Sigma Olomouc – Zlín 2:1 (kon.) | Liberec – Slovácko 1:0 (kon.)
koniec
SK Sigma Olomouc
2:1 (0:0)
FC Zlín
cz Štvrtok 15.11.2018, 17:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst) • MOL Cup • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý poločas nakonec přinesl přeci jen kromě několika tutovek i brankový příděl. Do vedení se dostali až po 75 minutách Hanáci, pro které však byla nakonec nejdůležitější až penaltový zásah Jakuba Plška o čtyři minuty později. Po ní se už zlínský výběr nevzmohl prakticky na žádný odpor a i psychicky postupně odpadl. Sigma sice v posledních sekundách nastavení ještě inkasovala, na jejím postupu do čtvrtfinále MOL Cupu už to však nic nezměnilo. Zlín může hodně litovat, po celý zápas totiž předváděl relativně slušný výkon. Ode mě je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek čtvrtečního večera. (19:01:10)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hanáci sice ještě zablokovali díky Manziově pádu ve vápně palbu zlínských střelců, jenomže dorážka ALEXANDRA JAKUBOVA už byla přeci jen i nad síly skákajícího brankáře Buchty. Pro Bílkův výběr ale tato trefa zřejmě přichází příliš pozdě, nastavená tříminutovka sudího Nenadála totiž už v době skórování uběhla.
     
    90+3
    Hanáky nyní ještě čeká těžká chvilka, po faulu Lukáše Kalvacha (OLO) na svého jmenovce Lukáše Bartošáka bude Fastav ještě kopat standardku z levé strany. Olomoucký záložník navíc obdržel žlutou kartu.
     
    90+1
    Na hřišti zůstali ležet po hlavičkovém souboji po jednom hráči z každého týmu, o nic vážného však zřejmě nepůjde. Nakonec nebude moci ani nikdo být nucen ošetřován.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 3 minuty nad standardní hrací čas!
     
    90
    Hanáci si vybírají poslední možnost střídání, místo Tomáše Zahradníčka jde na hřiště Bidje Manzia.
     
    89
    Texl se zjevil v obrovské možnosti ve druhé vlně na zpětný centr, ale svou střelu v pádu nezvládl zakulatit mezi tři tyče. Po palbě vedle tyče bude moci rozehrávat i zlínská strana barikády.
     
    88
    Jiráček se dostal ve vápně při rohovém kopu Zlínských k zajímavé pozici pro hlavičkování, nicméně své zakončení nedokázal synchronizovat se zamířením. Míč tak míří vedle branky.
     
    87
    A další brejk Olomouce, ale s velice podobným řešením jako ten předcházející. Tentokrát Yunis s Faltou taktéž příliš překombinovali své náběhy za obranu, Dostál ale příliš dlouhou nahrávku sbírá.
     
    86
    Houska mohl poslat svého nabíhajícího spoluhráče do úniku, jenomže svou převahu nezvládl vinou příliš uspěchané nahrávky využít. Příhru do uličky si tak bez potíží pohlídal Štěpánek.
     
    85
    Olomoucký forvard Jakub Yunis (OLO) až příliš okatě zajel do rozehrávajícího Matejova, což sudí taktéž vyhodnotil jako tvrdý faul. Domácí hráč tak vyfasoval další žlutou kartu.
     
    84
    Zlín dnes podruhé střídá, Petra Hronka tak nahrazuje Alexandr Jakubov.
     
    83
    Domácím se podařilo relativně nebezpečně na Faltův centr nabíhat přímo do těžiště hry, ale nikdo z domácích vysoký volej netrefuje. Zlín se může osvobodit.
     
    82
    Olomouc měla znovu velice zajímavou šanci na ohrožení branky, když se Texlův centr snášel podélně přesně podél brankové čáry. Nikdo z Hanáků však míč nakonec netrefil, budou však kopat roh.
     
    81
    Falta se snažil tlačit do zakončení, jenže Ondřej Bačo (ZLN) mu cestu na branku nedovolil. Po jeho zákroku mu byla ukázána žlutá karta.
     
    Dnešní utkání sleduje 2325 diváků.
     
    79
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci si připisují další branku! Penaltu si rozhodl tentokrát kopnout kanonýr JAKUB PLŠEK, jehož řešení se ukázalo jako účinné. Brankáře Stanislava Dostála si nechal padnou na hrací plochu a zakončil přesně do opačné, tedy levé poloviny branky. Míč proletěl přímo po trávníku.
     
    78
    Olomouc bude kopat penaltu! Yunis se tlačil přímo do zakončení, jenomže pod nohy mu skočil brankář Stanislav Dostál (ZLN). Sudí Nenadál ho ještě kromě toho ocenil žlutou kartou.

    Johan Čáp

    Góly: 75. Falta, 79. Plšek (pen.) – 90+4. Jakubov

    Karty:   85. Yunis (OLO), 90+3. Kalvach (OLO) – 73. Gajič (ZLN), 78. Dostál (ZLN), 81. Bačo (ZLN)


    SK Sigma Olomouc: Buchta – Sladký, Jemelka, Vepřek (C) – Zahradníček (90. Manzia), Dvořák (69. Texl), Kalvach, Houska, Falta – Plšek, Nešpor (27. Yunis)
    Náhradníci: Mandous – Lalkovič, Yunis, Manzia, Štěrba, Chvátal, Texl

    FC Zlín: Dostál – Štěpánek, Bačo, Gajič – Holík (76. Vyhnal), Jiráček (C) – Matejov, Podio, Bartošák – Beauguel, Hronek (84. Jakubov)
    Náhradníci: Šiška – Tkadlec, Cedidla, Masař, Balič, Vyhnal, Jakubov

    Rozhodca: Nenadál – Caletka, Antoníček

    Diváci: 2325