Nominační tisková konference - Channel One Cup (kon.)
koniec udalosti
Nominační tisková konference před Channel One Cupem

cz Štvrtok 06.12.2018, 14:00Tlačové konferencie
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.
     
    Reprezentace se chystá na druhý turnaj v letošním roce a bude chtít napravit dojem z Karjala Cupu, kde vyhrála jen jediný zápas s Ruskem.
     
    Nominace na Channel One Cup:
    Brankáři: Šimon Hrubec, Patrik Bartošák, Dominik Furch.
    Obránci: David Musil, Jan Štencel, Ondřej Němec, Petr Zámorský, Jakub Krejčík, Filip Pavlík, Jakub Kindl, Michal Jordán, Milan Doudera, Ondřej Vitásek.
    Útočníci: David Tomášek, Andrej Nestrašil, Jiří Novotný, Dominik Kubalík, Hynek Zohorna, Michal Řepík, Ondřej Roman, Jiří Sekáč, Milan Gulaš, Robin Hanzl, Tomáš Zohorna, Michal Bulíř, Robert Kousal, Radovan Pavlík.
     
    V tuto chvíli přeje generální sekretář Urban k šedesátinám Miloši Říhovi.
     
    Jako dárek dostává reprezentační trenér bundu českých hokejistů z úspěšného šampionátu 1947.
     
    Dále se s přáním a dárkem připojil také plzeňský pivovar, který věnoval soudek piva.
     
    Channel One Cup je nejstarším turnajem série Euro Hockey Tour. Na domácím turnaji jsou nejúspěšnější hokejisté Ruska. Ti ho vyhrál 34krát, Češi v devíti případech.
     
    Ještě před přesunem do Ruska se Češi střetnou v Tampere s domácím týmem.
     
    Říha: Po prvním turnaji jsme si řekli, že už nechceme tvořit tak široký kádr. Chceme tvořit tým, který bude dobrou partou. Znovu jsme objeli extraligové zápasy a vybírali hráče. Chtěli jsme to vybrat co nejzodpovědněji. Naštěstí nám nepřišla ani jedna omluvenka, všichni chtějí reprezentovat. S hráči, s nimiž počítáme do širšího kádru pro MS, mají v plánu objet všechny turnaje EHT.
     
    Říha: Nechali jsme také prostor pro ligu mistrů. Po dohodě s trenéry a s kluby jsme je přesto nominovali. S brankářem Kovářem jsme se domluvili, že si nechá to zranění doléčit a místo něj jsme povolali Dominika Furcha. Z obránců nám vypadli Kolář s Mozíkem. Kubu Nakládala jsme se po dohodě rozhodli nenominovat. Ondra Němec mi už řekl, že končí s reprezentací, ale po vzájemné domluvě jsme se rozhodli, že pokud mu to klub dovolí a bude zdravotně v pořádku, tak s námi odjede.
     
    Říha: Do útoku jsme nominovali Jirku Novotného jako lídra a šéfa týmu. V prvním turnaji se nám bohužel zranil. Červenka má bohužel zdravotní potíže, což je škoda, protože právě s ním jsme počítali do pozice lídra. Ondřeje Romana jsme měli v hledáčku už minule. Předvádí velmi dobré výkony, je stabilní a jsme zvědavi, jak se bude projevovat na mezinárodní scéně.
     
    Náhradníci: Ronald Knot (Chomutov), Martin Pláněk (Mladá Boleslav), Petr Šidlík (Vítkovice), Ondřej Beránek (Karlovy Vary), Radan Lenc (Liberec), Radim Zohorna (Kometa), Martin Zaťovič (Kometa), Patrik Zdráhal (Vítkovice).
     
    Říha: Opět zdůrazňuji, že budeme hodně brát v potaz zápasy Komety Brno a Škody Plzeň v Champions league, podle toho se bude odvíjet i nasazení hráčů.
     
    V nominaci je celkem sedmnáct hráčů, kteří se zúčastnili už listopadového turnaje Karjaly. Hráči se sejdou v pondělí 10. prosince. Následně bude připraven trénink, který se uskuteční dvakrát i v úterý. Ve středu v 15:30 pak letí reprezentace do finského Tampere, kde ji čeká ve čtvrtek zápas se Suomi. V pátek po ránu se pak národní tým přesune do Moskvy, kde v sobotu a v neděli odehraje další dva zápasy turnaje.
     
    Říha: S Ruskem není domluva jednoduchá. Často probíhá na bázi, že by nám dané kluby uvolnily hráče na jeden zápas. Mrzí mě také program, kdy ještě nominovaní hráči na turnaj mají zápas v pondělí a ve středu. Myslím si, že by se program KHL měl přiblížit všem mužstvům a hráči v ní by měli mít volno, aby mohli reprezentovat.
     
    Říha o Kvapilovi: My jsme ho do tohoto turnaje nominoval, ale sám požádal o to, aby mohl tento turnaj vynechat, protože se necítí úplně stoprocentně fit.
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce. Díky za pozornost. (14:24:14)

    Radek Barkman