Toronto – Detroit 4:5 (po pr.) | Philadelphia – Columbus 3:4 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 6:2 (kon.)
Florida – Colorado 2:5 (kon.) | Ottawa – Montreal 2:5 (kon.) | Tampa Bay – Boston 3:2 (kon.)
Calgary – Minnesota 2:0 (kon.) | Arizona – Washington 2:4 (kon.) | Vancouver – Nashville 5:3 (kon.)
Vegas – Chicago 4:3 (kon.) | LA Kings – NJ Devils 3:6 (kon.)
koniec
Arizona Coyotes
2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Washington Capitals
cz Piatok 07.12.2018, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (05:52:42)
     
    Československá stopa v utkání:
    Richard Pánik (ARI)
    0+0, 1 střela, čas na ledě 19:07
    Michal Kempný (WSH) 0+0, 3 střely, čas na ledě 21:53
    Dmitrij Jaškin (WSH) 0+0, 0 střel, čas na ledě 8:41
    Jakub Vrána (WSH) 1+0, 3 střely, čas na ledě 14:47.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Andre Burakovsky (WSH) 1+0
    2. Matt Niskanen (WSH) 1+1
    3. Christian Fischer (ARI) 1+0.
     
    Je dobojováno! Washington po dvou naprosto vyrovnaných třetinách převzal taktovku a po celé třetí dějství měl mnohem více ze hry. Odměnou mu byla situace z 56. minuty, kdy o jeho vítězství rozhodl Andre Burakovsky. Kojoti už neměli moc času na odpověď a při hře bez brankáře ještě jednou inkasovali od Alexandra Ovečkina. Arizona tedy nepřidala páté vítězství v řadě, naopak Capitals po dvou porážkách zabrali.
     
    Konec zápasu.
    59:58 Alexandr OVEČKIN - 2:4
     
    59:58
    Washington právě vstřelil branku!
    Na druhý pokus už to ALEXANDRU OVEČKINOVI vyšlo! Kotouč se k němu odrazil přímo z vhazování a mezi nohama Ekmana-Larssona procedil zakončení přes celé hřiště do nikým nehlídané branky. Asistence: Nicklas Bäckström.
     
    59:54
    Ještě jedno přerušení kvůli zakázanému uvolnění. Schmaltz předním střílel z pravého kruhu, ale mezi ním a brankou bylo až moc těl, přes které kotouč neprošel.
     
    59:40
    Velká smůla pro Capitals, kteří už mohli mít klid! Ruský forvard Alexandr Ovečkin střílel z obranného pásma a trefil tyčku!
     
    59:22
    Keller míchal s pukem na levé straně. Neměl ale komu přihrát, a tak sám nepřesně vystřelil.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:36
    Goligoski poslal puk na pravý mantinel, ze kterého střílel Galchenyuk a puk se po zásahu Copleyho podle všeho otřel také o brankovou konstrukci.
     
    58:22
    Nicklas Bäckström vyhrál buly na Carlsona, z jehož vyhození se stal neúspěšný pokus o trefení prázdné branky a také icing.
     
    58:13
    Sto sedm vteřin před možným koncem zápasu si Coyotes vybírají oddechový čas. Adin Hill se uklidil na střídačku a domácí to zkusí v šesti proti pěti.
     
    58:06
    Copley vytáhl svůj levý beton a vyrazil Oesterleho projektil od modré čáry. Další střelu vyslal Pánik, ale výsledek byl stejný.
     
    57:41
    Stephenson táhl brejk dvou na jednoho. Jediným bekem Arizony zůstal Oesterle, který finální přihrávku učebnicově překazil.
     
    57:09
    Na nahození Connollyho žádný z jeho spoluhráčů nereagoval. Za pukem se tak vydal on sám, ale zpět do držení už ho nezískal.
     
