale pro českého gólmana nepříjemný zákrok! Proti Bemströmově prudké jedovce z mezikruží musel rychle vytáhnout levé rameno.
    11:59 ROUSEK - 1:0
     
    11:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní tým potrestal další z obranných chyb Švédů a jde zaslouženě do vedení! Lukáš Dostál nejprve vyrazil střelu od modré čáry, kotouče se poté ujal bek Jakub Galvas. Ten našel na středu hřiště LUKÁŠE ROUSKA, který nabral ve středním pásmu velkou rychlost, ujel otevřenou bránou ve švédské obraně a jednoduchou střelou otevřel skóre utkání – 1:0. Asistence: Jakub Galvas, Ondřej Machala.
     
    06:56
    Vojtěch Střondala mířil od modré čáry velmi dobře, kotouč ale proskákal mezi Erssonovou lapačkou a tyčkou a vyletěl zpět do hřiště.
     
    06:24
    Chvíli hráli Češi v ponechané výhodě, teď už je tu ale klasická přesilovka. Jacob Olofsson je potrestán za hákování.
     
    04:11
    Lukáš Rousek se dnes ocitl již ve druhé slibné šanci! Z levé strany se snažil najít místo u bližší tyče, mířil ale tak přesně, že nastřelil brankovou konstrukci.
     
    03:20
    Jenže národní tým toho v přesilovce příliš nestihl a Jan Jeník rovněž usedá na trestnou lavici. Obdržel trest za nedovolené bránění a uvidíme hru ve čtyřech.
     
    02:45
    Krásná česká spolupráce na jeden dotek jen těsně neskončila úspěšnou tečí Jaroslava Dvořáka, Češi ale alespoň vybojovali přesilovku! Za hákování jde pykat Tom Hedberg.
     
    01:23
    Na druhé straně se do samostatného úniku dostal Lukáš Rousek. Kotouč měl ale na dlouhou hůl, a tak nedokázal ideálně zpracovat a brankář mu puk vypíchl!

    Klára Petrásková

    Góly a asistencie: 12. Rousek (Galvas, Machala), 28. Zelingr (Plášek), 40. Teplý (Pour, Rousek), 44. Navrátil (Dvořák), 52. Dvořák (Mikyska, Navrátil) – 60. Fagemo (Hedberg, Ersson)


    Česko: Dostál (Škarek) – Zelingr, Galvas (C), Haš, Kvasnička, Gaspar, Mikyska, Müller – Jeník, Hladonik (A), Plášek – Rousek, Flynn, Machala (A) – Pour, Střondala, Teplý – Navrátil, Süss, Dvořák – Toman
    Švédsko: Ersson (Eriksson Ek) – Johansson, Ginning, Westerlund, Hedberg, F. Johansson, Lundkvist, Berglund – Bemström, Olofsson, Elvenes – Sveningsson, Holmberg, Höglander – Södergran, Lycksell, Hallander – Sylvegärd, Bäck, Wernblom – Fagemo

    Rozhodca: Pražák, Pešina – Jindra, Zíka