Třinec – Chomutov 4:1 (kon.) | Litvínov – Plzeň 1:2 (1:2 po s.n.) | K. Vary – Pardubice 4:3 (kon.)
Liberec – Vítkovice 4:0 (kon.) | Hradec Králové – Mladá Boleslav 2:1 (po pr.) | Olomouc – Zlín 2:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
HC VERVA Litvínov
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
HC Škoda Plzeň
cz Piatok 07.12.2018, 17:30 • ZS I.Hlinky Litvínov • Tipsport extraliga (ČR) • 25. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký páteční podvečer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět česká extraliga a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a HC Škoda Plzeň.
     
    HC VERVA Litvínov

    Domácí hokejisté jsou v tabulce na desátém místě. Úvod sezóny jim vyšel dokonale, drželi se v nejvyšších patrech, ale postupně začali padat dolů a nyní je z toho pozice pro předkolo play-off. Na svém kontě má VERVA čtyřiatřicet bodů. Na své konto zapsala shodně dvanáct výher a dvanáctkrát z ledu odešla jako poražený tým. Litvínovští po čtyřech prohrách v řadě minulý pátek zabrali a porazili na svém ledě liberecké Bílé Tygry poměrem 6:2. Poté měli pauzu a do dalších bojů o extraligové body tak nastoupí dnes proti plzeňským indiánům. Litvínovští v minulém týdnu ulovili velmi silnou posilu do útoku, nájezdového specialistu, a sice mosteckého rodáka Lukáše Kašpara, který se po dlouhých čtrnácti letech vrátil do míst, kde hokejově vyrůstal. Naposledy oblékal dres Komety Brno. Tam v létě podepsal smlouvu po ukončení angažmá v bratislavském Slovanu v rámci KHL. Nakonec se přestěhoval domů na sever Čech a hned v prvním duelu v dresu chemiků se podílel na výhře Liberce, když se jednou střelecky prosadil.

    Nejproduktivnější hráči

    Jakub Petružálek – 20 bodů (3+17)
    František Lukeš – 17 bodů (8+9)
    Viktor Hübl – 14 bodů (6+8)
     
    HC Škoda Plzeň

    Hosté ze Škody Plzeň jsou na tom bodově úplně stejně jako litvínovská Verva a jsou o jeden stupínek výše, tedy devátí a mají k tomu ještě o dva zápasy méně. Dosud jedenáctkrát vyhráli a zapsali také jedenáct proher. Naposledy se indiánům nedařilo na vlastním ledě, když prohráli 1:4 s Třincem. V úterý sehráli čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů na ledě švédské Skeleftey, kde remizovali 3:3. Pozici do odvety na domácím ledě tak nemají vůbec špatnou. Plzni se vůbec v Champions Hockey League daří na výbornou. V základní skupině ztratila pouhý jeden bod a suverénně ji tak ovládla se sedmnácti body z osmnácti možných. V osmifinále pak dvakrát porazila Bolzano a i nyní má šanci dostat se ještě dále, do semifinále. Na domácí půdě to zatím stále není ono, ale na té evropské ano. A dnes by plzeňští hokejisté rádi na výkony v LM navázali a na ledě Litvínova urvali nějaké body. Čeká nás tak zajímavý duel.

    Nejproduktivnější hráči

    Milan Gulaš – 18 bodů (7+11)
    Vojtěch Němec – 14 bodů (10+4)
    Denis Kindl – 11 bodů (7+4)
    Indiáni do svých řad získali zvučnou posilu. Jan Kovář se vrací do Plzně, kde podepsal zatím měsíční smlouvu. Klub ale bude jednat o jejím prodloužení

     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se už v letošní sezóně utkaly. V říjnu Plzeň na domácím ledě porazila Litvínov 4:1 a domácí tak mají dnes svému soupeři co vracet. Jak si oba celky, které mají shodný počet bodů, povedou? Dost možná uvidíme napínavý a vyrovnaný duel, tak si ho rozhodně nenechte ujít.