    56:03
    Pokus o rychlou reakci nevyšel. Oesterle od modré čáry branku netrefil a Fischerovo zakončení z horšího úhlu si Copley pohlídal.
    55:18 André BURAKOVSKY - 2:3
     
    55:18
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals jsou za svou aktivitu ve třetí třetině odměněni gólem, po kterém poprvé vedou! Orlov a Niskanen předvedli ukázkový přechod z obrany do útoku. Po dlouhé přihrávce se puk dostal na rozjetého ANDRE BURAKOVSKÉHO a jeho střela z vrcholku levého kruhu proletěla přes hokejku Connautona i trochu zaskočeného brankáře Arizony. Asistence: Matt Niskanen, Dmitrij Orlov.
     
    54:51
    Chychrunův útočný výlet znamenal jen nezachycený centr z levého mantinelu. Ostatní Kojoti se stihli vrátit a žádný brejk se nekonal.
     
    54:21
    Na druhé straně chtěl zazlobit Dmitrij Jaškin, ale k Hillovi tentokrát nepustil kotouč Jordan Oesterle.
     
    53:59
    Crouse potáhl puk po ose hřiště a rozdal ho doprava na Kellera. Střela se mu nepovedla Copley si připsal rutinní zákrok.
     
    53:36
    Sražený Niskanenův nástřel ze středního pásma rozvlnil ochrannou síť. Vhazuje se u modré čáry poblíž Adina Hilla.
     
    52:57
    Arizona po celou třetí třetinu střádá a jestli je aktuálně někdo blíže případnému vítězství, tak jsou to rozhodně hostující Capitals.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:17
    Ovečkinova přihrávka prošla do druhé vlny na Djoose, který z mohutného nápřahu minul. Dorážka Burakovského pro změnu skončila na Hillovi.
     
    51:41
    Eller po icingu opět uspěl na vhazování a sám se zapojil do útočné akce. Střela z pravého kruhu o kousek minula vzdálenější tyčku.
     
    51:12
    Po komerční přestávce se moc dlouho nehrálo. Washington chyboval v rozehrávce a vyprodukoval zakázané uvolnění. Vhazuje se po levici Copleyho.
     
    50:59
    Keller vybojoval puk za hostující brankou na úkor Orlova. Těžit z toho mohl Hjalmarsson, ale nikterak prudká střela zápěstím Copleyho nepřekvapila.
     
    50:19
    Burakovsky v rohu útočného pásma nechal puk za sebou. Domácí toho využili a po nahození Stepana odjeli střídat.
     
    49:48
    Ovečkin si povyjel k modré čáře a tam předal puk Niskanenovi. Jeho nahození tentokrát nikdo netečoval a zasahovat musel Hill.
     
    49:12
    Siegenthalerovi nesedla střela od modré. Galchenyuk dostal puk na druhý konec hřiště, kde ze vzniklého klubka hráčů vyletěl ke Copleymu.
     
    48:22
    Keller s Cousinsem aktivně napadali, ale Michal Kempný si se svým parťákem před vlastní brankou relativně dobře poradil.
     
    47:51
    Orlov rukou nedosáhl na vysoké nahození, které skončilo u Copleyho. Ten sledoval boj u krajního mantinelu, z něhož vyjeli s pukem hráči Washingtonu.
     
    47:12
    S hvězdami Bäckströmem a Ovečkinem se v jednom útoku ocitl Travis Boyd. Společně proti čtvrté formaci Arizony vymysleli jen nechtěný ofsajd.
     
    46:44
    Trochu divočejší minuty zakončil Pheonix Copley, jenž neriskoval rozehrávku po chycení dalekonosného prudkého nahození Claytona Kellera.
     
    46:36
    Washington je ve třetí třetině mnohem aktivnější a platí to i po ztrátě kotouče. Kojoti se ztěžka posouvají přes střed hřiště.
     
    46:05
    Hill neviděl na střelu Orlova zpoza levého kruhu. Přesto ji vyrazil a nic vážného nebylo ani z nezachyceného centru z pravého mantinelu.
     
