Lipt. Mikuláš – Zvolen 2:1 (kon.) | Poprad – Budapešť 1:0 (kon.) | B. Bystrica – Trenčín 5:0 (kon.)
Detva – Košice 2:5 (kon.) | Miškovec – Žilina 4:2 (kon.) | Nové Zámky – Nitra 2:4 (kon.)
koniec
HK 32 Liptovský Mikuláš
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
HKM Zvolen
Utorok 20.11.2018, 17:00 • Zimný štadión, Žilina • Tipos Extraliga (SR) • 24. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V Žiline sa zrodilo zrejme najväčšie prekvapenie 24. kola najvyššej slovenskej súťaže. Liptovský Mikuláš dokázal zdolať Zvolen 2:1. O prekvapujúci triumf sa postarali bratia Hunovci. Kým prvý gól strelil Róbert, tak v 51. minúte rozhodol stretnutie presnou strelou pod brvno Richard. Za hostí sa ako jediný presadil Milan Kytnár. Zvolen tak prišiel o svoju víťaznú sériu a vyzerá to tak, že sa jeho náskok pred druhými Košicami stenčí o tri body. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:17:59)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:54
    Je rozhodnuté! Zvolenčania sa šesť sekúnd pred koncom dopustili zakázaného uvoľnenia, a tak sa hra presťahuje do ich obranného pásma. Samozrejme, brankár Mackenzie Skapski sa vracia späť do brány.
     
    59:29
    Domáci vyhodili puk cez všetky čiary, no zakázané uvoľnenie sa prekvapujúco nepíska. Zvolenčania tak musia začínať svoju útočnú akciu zo svojej obrannej tretiny.
     
    58:49
    Domáci hokejisti získali puk v strednom pásme. Nesnažili sa skórovať, ale radšej sa vyvarovali zbytočného zakázaného uvoľnenia. Pomaly smerujeme k poslednej minúte stretnutia.
     
    58:26
    Milan Kytnár prenikol do útočného pásma po pravej strane, vystrelil švihom, ale veľmi dobrý zákrok predviedol domáci brankár. Zvolenu sa čas na vyrovnanie skóre veľmi rýchlo kráti.
     
    58:06
    Po prerušení hry sa bude vhadzovať v útočnom pásme Zvolena. Andrej Podkonický si zobral oddychový čas a namiesto Mackenzieho Skapskeho posiela na ľad šiesteho korčuliara.
     
    57:24
    Domáci hokejisti sa ubránili presilovke súpera a s ich šancami na víťazstvo to vyzerá veľmi dobre. Stále má však líder tabuľky viac než dve minúty na to, aby poslal zápas do predĺženia.
     
    56:26
    Zvolenčania sa usadili v útočnom pásme, vyvinuli na súpera tlak, ale nedokázali skórovať. Snáď najbližšie k tomu bol Peter Obdržálek, ale jeho bekhendové zakončenie smerovalo vedľa brány.
     
    55:45
    Hosťom presilová hra nevychádza podľa predstáv. Zverenci Antona Tomka sa už dvakrát dokázali oslobodiť a vyhodili puk cez všetky čiary. Na ľad prichádzajú čerstvé sily na jednej i druhej strane.
     
    55:12
    Pred chvíľou dobre strieľal Lukáš Handlovský, no ešte lepšie zasiahol Juraj Hollý. Ten bude zrejme pod paľbou aj teraz, keďže Liptáci zle striedali a darujú hosťom výhodu presilovej hry.
     
    54:34
    Liptovský Mikuláš je opäť bližšie k zisku cenných troch bodov. Teraz sa sústreďuje prakticky len na defenzívu a snaží sa vyhadzovať puk bez toho, aby sa pískalo zakázané uvoľnenie.
     
    53:42
    Zvolenčania sa na dlhší čas usadili v útočnom pásme. Liptáci ale hrajú veľmi obetavo, čo dokumentuje aj blok strely Davisa Vandaneho. Puk skončil na ochrannej sieti, a tak sa bude vhadzovať pred Hollým.
     
    52:58
    Michael Vandas sa presadil po pravej strane. Nenatlačil sa však pred bránu, v nebezpečnom priestore hľadal Rastislava Špirka, čo sa však neukázalo byť šťastným riešením.
     
    52:21
    Mackenzie Skapski si pripísal úspešný zákrok po trošku nedôraznej strele Vladimíra Vybirala. Ten je v dnešnom stretnutí veľmi aktívny, no zatiaľ úradujú na strane domácich bratia Hunovci.
     
    51:26
    Líder tabuľky doplatil na svoju nedisciplinovanosť a znovu musí otáčať skóre stretnutia. Kým v nedeľu koncertoval v košickej Steel aréne, dnes sa v Žiline poriadne trápi a zatiaľ to vyzerá na jeho prehru.
    50:51 Richard Huna (LMI) - 2:1
     
    50:51
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Domáci využijú presilovku a opäť sa dostávajú do vedenia. Zvolenčania nestriedali najlepšie, na ľavej strane sa otvoril priestor RICHARDOVI HUNOVI a ten trafil parádne pod hornú žrď zvolenskej svätyne. Asistencie: Róbert Huna a Radoslav Suchý.
     
    50:11
    Liptákom presilovka zatiaľ nevychádza. Po prehranom buly stratili útočné pásmo a pri snahe sa doň opätovne vrátiť sa previnili proti pravidlám ofsajdom. Vhadzuje sa v strednom pásme.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 38. Rób. Huna (Rich. Huna, Kriška), 51. Rich. Huna (Rób. Huna, Suchý) – 46. Kytnár (Zuzin, Chovan)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: J. Hollý (Kislicyn) – Suchý, Kurali, Mezovský, Nádašdi, J. Nemec, Košecký, M. Bača, Fereta – Rich. Huna, Rób. Huna, Kriška – Vybiral, Tamáši, Uram – Lištiak, Piatka, Heikkilä – Oško, Uhrík, Žiak.
    HKM Zvolen: Skapski (Tomek) – Pufahl, Vandane, Zeleňák, D. Růžička, Ulrych, Drgoň, Pöyhönen – Handlovský, Špirko, Vandas – Obdržálek, Lušňák, Šišovský – Chovan, Kytnár, Zuzin – S. Petráš, Holovič, Marcinek.

    Rozhodca: Vladimír Snášel, Dániel Soós – Rastislav Gajan st., Botond Pálkövi – Vladimír Martinko