    21.10.2018 Plzeň – Litvínov 4:1
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
    Milan Gulaš získal 18 kanadských bodů ve 22 zápasech.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Janus (Petrásek) – Porseland, Ščotka, L. Doudera, Baránek, Romančík, Suchánek, Březák – Petružálek (A), J. Mikúš, Kašpar – Válek, V. Hübl (A), F. Lukeš – Myšák, Gerhát, Trávníček (C) – D. Tůma, J. Kloz, Jurčík.

    HC Škoda Plzeň: Miltchakov (Beran) – Kvasnička, Čerešňák, Allen, Jones, Vráblík, L. Kaňák, Pulpán – Stach, Jan Kovář (A), Indrák (A) – D. Kindl, Kratěna (C), V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Kantner, Preisinger, Pour.

    Rozhodčí: Hribik, Bjälkander – Ondráček, Špůr.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hosté spěchali za kotoučem do obranného pásma, aby zastavili útok domácích. Plzeň tak míří do rychlé akce na druhé straně.
     
    00:55
    Hned na to se do velké šance dostali hosté, Jan Kovář, čerstvá posila Plzně, vyzval ke střele spoluhráče, který však nechal vyniknout zákrokem Jaroslava Januse.
     
    01:23
    Hostující rozehrávku napadal Viktor Hübl, to se mu nepovedlo a Plzenští tak šli do další akce. Kodýtkova střela skončila mimo tři tyče, kotouč pokryl Janus a hra je přerušena. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    01:50
    Po neúspěšné útočné akci hostů zamířili domácí hráči před Miltchakova a před ním pálil Jurčík, ale jeho pokus srazil hostující brankář do bezpečí.
     
    02:46
    Baránek musel v rohu kluziště v obranném pásmu dojet odražený kotouč a dostal ho na svoji hůl. Verva tak míří znovu do útočného pásma.
     
    03:16
    Domácí však před Miltchakovem neuspěli, ten nemusel zasahovat a obrana indiánů si pak přebírá puk a s ním už směřuje zpět před domácí klec.
     
    03:44
    Ofsajd zastavil plzeňské hokejisty v rozletu a hra se stěhuje do středního pásma, kde se bude za malý okamžik vhazovat.
     
    04:14
    Zápas začal svižně, na obou stranách se střídají akce, úvodní branky jsem se zatím nedočkali. Oba gólmani tak drží svá čistá konta.
     
    04:45
    Juraj Mikúš potáhl puk na Lukáše Kašpara, ten z otočky zkoušel vystřelit, ale jeho pokus byl tečován a skončil až na ochranné síti. Hra se tak opět stěhuje do středního pásma.
     
    05:14
    Dalekonosnou střelu vyslal od modré čáře jeden z beků Plzně, ale kotouč zamířil jen vedle pravé tyče branky Jaroslava Januse.
     
    05:55
    Hezká souhra Litvínova. Viktor Hübl mohl střílet z levého kruhu, akci ale vyšperkoval přihrávkou na Františka Lukeše, který si sjížděl před Miltchakova, ale jeho branku minul.
     
    06:24
    Zakázané uvolnění litvínovské Vervy a hra se přesouvá před Jaroslava Januse, kde se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    06:38
    Válka nyní zastavil čistě Nick Jones. Obránce Plzně tak do akce domácí celek nepustil. Hosté si tak přebírají puk a s ním jdou znovu před branku domácího celku.
     
    07:23
    Kovářovo zpětné nahození netečoval Miroslav Indrák a také akce hostujících indiánů skončila neúspěchem. Do té další pak spěchají Litvínovští.
     
    08:03
    Jakub Petružálek střílel z levého kruhu a jeho jedovku vyrazil do bezpečí Dmitri Mitja Miltchakov. Poté nechává hru plynout a posílá puk mezi své spoluhráče.
     
    09:14
    Nahození Marka Baránka podržel pod lapačkou Miltchakov a hra je přerušena. Vhazování proběhne po levici brankáře Plzně.
     
