Aves – Nacional 2:3 (kon.) | Portimonense – Tondela 3:2 (kon.) | Chaves – Guimarães 0:1 (kon.)
Boavista – Porto 0:1 (kon.)
koniec
Portimonense SC
3:2 (3:1)
CD Tondela
cz Nedeľa 02.12.2018, 16:00 • Estádio Municipal de Portimão • Primeira Liga • 11. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 17:19. (17:52:39)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Portimonense, které porazilo svého soupeře poměrem 3:2. Druhý poločas nám nabídl celkem vyrovnanou podívanou, přičemž se hostující celek nadechoval po vyrovnávací brance, avšak tu se nakonec nepodařilo vsítit. Koncovka zápasu nám nabídla slušné šance pro domácí celek, avšak fanoušci na stadionu se už žádné branky nedočkali.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Vypadá to, že o vítězi utkání je rozhodnuto. Hosté se nemohou dostat na dostřel opačné svatyně.
     
    90+2
    Na zemi zůstal ležet jeden z domácích hráčů, na nic vážného to ale nevypadá. I tak se jednalo o faul, Portimonense zůstane u balónu.
     
    90+1
    Za obranu soupeře si nabíhal hostující Mendes, avšak se nakonec jednalo o ofsajdové postavení. K rozehrávce se staví brankář Ferreira.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Domácí stále drží hubené vedení, naopak Tondele se výrazně krátí čas.
     
    88
    Carlos chtěl u postranní čáry vybojovat rohový kop, což se mu nakonec podařilo. Rozehrávka nakrátko přinesla ofsajdu, Ramos spěchá s odkopem.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Hélder Tavares (CD Tondela).
     
    85
    Tak pozor! V hlavičkovém souboji fauloval hostující Tómané, který tak vyfasoval druhou žlutou kartu, hosté budou dohrávat v desíti.
     
    85
    Mohlo být rozhodnuto! Hostující obrana si nepohlídala Nakadžimu, který uháněl sám na brankáře, jenomže míč poslal pouze do levé konstrukce.
     
    85
    Následný rohový kop přeci jenom přinesl zakončení, na přední tyči se do něj natlačil Dener, který ale nemířil vůbec přesně.
     
    84
    Navíc do pokutového území zavítal střídající Carlos, který zkoušel ještě centrovat. Míč ale trefil pouze Icara, od kterého se odrazil za brankovou čáru.
     
    83
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Ewerton, přichází Lucas Fernandes.
     
    82
    Po kratší době přišel nedovolený zákrok, o který se postaral napadající Bruno. Portimonense tak má k dispozici standardní situaci.
     
    81
    Nakonec se na pravé straně dostal k centru Tavares, který ale našel pouze prostor, ve kterém se nacházel Ferreira, jenž s rozehrávkou nikam nespěchá.
     
    80
    Tondela se po chvilce opět dostala před pokutové území soupeře, jenomže tam číhá val protihráčů. Hosté to budou mít ještě hodně složité.

    David Suchý

    Góly: 13. Paulinho (pen.), 29. Jackson Martínez, 45+1. Nakadžima – 1. A. Xavier, 62. Tómané

    Karty:   44. Possignolo (POO), 64. Paulinho (POO) – 16. B. Monteiro (TND), 47. Tómané (TND), 55. Peña (TND), 66. Ri. Costa (TND), 86. H. Tavares (TND)   85. Tómané (TND)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 17:19.
    Portimonense SC: Ri. Ferreira – Manafá, Jadson, Possignolo, Rú. Fernandes – Dener, Ewerton (83. L. Fernandes), Pedro Sá, Paulinho (77. Tabata) – Jackson Martínez (70. João Carlos), Nakadžima.
    Náhradníci: Stojišić – Hackman, Tabata, Vítor Tormena, João Carlos, L. Fernandes, Wellington.

    CD Tondela: C. Ramos – D. Bruno, Ri. Costa, Icaro, Joãozinho – Murillo (73. Delgado), H. Tavares, B. Monteiro (36. J. Fernandes), A. Xavier – Tómané, Peña (79. Arango).
    Náhradníci: P. Silva – Arango, Delgado, Jaquité, J. Mendes, J. Fernandes, Reis.

    Rozhodca: Ferreira – Maia, Fernandes