    45:19
    Chychrun se vydal do ofenzivy, ale ve středním pásmu o puk přišel. Následné přečíslení dvou na jednoho vynikajícím obranným zákrokem vleže zhatil Hjalmarsson.
     
    45:05
    Znovu hosté rychle přepli do útoku. Ten zastavoval až Hill, který bezpečně lapil Ovečkinovu střelu z pravého křídla.
     
    44:57
    V jednu chvíli zůstal puk úplně nekontrolovaný ve středním pásmu. Jako první si ho všiml Crouse a snadno se dostal do šance. Střelu z levého kruhu Copley vyrazil a Richardsonovi se dorážka nepovedla.
     
    44:17
    Copleyho beton zastavil pokus Connautona. Kuzněcov rychle otočil a Connollyho střílený pas zase musel řešit Hill.
     
    43:57
    Keller musel pořádně zabrat po nepřesné přihrávce Goligoského, aby zabránil icingu. To se mu povedlo a Coyotes mohou zaútočit.
     
    43:17
    Kempný napřáhl z vrcholku levého kruhu. Hill zasáhl betonem a ještě musel být pozorný kvůli důraznému Jaškinovi, jenž se tlačil k dorážce.
     
    42:29
    Crouse na pravém křídle neprošel přes několik soupeřů v bílém dresu. Niskanen vyhodil puk do bezpečné části kluziště.
     
    41:55
    Hosté však puk rychle ztratili a měli co do činění se Schmaltzem, který po přihrávce z pravého mantinelu minul ze svého pohledu levou tyč.
     
    41:22
    Střele Djoose chyběla přesnost. Fischer pak na obranné modré puk nezkrotil a převaha Washingtonu může pokračovat.
     
    40:16
    Český útočník ani napodruhé neuspěl! Hill jeho první úmysl přečetl a pak už Vrána v těžkém úmyslu úhlu nic dalšího nevymyslel.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:16
    Connauton prodloužil přihrávku jednoho z hostů přímo do jízdy Vrány, jehož zakončení bekhendovým blafákem skončilo v lapačce Hilla. Svůj nájezd si ale může zopakovat, protože kvůli faulu zezadu je nařízeno trestné střílení!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 19 – 18 (11:11:8:7)
    Zablokované střely soupeře: 11 – 13
    Trestné minuty: 2 – 4
    Využité přesilové hry: 0/2 – 0/1
    Vyhraná vhazování: 63% – 37%
    Bodyčky: 13 – 19.
     
    I druhá třetina byla ve všech směrech naprosto vyrovnaná. Jako první se v ní prosadil český útočník Jakub Vrána, leč radost z vyrovnání mu nevydržela ani minutu a půl. Lawson Crouse rychle vrátil Coyotes do vedení, které trvalo dalších deset minut do střely Matta Niskanena a smolné teče Jakoba Chychruna.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    Jedno z mála zakázaných uvolnění. Provinili se hráči Washingtonu, nicméně Eller vyhrál buly a žádné starosti pro hosty z toho nebyly.
     
    39:09
    Domácí brejk dvou na jednoho nevyšel podle představ většiny přítomných fanoušků. Ještě nedávno hráč Chicaga branku minul a Oesterleho následnou ránu z vrcholku pravého kruhu pro změnu zkrotil Copley.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:51
    Carlsonovo nahození zpoza pravého kruhu k brankovišti neprošlo. Puk skončil pod nohama Vrány, který dorážel nepřesně.
     
    38:06
    Do velké pranice o kotouč se u domácí střídačky zapojil také Ovečkin. Hra se záhy přerušila, neboť gumový válec vyletěl pryč z kluziště.
     
    37:22
    Fischer vydoloval puk a posunul jej k modré čáře. Prudké nahození švédského obránce Ekmana-Larssona skončilo pod rukavicí Pheonixe Copleyho.
     
