Bulharsko – Slovinsko 1:1 (kon.) | Cyprus – Nórsko 0:2 (kon.)
koniec
Cyprus
0:2 (0:1)
Nórsko
cz Pondelok 19.11.2018, 20:45 • Neo GSP Stadium • Liga národov UEFA - Liga C • Skupina 3
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 3:8. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:23. (22:47:53)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Norska, které svého soupeře porazilo poměrem 2:0. Norové měli celé utkání výraznou územní převahu, rozdíl ve skóre mohl být daleko vyšší. Po změně stran přidal druhou trefu Kamara, který se i posléze zjevil v několika zajímavých šancí. Místo střel ale hledal své kolegy, což jednoznačně bylo špatné řešení. Na druhé straně toho Kypr moc nepředvedl, většinu času se totiž bránil. Domácí navíc dohrávali bez vyloučeného Sielise, který předvedl velice ostrý zákrok na protihráče.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nakonec to sám na sebe vzal Artymatas, který to pochopitelně zkoušel přímo na bránu. Jeho technický pokus ale minul břevno.
     
    90+2
    Střídání v týmu Norsko: ze hřiště odchází Ola Kamara, přichází Sander Berge.
     
    90+2
    Jedna z poslední šancí pro domácí celek, Kypr má k dispozici přímý kop z velice lukrativní pozice.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    Také hosté budou dohrávat v desíti! Již se žlutou kartou hrající Mohamed Elyounoussi fauloval Kousoulose za což obdržel druhou žlutou a tedy červenou kartu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Kypr nyní absolutně nestíhá, soupeř si navíc vybojoval další rohový kop.
     
    87
    Je toto možné! Nejprve se sám na bránu hnal Odegaard, kterého ale vychytal Panayi. Domácí brankář ale vyrazil míč k zcela osamocenému Sorlothovi, který trestuhodně přestřelil prázdnou bránu.
     
    85
    Rostedovi se nyní nepovedla kolmice na levou stranu, míč skončil daleko v zámezí. Kousoulos se tak postará o autové vhazování.
     
    84
    Střídání v týmu Kypr: ze hřiště odchází Panayitois Zachariou, přichází Andreas Makris.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. O vítězi utkání se zdá být rozhodnuto, Norové by ale chtěli přidat další branku.
     
    82
    Nakonec to na sebe vzal Nordtveit, jehož rána trefila pouze dobře postavenou zeď. Posléze Selnaes přihrával Jarsteinovi.
     
    81
    Sielis už opustil hrací plochu, navíc tu bude standardní situace pro Norsko. Bude to zhruba z pětadvaceti metrů, u míče se pochopitelně nachází také Elyounoussi.
     
    80
    Kypr začíná riskovat, což přináší nadějné akce pro soupeře. Selnaes měl na pravé straně hodně času, nakonec ho ale odzbrojil protihráč.
    79. Červená karta
     
    79
    Tak pozor, domácí budou dohrávat v desíti! Jeden z hráčů Norska se mohl dostat do vyložené šance, faulem ho ale zastavil Sielis, který se výroku sudího hodně diví.
     
    79
    Norové se nyní dostali k hranici pokutového území, kde ale nic kloudného nevymysleli. Jako poslední se dotkl míče Henriksen.

    David Suchý

    Góly: 36. Kamara (Elabdellaoui), 48. Kamara (Selnaes)

    Karty:   66. Kamara (NOR)   90. Mohamed Elyounouss (NOR)   79. Sielis (CYP)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 3:8. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:23.
    Cyprus: Panayi – Kousoulos, Merkis (C), Laifis, Ioannou – Kyriakou (78. Fylaktou), Artymatas, Sielis, Avraam (61. Efrem) – Kastanos, Zachariou (84. Makris)
    Náhradníci: Christodoulou, Pardo – Economides, Efrem, Fylaktou, Hadjivasili, Karo, Laban, Makris, Papafotis, Rousias, Wheeler

    Nórsko: Jarstein – Elabdellaoui (C), Nordtveit, Rosted, Meling – Fossum (46. Odegaard), Selnaes, Henriksen, M. Elyounoussi – Kamara (90+2. Berge), T. Elyounoussi (71. Sorloth)
    Náhradníci: Grytebust, Nyland – Aleesami, Berge, Hovland, Johansen, Johnsen, Linnes, Ødegaard, Reginiussen, Sorloth, Svensson

    Rozhodca: Vad – Albert, Berettyán (všichni Maďarsko)