Plzeň – Bolzano 6:2 (kon.) | Kärpät – Zürich 3:2 (kon.) | Skellefteå – Storhamar 3:2 (kon.)
Frölunda – Lugano 5:4 (kon.) | Tappara – Kometa Brno 5:5 (kon.) | Salzburg – Rouen 5:1 (kon.)
Zug – Mníchov 0:2 (kon.) | Bern – Redhawks 0:1 (kon.)
koniec
Tappara Tampere
5:5 (2:0, 1:2, 2:3)
HC Kometa Brno
cz Utorok 20.11.2018, 18:00 • Hakametsä Stadium • Play-off Ligy majstrov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro dnešní večer z tohoto zápasu vše, Kometa postupuje do dalšího kola, kde ji čeká čtvrtfinálová bitva se švédskou Frölundou. (20:27:06)
     
    Střely na bránu: 29:22.
     
    V poslední třetině padlo celkem pět branek. Kometa prohrávala o dva góly, ale ani tohle ji nějak nevyvedlo z míry. K cestě za vyrovnáním zavelel nejprve Hruška a srovnávací brankou Mueller. To však nebylo všechno, obrat zařídil Dočekal. Vedení hostů ale dlouho nevydrželo a Tappara nakonec srovnala na konečných 5:5.
     
    Kometa po divoké přestřelce postupuje do čtvrtfinále Ligy mistrů. Finální skóre 6:10. První zápas 5:1 a nyní 5:5. Kometa se silným finským týmem ani jednou neprohrála, což je velmi dobrý výsledek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:17
    Kometa v závěru hraje přesilovku, ale nikam se zbytečně netlačí.
     
    58:50
    Vyloučení v týmu Tappara (Kemiläinen – 2 min., držení).
    57:41 JASU - 5:5
     
    57:41
    Tappara právě vstřelila branku!
    To už je docela střelnice. Znovu zaúřadovala domácí přesilovková výhoda a JUHANI JASU v předbrankovém prostoru protlačil kotouč do brněnské sítě. Je vyrovnáno, ale do konce už zbývá málo času a Kometa má velký postupový náskok. Asistence: Jan-Mikael Järvinen, Jarkko Malinen.
     
    56:26
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Bartejs – 2 min. podrážení).
    55:46 DOČEKAL - 4:5
     
    55:46
    Kometa právě vstřelila branku!
    Totální obrat Komety. Těžkotonážní trojice Dočekal, Köhler, Čermák nejprve nebezpečně zahrozila, po střele prvně jmenovaného Heljankovi vypadl kotouč. Akce však pokračovala dál a Köhlerovo nahození dokázal protečovat do brány MARTIN DOČEKAL, který se přeci jen dočkal. Asistence: Bedřich Köhler, Leoš Čermák.
     
    55:26
    Finové jsou v pěti, ale vypadají hodně podrážděně. Dohrávají souboje a hraji velmi tvrdě.
    53:25 MÜELLER - 4:4
     
    53:25
    Kometa právě vstřelila branku!
    Paráda. PETER MUELLER bleskově využívá přesilovku. Jeho přesná střela z levého kruhu zapadla do sítě a ve Finsku máme vyrovnáno. Navíc přesilovka bude pokračovat druhým menším trestem. O postupu je prakticky rozhodnuto. Asistence: Martin Zaťovič, Petr Holík.
     
    53:05
    Kometa hraje přesilovku 5/4 a hned čtyři minuty.
     
    52:57
    Vyloučení v týmu Tappara (Fälth – 2 min., vysoká hůl + 2 min., sekání).
     
    52:57
    Rozhodčí dlouho přehlížel několik faulů Tappary, vybral si až držení a Kometa bude hrát přesilovku.
     
    52:05
    Zajímavě vypadá duel mezi Frölundou a Luganem, první zápas 1:1, nyní 3:3. A právě jednoho soupeře Kometa může na čtvrtfinále dostat. Musí však posledních sedm minut zvládnout.

    Roman Zajíček

    Góly a asistencie: 3. Vittasmaki (Kemiläinen), 12. Fälth (Elorinne, Malinen), 31. Erkinjuntti (Järvinen, Vittasmaki), 45. Erkinjuntti (Kemiläinen, Ojamäki), 58. Jasu (Järvinen, Malinen) – 24. Kašpar, 25. Zaťovič (Müeller), 49. Hruška, 54. Mueller (Zaťovič, Holík), 56. Dočekal (Köhler, Čermák)


    Tappara Tampere: Heljanko (Bäckström) – Rantakari, Vittasmaki, Kemiläinen, Mäntylä, Elias Fälth, Elorinne, Tanus, Utunen – Ojamäki, Matti Järvinen, Záborský – Kuusela (C), Jan Mikael Järvinen, Erkinjuntti – Levtchi, Malinen, Luoto – Lehtonen, Jasu, Rauhala. Trenér: Jukka Rautakorpi.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Dostál) – Němec, Barinka, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Schaus, Mikuš – Zaťovič, Holík, Müeller – Kašpar, Čermák (C), Plášek – Horký, Hruška, Mallet – Köhler, Zohorna, Dočekal. Trenér: Libor Zábranský.

    Rozhodca: Müller (SUI), Wiegand (SUI) – Nikulainen, Pesonen (FIN)
    06.11.2018
    Kometa Brno - Tappara 5:1

    Góly a asistencie: 8. Čermák (Dočekal), 10. Plášek (Mikyska), 23. Mueller (Dočekal), 49. Holík (Kašpar, Mueller), 54. Čermák (Mallet) – 25. Moilanen (Kemiläinen, Levtchi)