    36:36
    Čtvrtá formace Capitals ještě zůstala na ledě. Ke střele se prodral Dmitrij Jaškin, avšak Aidin Hill tentokrát práci neměl.
    36:00 Matt NISKANEN - 2:2
     
    36:00
    Washington právě vstřelil branku!
    Rovné čtyři minuty před koncem druhé části se začíná prakticky od začátku! Kempeho nahození přeletělo jeho dva kolegy. Copley se postaral o rozehrávku a Caps bleskově přešli do ofenzivy. Boyd na útočné modré přenechal puk MATTU NISKANENOVI, jehož střela se od levé nohy Chychruna odrazila za Hillova záda! Smolný okamžik pro domácího beka, který se zaměřoval na bránění urostlého Jaškina. Asistence: Travis Boyd, Pheonix Copley.
     
    35:07
    Domácí v plném počtu.
     
    34:59
    A teď pro změnu Richardson. Další akci od Copleyho branky rychle rozjel Carlsson. Vrána připravil střelu dalšímu z hostů, ale ten branku netrefil.
     
    34:36
    Asi není náhodou, že Arizona má v oslabení nejlepší čísla v NHL. O další vyhození se postaral Connauton.
     
    34:09
    Pánik vytlačil puk do obranného pásma Washingtonu, jehož zkrácená přesilovka se překlopila už do druhé poloviny.
     
    33:45
    Ovečkin nezpracoval očekávanou přihrávku do úplně volného levého kruhu a Kojoti měli usnadněnou práci před vyhozením.
     
    33:25
    Hosté v plném počtu.
     
    33:07
    Jakob Cychrun se jako obránce hodně vysunul a to možná neměl dělat, protože u zadního mantinelu podrazil Kempného. Za malou chvíli si i hosté zahrají první přesilovku!
     
    32:37
    Schmaltz nejprve udržel puk v útočné třetině, ale na ose hřiště o něj přišel. Caps znovu vyhazují a relativně v klidu brání.
     
    32:05
    Alex Goligoski prudkým golfákem od modré rovněž minul a Capitals dokázali volný puk vyhodit přes všechny čáry.
     
    31:40
    Oesterle hodil puk doleva na Stepana. Jeho střelu zastavil Carlson před Fischera a jeho dorážka z dobré pozice šla hodně mimo!
     
    31:25
    Keller byl v obranné třetině podražen Connollym. To u rozhodčích prošlo, ovšem o pár vteřin později Niskanen trefil do obličeje Galchenyuka a za to už se vylučuje.
     
    30:43
    Velká pochvala pro Copleyho, který vyjel daleko ze svého brankoviště a byl u puku před Archibaldem, který s Crousem jeli dva na nikoho!
     
    30:18
    Pheonix Copley znovu v akci, když vyrážel pokus Richardsona z pravého kruhu a včas skočil po volném puku před možnou dorážkou.
     
    29:54
    Oesterle odstavil od puku Ovečkina a založil protiakci zakončenou Ekmanem-Larssonem. Copley svižnou střelu zápěstím alespoň vyrazil.
     
    29:30
    Vrána v posledním utkání vstřelil hned dva góly. Dnes by si to chtěl zopakovat, nicméně další střelu mu zablokoval Goligoski.
     
    28:43
    Kotouč vyletěl mimo hrací plochu a hra je přerušena. Pokračovat bude až po komerční přestávce.
     
    28:11
    Starosti Kojotů ještě pokračovaly. Hill se ocitl v hodně nekomfortní pozici a k tomu ztratil hokejku, ovšem Stephensonovu střelu stihl zneškodnit Stepan.
     
