Singapur – Thajsko 3:4 (kon.) | Poľsko – Japonsko 6:2 (kon.) | Austrália – Slovensko sk 3:12 (kon.)
Švajčiarsko – Nórsko 3:2 (po pr.) | Kanada – Estónsko 2:9 (kon.) | Česko – Dánsko 10:1 (kon.)
koniec
Austrália
3:12 (2:2, 0:4, 1:6)
Slovensko
cz Štvrtok 06.12.2018, 15:30 • Aréna Sparta • Majstrovstvá sveta mužov • O 9. - 12. miesto
Predzápasové kurzy
    55:40 Skvělý zákrok
     
    55:40
    Tomáš Gartner mohl zmírnit slovenské vedení, když se postavil k trestnému střílení. České kořeny v něm byly vidět a pokusil se rozhývat Klobučnika, což se mu povedlo, ale gólman Slovenska stihl dát do jeho střely na poslední chvíli rameno a míček vyrazil těsně vedle tyčky.
    55:13 Lukáš UJHELYI - 3:12
     
    55:13
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Na druhé straně si LUKÁŠ UJHELYI pohrál s australskou obranou a poté si gólmanem a v domácí hale přidal již dvanáctý gól Slováků a celkově svůj osmý na šampionátu. Asistence: Martin Grlický.
    52:09 Ronald GAŠPARÍK - 3:11
     
    52:09
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Další nepochopitelná chyba Australanů. Při standardní situaci Slováků nechali na brankovišti úplně volného RONALADA GAŠPARÍKA, který měl po přihrávce Pažáka dostatek času i prostoru na skórování. Asistence: Michal Pažák.
    51:01 Ben KOSTERICH - 3:10
     
    51:01
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Dlouho netrvalo a přichází srovnání. Creagh posunul míček na BENA KOSTERICHE, který si na chvilku pohrál s míčkem a vystřelil k protější tyči. Míček skonil v brance. Asstence: Cameron Creagh.
    49:22 Michal DUDOVIČ - 2:10
     
    49:22
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slabší chvilku si vybírá i australský gólman Yeou. MAREK DUDOVIČ pálil až z poloviny hřiště a stejně ho překonal, byť střelou pod tyčku a do horního růžku. Asistence: Ronald Gašparík.
    48:37 Martin GRLICKÝ - 2:9
     
    48:37
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Nepochopitelná chyba Australanů na vlastním brankovišti, hned tři se objevili na hranici malého a toho využil MARTIN GRLICKÝ, kterého našel kapitán Řezanina. Asistence: Lukáš Řezanina.
    42:10 Ladislav GÁL - 2:8
     
    42:10
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Hned vzápětí přichází další trefa slovenského výběru. Na LADISLAVA GÁLA šla skákavá přihrávka a zkušený florbalista Vítkovic si s takovou situací počínal zkušeně a ze vzduchu poslal míček do branky. Asistence: Michal Krocko.
    40:54 Michal PAŽÁK - 2:7
     
    40:54
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Na druhé straně ale přichází rychlý gól ze šatny. Nejprve přišel parádní kros na Dudoviče, který si udělal šikovnou stahovačku na bekhend a posléze našel na hranicic velkého brankoviště MICHALA PAŽÁKA, jenž neměl problém trefit prázdnou branku. Asistence: Michal Dudovič.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
    38:57 Martin KUBOVIČ - 2:6
     
    38:57
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci ještě odskakují, navíc je to rozdíl již čtyř branek! MARITN KUBOVIČ byl dobře před brankou, tam ho navíc míček trefil a australský gólman neměl na změnu směru nejmenší nárok. Asistence: Lukáš Mráz.
     
    37:37
    Martin Grlický poslal zajímavou žabičku skrze obranu na Ujhelyiho, který však nedokázal v dobré pozici trefit balonek.
    33:51 Martin KUBOVIČ - 2:5
     
    33:51
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    O chvilku později na to ale nestačil! MARTIN KUBOVIČ obdržel křižnou přihrávku a jeho rána z první bezpečně zapadla k přední tyči. Asistence: Matúš Machara.
     
    32:25
    Kade Ebeling v gólové šanci na druhé straně! Vyběhl si dobře do střelecké pozice, al jeho rána jen orazítkovala bližší tyčku!
     
    31:23
    Obrovská šance Slováků na vstřelení páté branky! Martin Kubovič místo střely z první ještě nahrával na brankoviště, kde byl úplně volný Matúš Machara, který však neseřídil mířidla a minul.
    30:05 Ronald GAŠPARÍK - 2:4
     
    30:05
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci využívají i druhou přesilovou hru v této třetině, i když trochu se štěstím! Střela slovenského hráče se totiž odrazila na hranici velkého brankoviště, kde byl připravený RONALD GAŠPARÍK, který z první nekompromisně zakončil. Asistence: Martin Kubovič.
     
