Švédsko – Rusko 2:0 (kon.)
koniec
Švédsko
2:0 (1:0)
Rusko
cz Utorok 20.11.2018, 20:45 • Friends Arena, Solna • Liga národov UEFA - Liga B • Skupina 2
Predzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc. (22:40:18)
     
    Švédsko po zvládnutém utkání postupuje do elitní Ligy národů a do kvalifikace o Euro bude nasazené z prvního koše. Naopak Rusko zůstává ve druhé skupině.

    Pojďme ovšem k samotnému utkání, kde si to oba celky rozdaly o postup. Od úvodních minut bylo Švédsko lepším celkem, což začalo brankově potvrzovat na konci prvního poločasu. Klid domácí reprezentaci dal ve druhé části Berg, a tak se na severu Evropy bude dlouho slavit. Naopak hra Ruska byl zklamáním, když hosté směrem dopředu téměř nic nepředvedli. Navíc bylo vidět, že si přijeli pro remízový stav.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Rusko se na polovině soupeře nemůže usadit, a tak po překonání půlící čáry vymyslelo jen nákop na pravou stranu šestnáctky. Ovšem na balon nedosáhl jeden z hostů, a tak se bude jen odkopávat od branky Švédska.
     
    90
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. Ovšem v ochozech už se slaví postup mezi smetánku.
     
    89
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Kristoffer Olsson, přichází John Guidetti.
     
    88
    Hráči v bílých dresech jsou opět u balonu, ale dlouho kombinovali na polovině soupeře. Až přišel dlouhý pas na pravou stranu, kde Ari našel spoluhráče. Ovšem pro centrovaný míč si z branky vyběhl Olsen, jenž akci přerušil.
     
    86
    Ruská reprezentace vybojovala faul na polovině soupeře, ale daleko od branky Švédska. Trochu překvapivě se Kambolov do míče opřel a poslal ho jen nad branku. Tady se spíše hodil centr na nabíhající spoluhráče.
     
    85
    Hráči v bílých dresech se pokoušejí o překonání obrany dlouhými nákopy. Jenže stopeři Švédska jsou ve vzduchu silnější a soupeře do šancí nepouští.
     
    84
    Švédsko hraje v dnešním utkání jednoduše a zaslouženě vede. Domácí celek je stále více na balonu a můžeme říct, že kontroluje průběh utkání i posledních minut.
     
    81
    Hra ruského celku je zklamáním, tlak hostů totiž nepřichází. Na vlastní polovině si faulem pomohl Ignatěv, jenž poslal k zemi Olssona. Ovšem Švédsko již do šestnáctky soupeře nespěchá.
     
    80
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Viktor Claesson, přichází Gustav Svensson.
     
    79
    Střídající Ari se hned zapojil do kombinace, když si v šestnáctce vyměnil balon se spoluhráčem. Ovšem Rusko se zakončení nedočkalo.
     
    77
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Alexandr Jerochin, přichází Ari.
     
    76
    Z ochozů se ozývají vítězné chorály, i fanoušci cítí, že postup mezi elitu je velmi blízko. Švédsko je v euforii a opět se hnalo do útoku.
    72. Marcus BERG - 2:0
     
    72
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Stadionem propukla radost a Švédsko už je hodně blízko k postupu do elitní skupiny! Zakončení Sebastiana Larssona ještě vyrazil Luněv. Ovšem dorážka z malého vápna končí za brankovou čárou. Zkušený MARCUS BERG byl ve správný čas a správném místě a dodává svému celku klid. Asistence: Sebastian Larsson.
     
    70
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Martin Olsson, přichází Isaac Kiese Thelin.

    Michal Luxa

    Góly: 41. Lindelöf (Lustig), 72. Berg (Larsson)

    Karty:   43. Džikia (RUS)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 10:7.
    Švédsko: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Larsson, Johansson, K. Olsson (89. Guidetti), M. Olsson (70. Thelin) – Berg, Claesson (80. Svensson).
    Náhradníci: Nordfelt, Johnsson – Krafth, Hiljemark, Svensson, Thelin, Helander, Durmaz, Guidetti, Quaison, Svanberg, Rohdén.

    Rusko: Luněv – Ignatěv, Neustädter, Džikia, Nabachin – Kuzjajev, Gazinskij – Jonov (69. Zabolotnij), Poloz (46. Kambolov), Jerochin (77. Ari) – Dzjuba.
    Náhradníci: Šunin, Guilherme – Ari, Mogilevec, Zabolotnij, Kambolov, Semenov, Ščennikov, Anton Mirančuk, Sorokin, Alexej Mirančuk, Chalov.

    Rozhodca: Bastien – Zakrani, Haquette