    27:51
    Také Washington by rád rychle odpověděl. Michal Kepný ani John Carlson svými ranami od modré Hilla nepřekonali.
    26:58 Lawson CROUSE - 2:1
     
    26:58
    Arizona právě vstřelila branku!
    Kojoti vrací úder a opět vedou! LAWSON CROUSE posunul kotouč na modrou čáru, odkud střílel Oesterle. Cousins kotouč trochu nechtěně sklepl pod sebe a Crouse z levého kruhu dorážel do naprosto odkrytého prostoru u pravé tyče. Asistence: Nick Cousins, Jordan Oesterle.
     
    26:06
    Kempe roztáhl hru doleva na Hinostrozu. Toho však zalehl Matt Niskanen a snažení Coyotes tím rychle skončilo.
    25:27 Jakub VRÁNA - 1:1
     
    25:27
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté vyrovnávají na 1:1! JAKUB VRÁNA posouval puk po mantinelu za branku, odkud přihrával Kuzněcov zpět do palebné pozice. Connolly pustil puk na českého útočníka a jeho střela zápěstím zapadla do levého horního růžku Hillovy brány! Asistence: Brett Connolly, John Carlson.
     
    24:57
    Vrána trochu nepochopitelně zastavil puk ve středním pásmu. Nechybělo moc a rychlík Keller se díky tomu dostal do úniku.
     
    24:20
    Ekman-Larsson střílel z vrcholku levého kruhu. Puk byl ztečován do vzduchu a Copley se stihl přesunout k pravé tyči, kde eliminoval Stepanovu dorážku.
     
    23:52
    Alex Galchenyuk pracně vybojoval puk na útočné modré, nicméně ho hned ztratil. Capitals domácím pomohli nepřesnou rozehrávkou do icingu.
     
    23:16
    Dowdovo nahození před Hillem zastavil Hjalmarsson. Ten si rozmyslel přesun do ofenzivy a Arizona se nakonec vůbec nedostala přes červenou čáru.
     
    22:35
    Narozeninový oslavenec Matt Niskanen dvakrát střílel od modré čáry. Poprvé trefil Connautona a posléze Hillovu lapačku.
     
    21:49
    Oesterleho střelu tahem Stepan protečoval do prostoru vedle branky, která byla vzápětí posunutá.
     
    21:16
    Richard Pánik během trestného střílení tlačil puk do horního rohu branky, jenže o pár centimetrů přestřelil!
     
    21:16
    Richard Pánik přejížděl útočnou modrou. Connolly proti němu postrčil ležící hokejku a k překvapení všech je z toho trestné střílení!
     
    20:38
    Hosté v plném počtu.
     
    20:18
    Coyotes dohrávají přesilovou hru. Rychle však byli vyhnáni z útočného pásma a podle všeho už ji nestihnou využít.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 11 – 11
    Zablokované střely soupeře: 7 – 7
    Trestné minuty: 0 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 0/0
    Vyhraná vhazování: 50% – 50%
    Bodyčky: 6 – 9.
     
    Je za námi první třetina, do které aktivně vstoupili hosté z hlavního města, jenže se to obešlo bez nějaké větší gólové šance. To Arizoně stačilo k vedoucímu gólu naprosté minimum, v čase 4:48 ho z vůbec první střely na Copleyho branku vstřelil Christian Fischer. Kojoty to probudilo a chvílemi dělali svým soupeřům velké problémy, druhého gólu se však nedočkali a do šaten se tak jde za stavu 1:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:54
    Chychrun si na vrcholku pravého kruhu říkal o přihrávku od Schmaltze. Té se skutečně dočkal, ale obránce Arizony vystřelil těsně vedle.
     
    19:33
    Djoos měl dobře postavenou hokejku a přesměroval jednu z přihrávek zase ven z obranného pásma Washingtonu.
     
    19:12
    Capitals dvakrát za sebou jednoduše vyhodili. Další akci zpoza Hilla rozjíždí zkušený obránce Alex Goligoski.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    18:38
    Lars Eller v útočné třetině zahákoval Nicka Schmaltze. Následuje první přesilová hra pro Coyotes.
     
