Novosibirsk – Chabarovsk 2:1 (3:2 po s.n.) | Barys – D. Moskva 2:3 (po pr.) | Ufa – Vladivostok 3:1 (kon.)
Dinamo Minsk – Jekaterinburg 0:4 (kon.) | Petrohrad – Čeljabinsk 1:0 (kon.) | Soči – Čerepovec 2:0 (kon.)
S.Moskva – Jaroslavľ 1:3 (kon.) | Viťaz – Metallurg Magnitogorsk 1:4 (kon.)
koniec
HK Soči
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Severstaľ Čerepovec
cz Piatok 16.11.2018, 17:30 • Ledový palác Bolšoj • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely ve třetí třetině: 13:9
    Střely celkem: 31:27
    (19:51:33)
     
    Třetí třetina nám přinesla asi nejnudnější pasáž hry celého zápasu. Celkově jsem mohli sledovat podprůměrnou hru od obou týmů. Soči nakonec doslova vybojovalo dnešní vítězství a Severstal může děkovat svému brankáři, který předvedl pár dobrých zákroků, že neodchází s větším gólovým rozdílem. Čerepovec jinak v útoku nevymyslel téměř nic a Barulin nemusel řešit ani jednu nebezpečnou situaci.
     
    Konec zápasu.
    59:09 Eric O'DELL - 2:0
     
    59:09
    Soči právě vstřelilo branku!
    Severstal ztrácí v souboji puk na modré čáře a ERIC O'DELL neměl po přihrávce problém dát puk do prázdné branky. Asistence: Stanislav Bočarov a Nikita Ščitov.
     
    58:40
    Až nyní, buly v pásmu Soči a Čerepovec v šesti hráčích v poli.
     
    58:30
    Severstal zatím nedovolává svého brankáře, protože se jim nedaří dostat puk pod svou kontrolu.
     
    58:12
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:40
    Brankou nekončí ani povedená střela od modré čáry z pohledu domácího celku a nyní nás čeká zajímavý závěr. Dokážou hosté v samotném závěru překonat Barulina nebo si Soči ubrání svůj jednogólový náskok?
     
    55:52
    Po kombinaci se dostal do zakončení domácí hráč, ale u levé tyče nedokázal trefit ideálně puk, který končí mimo. Již mohlo být téměř rozhodnuto!
     
    54:37
    Domácí nyní operují v pásmu soupeře, avšak Čerepovec je velmi dobře drží mimo střelecké pozice.
     
    53:30
    Čekáme na to, jestli se hosté dostanou do závěrečného tlaku, který by jim mohl přinést ještě nějaké šance na bodový zisk z dnešního zápasu. V defenzívě by jim to šlo, ale to se nedá říci o útoku.
     
    52:00
    Střela, která byla sražená končí v ochranné síti za brankou Furcha. Po komerční přestávce se bude vhazovat před jeho brankou.
     
    51:25
    Furch se nyní musel otáčet proti střelám soupeře, zvláště střela ze středu kluziště byla poměrně nebezpečná. Ten stále drží ambice svého celku nad vodou. Čerepovci stačí jedna branka, aby poslal zápas do prodloužení.
     
    50:40
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou bez šancí na obou stranách. Soči však zatím zvládá utkání a bez větších problémů brání svůj hubený náskok.
     
    49:17
    Domácí se nyní ubránili útoku soupeře, i když to vypadalo na faul z jejich strany. Nakonec rozhodčí pouští hru dál.
     
    48:29
    V samotném závěru přesilovky se domácí dostali do další slibné šance, ale Furch se natáhl po puku a ten nakonec končí na zadním mantinelu.
     
    47:00
    Jyrki Jokipakka dobře vystřelil, Furch nedokázal udržet letící puk a ten se odkutálel těsně vedle jeho levé tyčky. Dorážející hráč Soči nedokázal trefit puk! Velká šance domácích nekončí druhou brankou.
     
    46:40
    Domácí mají skvělou šanci, aby svou další přesilovkovou brankou mohli rozhodnout dnešní, nepříliš atraktivní zápas.

    Adam Dořák

    Góly a asistencie: 16. Šmeľov (Točickij, Altybarmakjan), 60. O'Dell (Bočarov, Ščitov)


    HK Soči: Barulin (Šikin) – Vorobjev, Ščitov (C), J. Alexandrov, Jokipakka, Rykov, D. Alexandrov, Auvitu, Zborovskij – O'Dell (A), Bočarov, R. Rosén – Kaletnik, Šmeľov (A), Polunin – Chlopotov, Altybarmakjan, Točickij – Tomilin, Beľajev, Rachimullin.
    Severstaľ Čerepovec: Furch (Magarilov) – Syčuškin, Kalašnikov, Verjovkin, Kornejev, Lekomcev (A), Kulda, Kulaš – Jašin, I. Zacharčuk, Monachov – Karlin, Korotkov, Kodola – Bumagin, Geraskin, Trubačov – Vovčenko, Juňkov, Rybin (C) – Ščerbina.

    Rozhodca: D. Naumov, A. Ansons – D. Shishlo, N. Šalagin