Lipt. Mikuláš – Zvolen 2:1 (kon.) | Poprad – Budapešť 1:0 (kon.) | B. Bystrica – Trenčín 5:0 (kon.)
Detva – Košice 2:5 (kon.) | Miškovec – Žilina 4:2 (kon.) | Nové Zámky – Nitra 2:4 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
HK Nitra
Utorok 20.11.2018, 18:30Tipos Extraliga (SR) • 24. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V záverečnej časti sme videli dva presné zásahy, o ktoré sa postarali hostia. Najskôr sa v 52. minúte presadil Kale Kerbashian a do prázdnej brány sa trafil Branislav Rapáč. Hostia sa tak môžu tešiť z troch bodov a víťazstva v pomere 4:2. To je z mojej strany všetko, prajem vám ešte príjemný zvyšok dňa. (21:12:42)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:38
    Nitra dala gól!

    Hostia definitívne rozhodujú tento zápas. BRANISLAV RAPÁČ vyviezol puk z vlastného pásma a pomedzi nohy domáceho obrancu dokázal namieriť do opustenej domácej bránky.
    Asistencia: Branislav Mezei, Dalibor Bortňák.
     
    59:31
    Andersons si to teraz dobre naviedol na strelu spoza kruhov, no do tohto zakončenia sa obetavo vrhol Mezei a puk sa tak dostal až na ochrannú sieť. Bude nasledovať timeout domáceho celku.
     
    58:49
    Fábry sa po tvrdom súboji pri mantinely ocitol na ľadovej ploche, no rozhodca na túto situáciu dobre videl a nechal pokračovať v hre.
     
    57:39
    Hostia to teraz hrajú veľmi skúsene, keď držia puk pri mantinely v pásme Nových Zámkov a nedovoľujú tak domácim ohroziť bránu Šimbocha.
     
    56:46
    Blíži sa záver tohto napínavého stretnutia a domácim sa kráti čas na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Navyše sa teraz previnili ofsajdovým postavením a vhadzovať sa tak bude v strednom pásme.
     
    55:44
    Blackwater výbornou prihrávkou našiel Lantošiho, no ten bol dobre tiesnený a nedokázal prekonať Košarišťana.
     
    54:56
    Košarišťan teraz dobre založil útočnú akciu domáceho celku, no s touto strelou si Šimboch dokázal poradiť a skóre sa tak meniť nebude.
     
    53:47
    Pri puku sú teraz domáci a presadiť sa individuálne skúšal Štrauch, no obrancovia Nitry ho dokázali odstaviť od puku.
     
    52:45
    Nitra sa tak vôbec po prvýkrát ujíma vedenia a my sme zvedaví ako na túto situáciu zareagujú domáci, ktorým zostáva ešte posledných 7 minút tohto stretnutia.
     
    51:21
    Nitra dala gól!

    Hostia sa po prvýkrát ujímajú vedenia. KALE KERBASHIAN sa dokázal najlepšie zorientovať pred bránou domácich a potrestal tak nedôslednosť obrancov domáceho celku.
    Asistencia: Kenney Morrison, Juraj Majdan.
     
    50:37
    Nasledovať bude záverečných desať minút tohto stretnutia a na oboch celkoch je badať, že sa predovšetkým sústredia na defenzívu.
     
    49:46
    Hatala to teraz skúsil nenápadnou strelou od modrej čiary, no Šimboch na toto zakončenie videl a poľahky tak dokázal zasiahnuť.
     
    48:27
    Bajtek sa teraz dobre uvoľnil v útočnom pásme a strelou švihom spoza obrancu preveril pozornosť Šimbocha.
     
    47:52
    Oba celky sú už kompletné. Nasledovalo však len zakázané uvoľnenie hostí a hra sa tak sťahuje pred Šimbocha, kde sa bude vhadzovať.
     
    46:47
    V týchto momentoch sa hrá 4 na 4 a na ľade je tak veľa voľného priestoru, čo môžu oba celky využiť na strelenie tretieho gólu.
     
    45:44
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Kudla – 2 min., napadnutie).
     
    45:29
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Korím – 2 min., podrazenie).

    Pavel Pytliak

    Góly a asistencie: 3. Bajtek (Urban), 17. Rogoň (Novák, Jurík) – 14. Scheidl (McCormack, Lantoši), 29. Lantoši (Mezei, McCormack), 52. Kerbashian (Morrison, Majdan), 60. Rapáč (Mezei, Bortňák)


    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan (Glosár) – Kudla, Andersons, Henderson, Hain, Novák, Ordzovenský, Hatala, Buc – Štrauch, Urban, Bajtek – Jurík, Zbořil, Rogoň – Nejezchleb, Jakúbek, Linet – Slávik, Fábry, Ondrušek
    HK Nitra: Šimboch (Lawson) – Mezei, McCormack, Rais, Morrison, Pupák, Rácz, Korím, Pätoprstý – Lantoši, Slovák, Blackwater – Scheidl, Kerbashian, Majdan – Fominykh, Bortňák Rapáč – Buček, Čaládi, Hrušík

    Rozhodca: Jonák, Lokšík – Tvrdoň, Synek – Macko (video)