    18:25
    Další střela přišla z hokejky Kellera, ale mezi tři tyče se nevešla. Na druhé straně zkoušel štěstí Carlson, nicméně na podobě skóre nic nezměnil.
     
    17:48
    Ekman-Larsson střílel svým oblíbeným tahem zpoza levého kruhu. Copley vyrazil puk na krátký mantinel a u pravé tyče si pohlídal i následný závar.
     
    17:12
    Stepan jenom nahodil a druhá formace Coyotes zmizela na střídačku. Místo ni naskočil elitní útok se Schmaltzem a Kellerem.
     
    16:48
    Pánik střílel bez větší přípravy přes Siegenthalera. Puk ale proletěl vedle pravé tyče brankáře Copleyho.
     
    16:24
    Poprvé o sobě dal vědět i Dmitrij Jaškin, jenž nebezpečně tečoval Boydovo nahození a jen o kousek minul chtěný cíl v podobě Hillovy klece.
     
    15:38
    Niskanenova nepříjemná střela od modré na překonání domácího brankáře rovněž nestačila. Coyotes pracně dostali puk do relativního bezpečí.
     
    14:56
    Alexandr Ovečkin se dočkal své 5 000. střely v základní části NHL! Pyšný na ni ale nebude, ihned po Bäckströmem vyhraném vhazování trefil brankáře Hilla.
     
    14:53
    Hill neriskoval rozehrávku a po zachycení Ovečkinova nástřelu z velké dálky raději přerušil hru za cenu buly po své pravici.
     
    14:27
    Eller vyhrál buly a vytvořil tím menší tlak svého týmu. Sám se i dostal ke střele švihem, ale Hill ji vyrazil.
     
    14:08
    Richard Pánik chtěl vyhodit o mantinel. Místo něj trefil spoluhráče na střídačce, kvůli čemuž se hra přerušila.
     
    13:56
    Michal Kempný ještě udržel puk v útočné třetině Washingtonu po těžké přihrávce Vrány. Následuje řada soubojů u zadního mantinelu.
     
    13:16
    Galchenyuk roztáhl hru doprava na Kellera, jenž přes dva hráče přihrál do vzdálenějšího kruhu. Schmaltz nebyl při střele golfákem v ideálním postavením a i proto branku přestřelil.
     
    12:58
    Copleyho rozehrávka se po mantinelu svezla až na druhý konec hřiště. Zakázané uvolnění se ale nepíská.
     
    12:18
    Kempný dojel nahozený puk a rozehrál z vlastního pásma. Boyd na útočné modré kotouč ale ztratil a dopředu jde zase Arizona.
     
    11:50
    Slovenský útočník Pánik o pár chvil později přece jenom zakončoval, jenže z levého kruhu o nějaký ten metřík minul zařízení.
     
    11:16
    Cousins se hezky uvolnil ke krátké přihrávce na Pánika. Ten mu před brankovištěm puk ještě vracel a to už centr čtvrté formace nečekal.
     
    10:29
    Urostlý Crouse vyhrál bruslařský souboj o nahozený puk i přetlačovanou s Niskanenem, přes kterého sice vystřelil, ovšem Copley zasahovat nemusel.
     
    10:17
    Další blok od Kevina Connautona, jehož hokejka pokazila Vránovu střelu zpoza levého kruhu.
     
    09:19
    Schmaltz chytrou zadovkou z úrovně koncové čáry našel volného Galchenyuka. Ten pálil z první, ale branka pro něj byla malá.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:02
    Ovečkinovo nahození zpoza kruhu Hill zaregistroval až na poslední chvíli. Vyrázečkou ho do branky nepustil a na druhé straně měl podobnou práci i Copley likvidující střelu Chychruna.
     
    08:29
    I druhá ochranná síť dostala trochu zabrat. Puk se do ní dostal po Connautonem sražené střele Bretta Connollyho.
     
