Bordeaux – Saint-Étienne 3:2 (kon.) | Caen – Nîmes 1:2 (kon.) | Dijon – Guingamp 2:1 (kon.)
Lyon – Rennes 0:2 (kon.) | Nantes – Marseille 3:2 (kon.) | Remeš – Toulouse 0:1 (kon.)
Štrasburg – Paríž 1:1 (kon.)
koniec
Olympique Lyon
0:2 (0:2)
Stade Rennes
cz Streda 05.12.2018, 19:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Ligue 1 Uber Eats • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:12. (20:51:50)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Rennes, které svého soupeře porazilo poměrem 2:0. Ve druhém poločase jsme sice sledovali územní převahu Lyon, nicméně domácí hráči stále naráželi na pozornou obranu soupeře. Rennes skutečně vycházelo ze zajištěné defenzívy, která nepustila soupeře do ničeho vážnějšího. Koncovka zápasů nám nabízela řadu nepřesností, na druhou stranu tady byly také rychlý protiútoky hostů, které ale třetí branku nepřinesly.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Na druhé straně si chtěl vybojovat nedovolený zákrok Niang, což se mu sice nepovedlo, i tak budou hosté zahrávat autové vhazování.
     
    90+1
    V posledních minutách se neděje nic moc zajímavého, jako by domácí vycítili, že to na body z dnešního utkání nebude.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi se zdá být rozhodnuto, avšak ještě přijde na řadu nastavený čas.
     
    88
    Da Silva si to chtěl namířit podél autové čáry, nakonec ho stačil zastavit Mendy, který odpálil míč do zámezí. Tohle Rennes určitě maximálně vyhovuje.
     
    85
    Traoré nakrátko spolupracoval s Fékirem, načež rána druhého jmenovaného směřovala do míst, kde se nacházel brankář Diallo.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Lyonu se krátí čas, stále potřebuje vstřelit ještě dvě branky, což se zdá být nemožné.
     
    83
    V pokutovém území Rennes se utvořil menší zmatek, který mohl potrestat Traoré. Jeho ránu srazil ještě jeden z protihráčů, následovat bude roh.
     
    82
    Jenomže přišel další zbytečný útočný faul, kterým se tentokráte prezentoval vracející se Fékir. Rennes zřejmě bude rozehrávat po zemi.
     
    81
    Snad první ofsajd tohoto zápasu. Zjevil se v něm nevýrazný Niang, který si nepohlídal náběh za obranu. Marcelo okamžitě přenesl hru na pravou stranu.
     
    80
    Vzorně se na vlastní polovinu vrátil Depay, který navíc obral protihráče o balón. Navíc se Aouarovi podařilo dostat do vápna, kde ale nepochodil s centrem.
     
    79
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Benjamin Bourigeaud, přichází Romain Del Castillo.
     
    78
    Lyonu se stále nedaří dostat k ničemu vážnějšímu. Do operativní pozice se sice dostal Aouar, jeho prudkou přihrávku ale zablokoval jeden z protihráčů.
     
    77
    Domácí rozehráli volný kop z vlastní poloviny, u postranní čáry si splnil obrannou povinnost obránce Da Silva, který odvrátil míč do zámezí.
     
    76
    Traorému se podařilo proniknout kolem dvojice protihráčů, poté se ale přeci jenom ocitl na zemi, což ale sudího nepřinutilo odpískat nedovolený zákrok.
     
    75
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Ramy Bensebaini, přichází Mehdi Zeffane.

    David Suchý

    Góly: 41. Ben Arfa (Sarr), 43. Siebatcheu (Sarr)

    Karty:   61. Marcelo (LYO)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:12.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Denayer, Marcelo, Morel (74. Dembélé) – Tete, NDombèlé (20. Cheikh Diop, 46. Tousart), Aouar, F. Mendy – B. Traoré, Fékir, Depay.
    Náhradníci: Gorgelin – Cheikh Diop, Dembélé, Terrier, Tousart, Marçal, Solet.

    Stade Rennes: Diallo – Da Silva, Bensebaini (75. Zeffane), Mexer, H. Traoré – Grenier, André – Sarr, Ben Arfa, Bourigeaud (79. Del Castillo) – Siebatcheu (62. Niang).
    Náhradníci: Koubek – Niang, Siliki, Zeffane, Johansson, Hunou, Del Castillo.

    Rozhodca: Hamel – Pignatelli, Berthomieu