    29:28
    Vyloučení v týmu Austrálie (Gavin Staindl – 2 min., Sekání).
    27:31 Lukáš ŘEZANINA - 2:3
     
    27:31
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Jenže Slovákům to vadit nemusí, jelikož využívají svou přesilovou hru. LUKÁŠ ŘEZANINA se do míčku opřel vší silou a jeho rána prošla za brankovou čáru. Asistence: Michal Dudovič.
     
    26:21
    Vyloučení v týmu Austrálie (Cameron Creagh – 2 min., opakované přestupky).
     
    22:46
    Lukáš Ujhelyi v neskutečné gólovce! Lukáš Řezanina mu poslal míček na dorážku do prázdné branky, ale Eythan Yeoh předvedl neskutečný zákrok nohou.
     
    22:01
    Slovensko hraje v pěti!
     
    21:08
    No, z toho ale klidně mohla být branka! Jednomu z Australanů sjela střela přímo na hůl Daniela Gärtnera, který míček netrefil.
     
    20:01
    Vyloučení v týmu Slovensko (Ronald Gašparík – 2 min., Sekání).
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    14:54
    Liam Perry v gólovce, ale na hattrick zatím nedosáhl! Dostal ideální pas na střed hřiště, jenže Jakub Klobučník ho skvěle vychytal.
     
    14:31
    Matúš Machara měl ideální pozici, ale tu nedokázal využít! Dostal křižnou přihrávku, po které střílel z první, avšak Yeoh předvedl fantastický zákrok, díky němuž skončil míček na síťce.
    09:30 Michal MIŠKE - 2:2
     
    09:30
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Máme zase srovnáno! Slovensko dostalo možnost volného úderu z hranice brankoviště a beze zbytku jí využilo. Mráz poslal míček na levou stranu, kde byl MICHAL MIŠKE, jenž parádní střelou nedal australskému gólmanovi nejmenší šanci. Asistence: Lukáš Mráz.
    08:45 Liam PERRY - 2:1
     
    08:45
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Australané využívají přesilovou hru a jdou znovu do vedení! Dnes by to mohla být přestřelka. LIAM PERRY dostal přihrávku, popotáhl si míček a parádní ranou trefil šibenici na bližší tyči. Asistence: Carl Hammarlund.
     
    07:59
    Vyloučení v týmu Slovensko (Ľuboš Šefčík – 2 min., Blokování soupeřovy hole).
    06:06 Lukáš MRÁZ - 1:1
     
    06:06
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno! Slováci se tedy celkem rychle vrátili do zápase. Kubovič vybídl přihrávkou skrze šířku hřiště ke skórování LUKÁŠE MRÁZE, který ranou z první nedal australskému brankáři šanci. Asistence: Martin Kubovič.
    01:11 Liam PERRY - 1:0
     
    01:11
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Tak se jako první prosazují Australané! LIAM PERRY zachytil míček, který sjel z hole slovenskému obránci a šel se spoluhráčem do přečíslení. Vzal celou akci na sebe a ránou na bližší tyč rozvlnil síťku. Asistence: Tomas Delaney.
     
    00:59
    Rychlá akce Slovenska, po které klidně mohlo vést o jednu branku! Lukáš Ujhelyi dostal křižnou přihrávku, ale skvěle ho vychytal Eythan Yeoh.

    Denisa Józsová

    Góly a asistencie: 2. Perry (Delaney), 9. Perry (Hammarlund), 52. Kosterich (Creagh) – 7. Mráz (Kubovič), 10. Miške (Mráz), 28. Řezanina (Dudovič), 31. Gašparík (Kubovič), 34. Kubovič (Machara), 39. Kubovič (Mráz), 41. Pažák (Dudovič), 43. Gál (Krocko), 49. Grlický (Řezanina), 50. Dudovič (Gašparík), 53. Gašparík (Pažák), 56. Ujhelyi (Grlický)


    Austrália: Yeoh (Alexandrakis) – Clairs, Delaney, Hammarlund, Suter, Speldewinde, Staindl, Nguyen – Perry, D. Gärtner, T. Gärtner – Veron, Staindl, Moran – Monckton, Creagh, Ebeling – Kosterich, Hay.
    Slovensko: Klobučník (Mazák) – Řezanina, Koščo, Šefčík, Gašparík, Miške, Machara, Krocko, Kriš – Ujhelyi, Grlický, Gál – Dudovič, Pažák, Čonka-Skyba – Kubovič, Katlovský, Mráz – Reguly.

    Rozhodca: Alakare Mikko, Vilkki Vesa