Poprad – B. Bystrica 2:1 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Košice 1:7 (kon.) | Žilina – Zvolen 1:5 (kon.)
Budapešť – Miškovec 4:2 (kon.) | Trenčín – Nové Zámky 0:4 (kon.) | Nitra – Detva 3:2 (po pr.)
koniec
MAC Budapešť
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
DVTK Miškovec
Piatok 16.11.2018, 18:00 • Tüskecsarnok, Budapešť • Tipos Extraliga (SR) • 22. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti MAC Budapešť zvíťazili v dnešnom zápase 22. kola najvyššej slovenskej súťaže nad Miškovcom 4:2. Dá sa povedať, že rozdielovými hráčmi boli brankári. Kým Ádám Vay inkasoval dva lacné góly, Bence Bálizs predviedol množstvo veľmi dobrých zákrokov. Za tesného vedenia domácich mal Miškovec šance na vyrovnanie, tú najväčšiu spálil Žiga Pance. Tím Glena Hanlona sa dostal aj k hre bez brankára, ale počas nej inkasoval štvrtý gól z hokejky Branceho Orbana. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám pekný zvyšok večera. (20:26:29)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:21
    V samotnom závere ešte mohol upraviť výsledok zápasu István Terbócz. Ten dostal presnú prihrávku spoza brány, ale strelou švihom mieril nad bránu súpera. Skóre sa tak už zrejme meniť nebude.
     
    58:45
    Domáci hokejisti smerujú za ziskom troch bodov. Za hrdinu zápasu môžeme pasovať brankára Benceho Bálizsa, ktorý v záverečnej tretine zneškodnil niekoľko veľkých šancí maďarského súpera.
     
    58:20
    Budapešť dáva gól! Hosťom záverečná hra bez brankára vôbec nevyšla. Cameron Burt vyviezol puk do stredného pásma, popri pravom mantineli ho posunul na BRANCEHO ORBANA, ktorý ho sto sekúnd pred koncom zaviedol do brány Miškovca. Asistencia: Cameron Burt.
     
    57:50
    Hostia hrajú bez brankára! Tréner Glen Hanlon vrhá všetky sily do útoku a posiela na ľad šiesteho korčuliara. Uvidíme, či sa hosťom počas záverečného vabanku poradí vyrovnať skóre.
     
    57:27
    Vo vlastnom oslabení sa s Nicholasom Crawfordom doslova pohral domáci útočník Chris Bodó. Dokázal cez neho zakončovať bekhendom a Ádám Vay musel zasahovať. Stále však drží šance hostí nad vodou.
     
    56:43
    Domáci brankár sa musel mať opäť na pozore. Z pravého kruhu a vhadzovanie strieľal János Vas, ale zatiaľ sa do streleckej listiny nezapísal. Je tak možné, že príde o svoju dlhú bodovú sériu.
     
    56:03
    Po strele Ryana Harrisona dorážal z tesnej blízkosti kapitán hostí Bálint Magosi. Skórovať sa mu síce nepodarilo, no po krosčeku Branceho Orbana bude nasledovať presilová hra Miškovca.
     
    55:20
    Hostia prakticky zadarmo získavajú útočné pásmo. Bence Bálizs kryje nahodenie skoro z celej dĺžky ľadovej plochy. Dobrú prácu odviedol aj Rasmus Kulmala, ktorý mu zabránil rozohrať.
     
    54:48
    Tak až teraz sa končí veľký tlak hostí. Miškovec je jasné aktívnejší a strieľa prakticky z každej pozície. Pred poslednou reklamnou pauzou musel Bence Bálizs čeliť strelám Balásza Somogyiho a Benceho Szirányiho.
     
    53:30
    Domáci chybovali v obrannom pásme a takmer za to pykali. Ryan Harrison zakončoval z dobrej pozície, Bence Bálizs chvíľu nevedel kde je puk, ale napokon so šťastím zabránil najhoršiemu.
     
    52:41
    Jared Brown zaviedol puk do útočného pásma. Následne Tomáš Klempa posunul puk na Jesseho Dudása, ale jeho prudká strela od modrej čiary neznamenala štvrtý gól domáceho mužstva.
     
    51:16
    Útočné akcie sa prelievajú z jednej strany na druhú. Sledujeme veľmi dobrý zápas, ktorý ešte zďaleka nie je rozhodnutý. V prvom vzájomnom zápase sa predlžovalo, čo je možné aj dnes.
     
    50:38
    Miškovec spáli veľkú šancu na vyrovnanie. Po nahodení Benceho Szirányiho sa dostal k puku Rasmus Kulmala, posunul ho na Žigu Panceho, no Slovinec z tesnej blízkosti neprekonal výborného Benceho Bálizsa.
     
    49:27
    Dvojica hokejistov Miškovcu si to namierila medzi obrancov domáceho celku. Po zblokovanej strele svojho spoluhráča strieľal zrejme Péter Vincze, ale jeho zakončenie smerovalo vedľa brány.
     
    48:45
    Dobrý herný úsek zo strany domácich. Najskôr nebezpečne strieľal Jesse Dudás a následne sa takmer k teču dostal číhajúci Chris Bodó. Autorom strieľanej prihrávky bol zrejme John Negrin.
     
    47:33
    Veľmi dobre sa domáci hokejisti bránia v tejto presilovke súpera. Teraz dokonca kombinujú v stredom pásme a získavajú cenné sekundy. Jesse Dudás určite trpezlivo čaká na to, kedy skočí späť na ľad.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 20. Dudás (K. Nagy, Negrin), 36. Brown (Dansereau, Bugár), 44. Klempa (Bodó, Dudás), 59. Orban (Burt) – 31. Pance (Kulmala), 45. J. Milam (Kulmala, Crawford)


    MAC Budapešť: Bálizs (Rajna) – Dudás, Negrin, Fejes, Burt, Bugár, Pozsgai, Kreisz – Bodó, Langkow, Orban – Dansereau, Brown, Klempa – Terbócs, K. Nagy, Szabad – Szigeti, Majoross, Odnoga.
    DVTK Miškovec: Vay (Adorján) – Kiss, Crawford, J. Milam, Szirányi, T. Slovák, Láda, Vojtkó – Harrison, Vas, Pance – Kulmala, Loiseau, Magosi – Somogyi, Galanisz, Miskolczi – Vincze, Hajós, Ritó.

    Rozhodca: Vladimír Baluška, Milan Novák – Martin Krajčík, Tomáš Gegáň – Dalibor Beniač