    08:07
    Hráči Capitals několikrát nedostali puk ven z pásma a byli na ledě už hodně dlouho. Oddechnout si mohou až po střele Pánika, která skončila v ochranné síti.
     
    07:50
    Hinostroza si vyměnil přihrávky s Oesterlem, ale nečekanou střelou z pravého křídla Copleyho nezaskočil.
     
    07:23
    Třetí formace Arizony si vytvořila obrovský tlak, hodně vidět byl hlavně Richardson, ale ani on závar před brankou nevyužil.
     
    06:57
    Mario Kempe se zničehonic vydal z levého mantinelu až před brankoviště. Copley odolal a neinkasoval ani z jeho dorážky.
     
    06:30
    Hjalmarsson zaváhal za útočné modré. Trojice hostů vyrazila do protiútoku, ale protečovaná přihrávka putovala vedle Hillovy klece.
     
    05:57
    Keller bekhendovou přihrávkou hledal u pravé tyče Galchenyuka. Ten však měl zablokovanou hokejku a nemohl přesměrovat puk za přesunujícího se gólmana.
    04:48 Christian FISCHER - 1:0
     
    04:48
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes čekali na první střelu téměř pět minut a hned je z ní vedoucí gól! Derek Stepan přihrál z pravého mantinelu na CHRISTIANA FISCHERA a jeho střela z první zapadla k pravé tyči Copleyho brány. Celé situaci předcházelo lehké napadání těchto dvou, které vedlo k zisku puku po nepřesnosti Burakovského. Asistence: Derek Stepan.
     
    03:43
    Connolly dal dobrý křižný pas do pravého kruhu, ale Jakub Vrána nedokázal přihrát před branku přes ležícího Chychruna.
     
    03:16
    Po ofsajdu Washingtonu se i Arizona vydala dopředu, ale puk skončil v ochranné síti, takže se bude vhazovat po Copleyho pravici.
     
    02:52
    Cousins ukončil setkání obou čtvrtých útoků nahozením, po kterém může z klidu rozehrávat hostující obránce Orlov.
     
    02:26
    Archibald ztratil puk u obranné modré čáry, Capitals jsou v úvodu zápasu aktivnější a zatím nepustili soupeře před Copleyho.
     
    01:37
    Christian Fischer zablokoval střelu Siegenhalera a s bolestivou grimasou hodně ztěžka odjel na střídačku.
     
    01:16
    Burakovsky přihrál před pravý kruh, odkud zkusil štěstí Carlson, ale Hill to znovu neměl při svém zákroku příliš složité.
     
    00:24
    První šanci pro Capitals zneškodnil brankář Hill, který vyrazil Connolyho střelu z pravého kruhu po přihrávce českého útočníka Vrány.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Sestava Coyotes zůstala oproti poslednímu zápasu nezměněná. U Washingtonu naopak chybí zraněný útočník Tom Wilson, kterého v prvním útoku nahradí Švéd Burakovsky. Místo na soupisce se tím pádem uvolnilo pro Travise Boyda a také švýcarského obránce Siegenhalera, jenž nahradil Madisona Boeweyho. Před gólmanskou jediničkou Holtbym rovněž dostal přednost Phoenix Copley.
     
    Úvodní sestavy:

    Arizona Coyotes: Hill (Pickard) – Connauton (C), Ekman-Larsson (A), Hjalmarsson, Chychrun, Oesterle, Goligoski – Keller, Schmaltz, Galchenyuk – Fischer (A), Stepan, Pánik – Hinostroza, Richardson, Kempe – J. Archibald, Cousins, Crouse.

    Washington Capitals: Copley (Holtby) – Carlson (A), Kempný, Niskanen, Orlov, Djoos, Siegenthaler – Burakovsky, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Connolly, Kuzněcov, J. Vrána – Smith-Pelly, Eller, Stephenson – Boyd, Dowd, Jaškin.

