Bordeaux – Saint-Étienne 3:2 (kon.) | Caen – Nîmes 1:2 (kon.) | Dijon – Guingamp 2:1 (kon.)
Lyon – Rennes 0:2 (kon.) | Nantes – Marseille 3:2 (kon.) | Remeš – Toulouse 0:1 (kon.)
Štrasburg – Paríž 1:1 (kon.)
koniec
Girondins Bordeaux
3:2 (1:1)
AS Saint-Étienne
cz Streda 05.12.2018, 19:00 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Ligue 1 Uber Eats • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:12. (21:07:06)
     
    Šest nastavených minut uplynulo a Bordeaux se raduje po dlouhé době z vítězství! Na domácím stadionu tým Jaroslava Plašila porazil Saint-Étienne ve vynikajícím zápase 3:2!

    Bordeaux vstoupilo do souboje aktivněji, ale do vedení šli hosté. Po parádní akci Rémyho Capella se dostal k míči Loïs Diony, který překonal bezmocného Costila. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Po zmatcích v pokutovém území se prosadil Jimmy Briand. Právě při srážce Ruffiera se Subotićem musel stoper Saint-Étienne střídat po tržném zranění na hlavě. O něco později musel předčasně opustit trávník také Mathieu Debuchy, kterého trápil levý kotník. Nešťastný první poločas zakončil zraněním Zaydou Youssouf, který přepustil své místo Sankharému. Po změně stran nejprve dokázal Francois Kamano proměnit nařízenou penaltu po odpískané ruce Williama Sabaly. Následně ale velmi rychle srovnat Vahbí Chazrí, který dotlačil do sítě tečovanou střelu Cebella. V pětasedmdesáté minutě viděl červenou kartu střídající Younousse Sankharé za potyčku se Selnaesem. Po zhlédnutí videa, ale hlavní rozhodčí vyloučení odvolal a oba aktéři pokračovali v zápase se žlutou kartou. Vyvrcholení celého souboje přišlo v devadesáté minutě, když De Prévillův centr od rohového praporku dokázal hlavou uklidit do sítě Pablo.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Domácí nespěchají s rozehrávkou zpoza postranní lajny. Bordeaux si hlídá jednobrankové vedení daleko od vlastní branky. Lerager navíc odkopl míč mimo dosah hostů.
     
    90+5
    Zdá se, že Saint-Étienne už nemá síly na vyrovnávací branku. Před Chazrím dokázal balon skrýt do rukavic Benoit Costil.
     
    90+4
    Hlavní rozhodčí nyní musel uklidňovat hráče u vápna Saint-Étienne. Briand s Chazrím se vyslechli napomínání. Hra může pokračovat rozehrávkou Bordeaux.
     
    90+3
    Rohový kop měli k dispozici také hostující hráči. I tentokrát se ale k hlavičce dostal pouze stoper Bordeaux Pablo. Parádní práce domácího hráče v posledních minutách zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase šest minut.
    90+1. PABLO - 3:2
     
    90+1
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Bordeuax přidává v nastaveném čase třetí branku! Po centru od rohového praporku se nejvýše v pokutovém území vyšplhal PABLO. Domácí stoper byl trestuhodně osamocený těsně na hranici malého vápna. Ruffier neměl šanci reagovat.
     
    90
    Poundjé nebyl dlouho vidět u balonu. Nyní rozehrával akci po levém kraji. Nakonec mohl Briand projít do vápna po přihrávce Sankharého, ale jako první byl u balonu Saliba.
     
    89
    Útočnou akci Saint-Étienne vedl středem trávníku Yannis Salibur. Saliburova přihrávka však skončil jen u Costila. Po velmi rychlém přechodu na opačnou stranu hlavičkoval mimo Cornelius.
     
    88
    Costil musel řešit nepříjemný Berićův pokus. Na přední tyči byl ale domácí brankář včas a míč zastavil s klidem ještě před brankovou lajnou.
     
    87
    Zápas vrcholí. Nyní se pokoušel projít až do vápna střídající Andreas Cornelius. Ani jemu se ale nepodařilo vstřelit třetí branku.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Youssouf Sabaly (Girondins Bordeaux FC).
     
    86
    Vahbí Chazrí se postavil k rozehrávce standardní situace. Před Costilem bylo pořádně horko, ale hosté se nakonec k hlavičce nedostali.
     
    85
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Loïs Diony, přichází Robert Berić.
     
    85
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Yann Karamoh, přichází Nicolas de Préville.

    Vít Schück

    Góly: 23. Briand (Pablo), 59. Kamano (pen.), 90+1. Pablo (de Préville) – 17. Diony (Cabella), 68. Chazrí (Cabella)

    Karty:   76. Sankharé (BOR), 84. Karamoh (BOR), 86. Sabaly (BOR) – 58. Saliba (SET), 66. Chazrí (SET), 76. Selnaes (SET)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:12.
    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Sabaly, Pablo, Koundé, Poundjé – Lerager, Otávio – Youssouf (46. Sankharé), Karamoh (85. de Préville), Kamano (79. Cornelius) – Briand.
    Náhradníci: Poussin – Cornelius, de Préville, Jovanović, Palencia, Sankharé, Tchouaméni.

    AS Saint-Étienne: Ruffier (C) – Debuchy (37. Monnet-Paquet), Subotić (29. Saliba), Kolodziejczak, Polomat – Selnaes, M'Vila – Salibur, Cabella, Diony (85. Berić) – Chazrí.
    Náhradníci: Moulin – Berić, M. Camara, Dioussé, Monnet-Paquet, Nordin, Saliba.

    Rozhodca: Turpin – Danos, Gringore