    09:14
    To vše ale až po první komerční přestávce, která právě následuje.
     
    09:46
    Hübl pálil na branku hostů, ale do dráhy puku se vložil obránce Čerešňák a úspěšným obranným zákrokem tak pomohl svému brankáři.
     
    10:15
    Na druhé straně střílel nebezpečně Nick Jones a po jeho střele zakročil Jaroslav Janus, jenž opět raději hru před dotírajícími hosty pozastavuje.
     
    10:34
    Na druhé straně si dobrý zákrok připsal Miltchakov, jenž zastavil střelecký pokus Viktora Hübla. A také plzeňský brankář hru zastavuje. Vhazování proběhne po jeho levé ruce.
     
    11:13
    Myšák poslal puk Františku Gerhátovi a ten střílel z první z levého kruhu. A znovu pozorný Miltchakov nadvakrát jeho pokus zastavil.
     
    11:49
    Vojtěch Němec hledal zpětnou přihrávkou Denise Kindla, ovšem tato souhra nenesla ovoce. Druhý jmenovaný puk nezachytil a je po akci.
     
    12:21
    Další komerční přestávka.
     
    12:26
    Na domácí branku pálil Jones, jeho pokus ještě tečoval Jan Kovář, leč neúspěšně. Byla to ale nebezpečná situace před domácí brankou.
     
    13:04
    Janus čelil další střele hostů. Conor Allen na něho poslal další střelu, která měla gólové parametry, ale brankář domácích znovu drží svůj tým dalším zákrokem. Hned na to míří domácí do rychlé akce na druhé straně.
     
    13:45
    Byla z toho také akce na straně Litvínova. Souhra dvou matadorů Lukeše a Hübla taktéž skončila bez gólového efektu.
     
    14:29
    Domácí se dopustili faulu a Plzeň má ponechanou výhodu. Pokud nevstřelí branku, budou hosté hrát přesilovou hru.
     
    15:10
    Dlouho se drželi Plzenští v útočné třetině a kombinovali před Janusem. Ale domácí se dokázali ubránit a poslali kotouč do středního pásma.
     
    15:23
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Michal Trávníček – 2 min., držení).
     
    15:33
    Ščotka získal puk a okamžitě ho vyhodil až před hostující branku. Indiáni tak musejí zakládat další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    16:01
    Domácím se zatím oslabení daří a nyní znovu vyhodili puk až na opačný konec kluziště. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    16:27
    Kovář poslal puk na Kaňáka, ten pálil od modré čáry, ale puk se odrazil od beků Litvínova a nakonec skončil ve středním pásmu. Domácí si mohli zase oddychnout.
     
    17:08
    Domácí hráči opět pokazili souhru hostů, poslali kotouč před Miltchakova a tohle oslabení už zvládnou.
     
    17:23
    Litvínovští jsou v plném počtu.
     
    18:05
    Stahovačkou to zkoušel z levého kruhu Ondřej Jurčík, ale Miltchakova neprostřelil. Hosté jsou nyní u puku a míří s ním před domácí branku.
     
    18:45
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Conor Allen – 2 min., držení).
     
    18:55
    Ščotkova střela z pravého kruhu skončila na Miltchakovi, jenž dalším zákrokem podržel svůj tým. Hru poté nechal přerušit a vhazovat se bude v jeho těsné blízkosti.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:18
    Petružálek poslal puk na Juraje Mikúše, tomu se znovu střela nepovedla a následně pak se hosté okamžitě osvobozují.
     
    19:50
    František Lukeš se ještě dostal ke střele, Miltchakov nemusel zasahovat a po zisku kotouče pak tento vyhazují hráči Plzně znovu do bezpečí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. V ní jsme sice branku neviděli, ale šance na obou stranách ano. Do té první se hosté dostali už v první minutě, kdy čerstvá posila Jan Kovář pěknou přihrávkou vyzval spoluhráče, který ale Januse neprostřelil. K vidění je svižný hokej, oba brankáři zatím ve svých brankovištích drží svá čistá konta. