Barys – Čeljabinsk 3:1 (kon.) | CSKA Moskva – Omsk 3:2 (kon.) | Dinamo Minsk – Novgorod 3:6 (kon.)
Petrohrad – Kazaň 5:1 (kon.) | Viťaz – Nižnekamsk 3:1 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
3:2 (0:0, 3:1, 0:1)
Avangard Omsk
cz Štvrtok 06.12.2018, 17:30 • Ledový sportovní komplex CSKA, Moskva • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Na počtenou! (20:03:18)
     
    V ruské metropoli je dohráno, CSKA přetlačilo svého soupeře a připisuje si na své konto už osmnácté vítězství v řadě! Omsk dnes na ledě moskevské haly nechal duši a zasloužil by si za svůj sympatický výkon získat aspoň bod, vyrovnat se mu ale přes veškerou snahu nakonec nepodařilo.
     
    Československá stopa
    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 22 – 26
    Vhazování: 35 – 19
    Bodyčeky: 23 – 16
    Trestné minuty: 14 – 33
    Využití přesilovek: 2/3 – 1/5
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    David Desharnais (OMS) dostává za zákrok na Robinsona, který byl pouzen jako vražení na hrazení, pětiminutový trest a "osobák" do konce utkání. Sergej Andronov (MOS) pak dvě minuty za hrubost.
     
    59:38
    Ostrý souboj u mantinelu vedl k hromadné rvačce, Robinson leží v bolestech na ledě! Dvacet sekund před koncem se ještě bude vylučovat.
     
    59:27
    Nadějná akce nakonec skončila zákrokem Ilji Sorokina, k vyrovnání moc nechybělo! Omští si následně berou oddechový čas.
     
    58:53
    Je to tady, Bobkov spěchá na střídačku! Avangard už nemá co ztratit a zkusí své štěstí v power-play!
     
    57:48
    CSKA drží kotouč před Bobkovem, hostující gólman tak nemůže opustit své stanoviště. Vše nasvědčuje tomu, že domácí zvítězí už po osmnácté v řadě.
     
    56:51
    Závada byla opravena, můžeme pokračovat. Tři minuty a devět sekund před koncem základní hrací doby uvidíme buly po pravici Igora Bobkova.
     
    56:51
    Nějakou dobu se teď nebude hrát. Ohnul se totiž kolík, který držel hostující klec na svém místě. Rozhodčí už do kluziště přivolávají ledaře.
     
    55:39
    Už přes tři minuty se nepřerušovalo, více ze hry mají momentálně hokejisté armádního klubu. Těm se ale nedaří vymyslet nějakou nebezpečnější akci.
     
    54:44
    Grigorenko ztečoval střelu ze zadní hranice kruhu těsně mimo branku, kotouč jen orazítkoval mantinel za svatyní Igora Bobkova.
     
    53:49
    Bitva u mantinelu skončila vítězstvím domácích, kteří se na chvilku dostali před Sorokina. Avangard ale jejich výlet velmi rychle utnul.
     
    52:58
    Linden Vey rychle dohnal vyhozený kotouč, bývalá opora Astany se teď snaží najít cestu do útoku skrz pevnou omskou defenzívu.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 200 diváků (vyprodáno).
     
    51:53
    Moskvané se usadili v útočném pásmu, odkud se je neodbytní protihráči snaží co nejrychleji vyštípat. Uvidíme, jestli se CSKA dostane do šance.
     
    50:57
    Jakoby oběma celkům došla munice. Hraje se nahoru dolu, Bobkov se Sorokinem moc vytěžováni nejsou. Kvalitní střelu jsme už nějakou dobu neviděli.

    Vojtěch Martinek

    Góly a asistencie: 25. Nesterov (Grigorenko), 25. Tolčinskij (Okulov, Vey), 35. Tolčinskij (Marčenko, Vey) – 31. Jemelin (Michejev, Franson), 48. Zernov (Jaremčuk, Martynov)


    CSKA Moskva: Sorokin (Korepanov) – Blažijevskij, Nesterov (A), Romanov, Marčenko, Dahlbeck, M. Robinson, Naumenkov – Grigorenko, Šalunov, Kaprizov – Slepyšev, Andronov (C), Kalinin – Tolčinskij, Vey, Scott (A) – Popov, Rtiščev, Okulov – Mamin.
    Avangard Omsk: Bobkov (Nalimov) – Pokka, Jemelin, Franson, Medvedev (C), Berezin, Martynov, Čudinov – Zernov, Širokov, Michejev (A) – Manukjan, Desharnais, K. Petrov – Košelev, Talbot, Semionov – Fisenko, Stas, A. Galimov – Jaremčuk.

    Rozhodca: Naumov, Fraňo – Ivanov, Černyšjov.

    Diváci: 5 200