Kometa Brno – Sparta Praha 3:4 (po pr.)
koniec po predl.
HC Kometa Brno
3:4 (1:0, 2:2, 0:1 - 0:1)
HC Sparta Praha
cz Štvrtok 06.12.2018, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga (ČR) • 25. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Předehrávka 25. kola Tipsport extraligy mezi Kometou a Spartou je minulostí. Spokojenější je nyní hlouček pražských fanoušků, kteří slaví export dvou bodů do hlavního města, Sparta se tak díky dnešnímu vítězství udržela v elitní šestce. Naopak Kometa může být dnes zklamaná, Brňané předvedli v první polovině základní hrací doby skvělý výkon, dostali se do dvoubrankového vedení, ale ani to jim k potřebnému tříbodovému zisku nestačilo. Svěřenci hlavního kouče Zábranského se o nápravu pokusí v neděli v rámci moravského derby na zlínském ledě. Pražané pak míři na led libereckých Bíých tygrů. Ode mne je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a z Brna vám přeji příjemný zbytek dnešního večera. (20:49:05)
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni:

    Tomáš Pavelka (SPA)

    Tomás Plekanec (KOM)
     
    Konec zápasu.
    60:46 Andrej KUDRNA - 3:4
     
    60:46
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané ovšem z první útočné akce v prodloužení rozhodují o osudu dnešního utkání! Pavelka vyvezl kotouč do útočného pásma a připravil střeleckou pozici v mezikruží pro ANDREJE KUDRNU, jeho střelu dokázal Kašík nejprve vyrazit, ale tentýž hráč se dostal k dorážce a uklidil kotouč do branky. Asistence: Tomáš Pavelka.
     
    60:03
    Kometa nasadila do prodloužení kompletní trojici útočníků z první formace, domácí se usazují v útočném pásmu.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Brněnská Kometa nedokázala v základní hrací době udržet dvoubrankový náskok. Pražané trpělivým výkonem ve třetí třetině docílili vyrovnání a z jižní Moravy si do hlavního města povezou minimálně jednobodový zisk. O tom, kdo si připíše bonusový bod navíc se rozhodne v prodloužení, pokud však ani nastavený čas nepřinese rozuzlení o dnešním vítězi, budou následovat samostatné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:55
    Rozhodnutí měl na holi brněnský kapitán Čermák, ten po přihrávce od Zaťoviče pálil z voleje, ale ve stejnou chvílí se blýskla i lapačka brankáře Machovského.
     
    59:15
    Erat směřoval přihrávku na Muellera a bránící hráč Sparty Piskáček si málem srazil kotouč do vlastní branky, naštěstí pro Pražany Machovský předvedl skvělý postřeh.
     
    58:41
    Kometa v útočném pásmu opět přichází o kotouč a Tomáš Dvořák nejprve vyhodil a poté hlubokým forčekingem zajistil vhazování před brněnskou brankou.
     
    58:19
    Piskáček osvobozuje Spartu.
     
    57:57
    Kometa bude mít příležitost rozhodnout dnešní utkání v přesilové hře. Menší trest za sekání pro Jeremieho Blaina.
     
    57:55
    Erat nyní směřoval přihrávku do jízdy Hruškovi, ten však kotouč ze vzduchu nedokázal zpracovat.
     
    57:25
    Útočná snaha Komety přerušena pro postavení mimo hru.
     
    57:09
    Tomás Malec se nyní snažil vzít situaci na sebe a s kotoučem se snažil prodrat skrz sparťanský obranný val, to se mu sice nepodařilo, ale následně se k němu kotouč odrazil zpět a brankář Machovský musel vytáhnout svou lapačku.
     
    56:22
    Leoš Čermák si nyní najel s kotoučem do mezikruží, odkud střelou zápěstím skrz obránce zkoušel zaskočit Machovského, hostující brankář vyrazil puk do ochranné sítě.
    55:24 Erik de la Rose - 3:3

    Jan Tajzler

    Góly a asistencie: 7. Plášek ml. (Plekanec, M. Erat), 29. Zaťovič (P. Holík), 29. Plekanec (M. Erat) – 23. T. Pavelka (Pech, Buchtele), 37. Pšenička (M. Novák, Piskáček), 56. de la Rose (Pech, Tomáš Dvořák), 61. Kudrna (T. Pavelka)


    HC Kometa Brno: Kašík (Vejmelka) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Schaus, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Plášek ml., Plekanec, M. Erat – R. Zohorna, Hruška, Mallet – Dočekal, L. Čermák (C), Köhler.
    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – Piskáček (A), Delisle, T. Pavelka, Blain, Tomáš Dvořák, de la Rose, T. Voráček – Jarůšek, Sill, Forman – Buchtele, P. Vrána (C), Kudrna – Kumstát, Pech (A), J. Veselý – Pšenička, M. Novák.

    Rozhodca: Hribik, Jeřábek – Jindra, Zíka.

    Diváci: 7700