Novosibirsk – Chabarovsk 2:1 (3:2 po s.n.) | Barys – D. Moskva 2:3 (po pr.) | Ufa – Vladivostok 3:1 (kon.)
Dinamo Minsk – Jekaterinburg 0:4 (kon.) | Petrohrad – Čeljabinsk 1:0 (kon.) | Soči – Čerepovec 2:0 (kon.)
S.Moskva – Jaroslavľ 1:3 (kon.) | Viťaz – Metallurg Magnitogorsk 1:4 (kon.)
koniec
HC Salavat Julajev Ufa
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Admiral Vladivostok
cz Piatok 16.11.2018, 15:00 • Ufa Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 46:23.
    Zblokované střely – 14:12.
    Vyloučení – 2:2.
    Využití přesilovek 0/2 – 0/2.
    Vhazování – 32:20. (17:28:02)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Ufy, která potvrdila roli favorita a svého soupeře porazila poměrem 3:1. Domácí měli od úvodních vteřin výrazně navrch, několikrát musel zasahovat brankář Serebrjakov, který výrazně podržel svůj celek. Admiral toho směrem dopředu moc nepředvedl, i tak se nakonec dočkal kontaktní branky, která ale přišla příliš pozdě. Dnešní utkání rovněž nabídlo několik přesilových her, avšak ani jeden z celků si nepočínal zrovna ukázkově.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Vypadá to, že žádnou další branku už neuvidíme, oba celky se nikam neženou. Ufa tak zvládla roli favorita.
     
    58:47
    Semjonov se sice zmocnil volného puku, poté ho ale odpálil přes všechny čáry – zakázané uvolnění. Hra se opět přestěhuje do útočného pásma Vladivostoku.
     
    57:27
    Metsola si připsal další zákrok, jednalo se o rutinní práci brankáře. Finský brankář stáhl puk ze vzduchu a poté rozehrál do strany na najíždějícího se Larsena.
     
    56:30
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Je tu kosmetické snížení stavu! Admiral se po delší dob dostal do útočné třetiny, kde se do zakončení natlačil Butuzov. Jeho zakončení Metsola ještě vyrazil, před brankou se ale nejlépe zorientoval SERGEJ KOŇKOV, který došoural puk za brankovou čáru.
    Asistence: Vladimir Butuzov, Denis Vicharev.
     
    56:28
    Burdasov měl na střelu hodně prostoru, Serebjakov jí ale dokázal vyrazit pouze před sebe, což málem přineslo závar před brankou. Ufa opět svírá svého soupeře.
     
    55:27
    Zcela sám byl před brankou Hartikainen, který ale vůbec netrefil puk. Admiral se v posledních vteřinách pouze brání, domácí to zkouší až od své branky.
     
    54:28
    Po odpískání skončil na zemi domácí Panin, který si nakonec vyžádal drobné ošetření. S domácím obráncem to nevypadá moc dobře, musel totiž odejít do kabiny.
     
    53:29
    Larsen si nyní nabruslil za branku, kde ale v souboji s protihráčem přišel o kotouč. Na druhé straně se daleko nedostal Mereskin, kterého odzbrojil Larsen.
     
    52:28
    Do útočného pásma se nyní dostal Majorov, který to zkoušel hodně nevýrazného střelou, se kterou Serebrjakov neměl moc práce. Následovat bude další bule v útočné třetině Ufy.
     
    51:24
    Ufa se opět usadila v útočném pásmu, dobře tělem ale zapracoval hostující obránce Miščenko, který odtlačil protihráče od puku. Na druhé straně si dobře v obraně počínal Semjonov.
     
    50:25
    Miščenko měl na střelu dostatek prostoru, nakonec přiťukl vedle stojícímu Butuzovovi, jehož rána z první směřovala vedle brány, Metsola nemusel zasahovat.
     
    49:20
    Admiral se sice usadil za modrou čárou, Kubát to ale zkoušel velice slabým nahozením, který Metsola dokázal pokrýt. Následovat bude bule po levici finského brankáře.
     
    48:01
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Alexej Semjonov – 2 min., podrážení).
     
    47:29
    Serebrjakovovi se nepodařilo zastavit nahození podél mantinelu, následně se k puku dostal domácí Burdasov, jehož nahození z úhlu pokryl ruský brankář.
     
    46:18
    U levého hrazení se přetlačovala početná skupina hráčů, nakonec volný puk vydoloval Polák. Český forvard nabíjel Kubátovi, jehož rána skončila pouze na zadním mantinelu.
     
    45:20
    Vladivostok hraje vůbec první přesilovou hru, ta se mu ale nedaří dle představ. Soupeř už dvakrát vyhodil, nyní to od vlastní svatyně zkouší Miščenko.

    David Suchý

    Góly a asistencie: 2. M. Majorov (Arzamascev, Kemppainen), 23. Dubrovskij, 37. M. Majorov (Kemppainen, Tkačov) – 57. Koňkov (Vicharev, Butuzov)


    HC Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Larsen, Panin (A), Ar. Sergejev, Semionov, S. Těreščenko, Arzamascev, S. Garejev, Koledov – Kugryšev, Osnovin, Omark (A) – Burdasov (C), Chochriakov, Hartikainen – M. Majorov, Kemppainen, Tkačov – Dubrovskij, Kadejkin, .
    Admiral Vladivostok: Serebrjakov (Krasotkin) – Miščenko, Ugolnikov (A), Taratunin, Kubát, Kozlovskij, Antropov, Karmaškov, Tatalin – Koňkov, Vicharev, Butuzov – Hovorka, V. Polák, Zajcev – Černikov, Strelcov (C), V. Strelcov – Glazačev (A), Mereskin, K. Voronin.

    Rozhodca: Bukin, Kočetov – Maximovskij, Černyšjov