    Rozhodčí: Nicholson, O´Rourke – Pancich, Driscoll.
     
    Československá stopa v utkání:

    Richard Pánik (ARI)
    Michal Kempný (WSH)
    Jakub Vrána (WSH)
    Dmitrij Jaškin (WSH).
     
    Vzájemné zápasy

    11.11.2018 Washington – Arizona 1:4
    23.12.2017 Arizona – Washington 3:2 pr.
    07.11.2017 Washington – Arizona 3:2 pr.
    01.04.2017 Arizona – Washington 6:3
    26.03.2017 Washington – Arizona 4:1.
     
    Washington Capitals

    Obhájci titulu se po odchodu hlavního kouče Barryho Trotze trochu hledali. Na starou dobrou vítěznou vlnu najeli až ve druhé polovině listopadu, kdy zvítězili v sedmi zápasech v řadě a tabulkou Východní konference se posunuli strmě vzhůru. S nástupem prosince šla forma Capitals zase trochu dolů. Nejprve na svém stadionu trestuhodně ztratili náskok 5:1 a ze zápasu s Anaheimem nebrali ani bod. Něco podobného tým z hlavního města zažil i před dvěma dny ve Vegas, kde pro změnu inkasoval ve třetí třetině hned čtyřikrát a prohrál 3:5. Parta okolo kapitána Alexandra Ovečkina si tak nechala utéct špici Východní konference, na vedoucí Tampu ztrácí ze čtvrté pozice už deset bodů.

    Nejproduktivnější hráči:
    • A. Ovečkin – 33 bodů (20+13)
    • N. Bäckström – 33 bodů (10+23)
    • J. Carlson – 29 bodů (5+24).
     
    Arizona Coyotes

    Výkonnost Kojotů se pohybuje ve velkých sinusoidách. V prvních zápasech se trápili v koncovce, posléze vyhráli pět utkání za sebou, jenže to znehodnotili čtyřmi porážkami. Dosti nečekaný zvrat přišel s příchodem útočníka Nicka Schmaltze a opětovným zraněním brankáře Raanty, za kterého musel naskočit nezkušený mladík Adin Hill. V jeho společnosti Arizona otočila hrozivě se vyvíjející utkání v Minnesotě a následně porazila Nashville a St. Louis. Naposledy se svěřenci trenéra Toccheta představili na ledě posledního týmu celé soutěže v Los Angeles, odkud si přivezli čtvrtou výhru v řadě za výsledek 2:1. V tabulce Západní konference jsou Kojoti jedenácti a na postup do play-off momentálně ztrácí čtyři body.

    Nejproduktivnější hráči:
    • C. Keller – 19 bodů (8+11)¨
    • N. Schmaltz – 16 bodů (4+12)
    • O. Ekman-Larsson – 15 bodů (2+13).
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 5. Fischer (Stepan), 27. Crouse (Cousins, Oesterle) – 26. J. Vrána (Kuzněcov, Carlson), 36. Niskanen (Boyd, Copley), 56. Burakovsky (Niskanen, Orlov), 60. Ovečkin (Bäckström)


    Arizona Coyotes: Hill (Pickard) – Connauton (C), Ekman-Larsson (A), Hjalmarsson, Chychrun, Oesterle, Goligoski – Keller, Schmaltz, Galchenyuk – Fischer (A), Stepan, Pánik – Hinostroza, Richardson, Kempe – J. Archibald, Cousins, Crouse.
    Washington Capitals: Copley (Holtby) – Carlson (A), Kempný, Niskanen, Orlov, Djoos, Siegenthaler – Burakovsky, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Connolly, Kuzněcov, J. Vrána – Smith-Pelly, Eller, Stephenson – Boyd, Dowd, Jaškin.

    Rozhodca: Nicholson, O´Rourke – Pancich, Driscoll

    Diváci: 11 910