Rusko – Slovensko sk 2:1 (kon.)
koniec
Rusko
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Slovensko
Sobota 10.11.2018, 17:00 • König Palast, Krefeld (Nemecko) • Nemecký pohár
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine sa rozhodlo. Rusi opäť o nejaký kus prevýšili náš tím a hru sme si najmä sami skomplikovali niekoľkými, niekedy až zbytočnými vylúčeniami. V 42. minúte skóroval Okulov a rozhodol o celkovom triumfe Rusov a o zisku troch bodov. Slovensko teda má po dvoch zápasoch na konte stále nula bodov a zajtra si zmeria sily s Nemeckom.

    Ďakujeme za pozornosť. (19:16:02)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Vylúčenie v tíme Slovensko (Rosandič – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    59:27
    Rusi držia puk na svojich hokejkách a už sa nikam neponáhľajú. Navyše, je avizované ďalšie vylúčenie.
     
    58:41
    Z pravého kruhu vystrelil Prochorkin, ale nastrelil iba brankára Janusa. Naši sa bránia a zrejme sa bude vylučovať ešte raz.
     
    57:48
    Výrazne si to komplikujeme. Mislav Rosandič dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    56:56
    Slovenskí hokejisti sa snažili nahodiť puk a získať pásmo. Ešte chvíľu sme mali puk na hokejkách, ale šancu sme si nevytvorili.
     
    55:43
    Šikovné nahodenie Chovana od modrej čiary po Ďalogovej prihrávke mierilo iba priamo do hrude gólmana Demčenka. Hra je prerušená.
     
    54:44
    Po ľavom krídle vyštartoval dopredu Michailov, ktorý to skúsil z kruhu, ale mieril vedľa brány. Naši hokejisti sa ihneď snažia otočiť hru.
     
    53:50
    Slovenskí hokejisti držia pásmo a puk na svojich hokejkách, no je to bez strely. Prvá prišla až teraz, pred bránkou sa ocitol voľný Kudrna, ktorý skvelo tečoval strelu, no namieril ju tesne vedľa!
     
    52:19
    Presilová hra pre slovenský tím. Arťom Manukyan dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    52:06
    Séria šancí pre náš tím. Pred bránkou sa ocitol Šoltés s Krištofom, brankár Demčenko len tak tak dokázal vyraziť puk betónom alebo korčuľou.
     
    51:24
    Gernát od modrej čiary strieľal. Jeho pokus však smeroval vedľa a napokon puk vyletel von z útočného pásma.
     
    50:42
    Obrovská ruská príležitosť! Svetlakov perfektnou prihrávkou k opačnej žrdi našiel Kazakova, ktorý už pálil z prvej. Puk mu veľmi nesadol a strieľal vedľa. Našťastie.
     
    50:09
    Rapáč vykorčuľoval dopredu po pravom krídle, chcel prenechať Kytnárovi alebo Kudrnovi, no naši hokejisti si veľmi v útočnom pásme nerozumeli.
     
    49:46
    Mohli sme vyrovnať! Michal Krištof si dokázal vytvoriť príležitosť spomedzi kruhov, jeho šikovné zakončenie švihom však mierilo do Demčevkovho betónu.
     
    49:22
    Rukavišnikov tvrdo vypálil od modrej čiary. Janus strelu vyrazil, dorážať sa snažil Prochorkin, ale ani jeden z nich neuspeli.
     
    48:36
    Marek Ďaloga po strete s ruským hokejistom pri mantineli nevyzerá byť celkom fit, najmä jeho ruka alebo predlaktie.
     
    47:25
    Slovenská presilovka však rýchlo končí. Mário Lunter dostáva dve minúty za držanie.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 14. Michajlov (Manukyan, Malcev), 42. Okulov (Tkačov, Demidov) – 9. Kudrna (Mikuš)


    Rusko: Demčenko (Serebrjakov) – Zemčonok, Rukavišnikov (A), Demidov, Šaripzyanov, Rafikov, Judin, Isajev, Abrosimov – Kručinin, Prochorkin (C), Čibisov – Tkačov, Svetlakov (A), Okulov – Kazakov, Iľjin, Kajumov – Malcev, Manukyan, Michajlov
    Slovensko: Janus (Košarišťan) – Ďaloga, Čerešňák, Rosandič, Chovan, Malec, Mikuš, Grman, Gernát – Bondra, Sukeľ, Lantoši – Puliš, Krištof (A), Šoltés – Kudrna, Kytnár (A), Rapáč – Lunter, Špirko, Svitana