Portugalsko – Poľsko 1:1 (kon.)
koniec
Portugalsko
1:1 (1:0)
Poľsko
cz Utorok 20.11.2018, 20:45 • Estádio D. Afonso Henriques • Liga národov UEFA - Liga A • Skupina 3
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 1:7. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:13. (22:37:12)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1-1. Druhý poločas nám rovněž nabídl celkem vyrovnanou podívanou, avšak stále bylo směrem dopředu nebezpečnější Polsko, které se nakonec dočkalo vyrovnávací branky, o kterou se z pokutového kopu postaral Milik. Této brance ale předcházel nedovolený zákrok v podání Pereiry, který za tento čin obdržel přímou červenou kartu, hlavní sudí rovněž nařídil již zmiňovanou penaltu. Koncovka zápasu nám nabídla územní převahu Polska, které se ale k vedoucí brance už nedostalo.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Damian Szymanski, přichází Piotr Zieliński.
     
    90+3
    Poté ale přišla nepovedená přihrávka z dílny Krychowiaka, která tak přinesla ztrátu míče. Portugalsko se ale u balónu moc dlouho neohřálo.
     
    90+2
    Polsko dostali ještě jednu možnost, zahrávalo totiž volný kop z velké vzdálenosti. Hosté nakonec rozehráli nakrátko, což soupeři maximálně vyhovuje.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Joao Mário (Portugalsko).
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Zatím to vypadá, že utkání skončí nerozhodným výsledkem, avšak stále tu je nastavený čas.
     
    88
    Krychowiak to zkoušel celkem překvapivým nákopem na Milika, což ale k ničemu nevedlo. Naopak velmi dobře zasahoval Pepe.
     
    87
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází André Silva, přichází Éder.
     
    85
    Dobré napadání rozehrávky Rodriguese nakonec přineslo zisk autového vhazování, se kterém domácí určitě nebudou příliš pospíchat.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Polsko je v těchto pasážích aktivnější, naopak domácí se snaží vycházet ze zajištěné obrany.
     
    83
    Následoval ještě rohový kop, na který si na přední tyči naskakoval Bruma. Ten ale odvrátil pouze ke Kadziorovi, jehož rána prosvištěla vedle brány.
     
    82
    Důležitý zákrok v podání Beta! Trestuhodně příliš prostoru měl Zielinski, jehož pohotovou ránu levačku dokázal portugalský brankář zneškodnit.
     
    81
    Ani Krychowiak se neměl k ničemu převratnějšímu, míč tak zamířil na vedle stojícího Zielinskiho, který postupuje k opačné šestnáctce.
     
    80
    Szczesny si popoběhl kousek za vlastní pokutové území, kde svým kolegům pomáhal při kombinaci. Polsko se ale stále drží na vlastní polovině.
     
    79
    Bruma měl na pravém křídle hodně času na centr, který posílal na Mária. Druhý jmenovaný zkoušel zakončit patičkou, míč ale narazil do Bednarka.

    David Suchý

    Góly: 34. André Silva (Sanches) – 66. Milik (pen.)

    Karty:   64. Dias (POR), 90. Mário (POR) – 11. Cionek (POL), 28. Bednarek (POL), 78. Frankowski (POL)   63. Pereira (POR)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 1:7. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:13.
    Portugalsko: Beto – Cancelo, Pepe (C), Dias, Rodrigues – Sanches, Pereira, Carvalho, Guerreiro (61. Mário) – R. Silva (70. Bruma), An. Silva (87. Éder)
    Náhradníci: Ramos, Patrício – Fernandes, Pizzi, Fonte, Guedes, Éder, Mário, Neto, Soares, Bruma

    Poľsko: Szczesny – Kedziora, Cionek, Bednarek, Bereszynski – Klich (75. Goralski), Krychowiak – Grosicki (C) (79. Kadzior), Zielinski (90+4. Szymanski), Frankowski – Milik
    Náhradníci: Fabianski, Skorupski – Blaszczykowski, Buksa, Goralski, Kadzior, Kaminski, Matynia, Olkowski, Piatek, Pietrzak, Szymanski

    Rozhodca: Karasev – Demeško, Lunev (všichni Rusko)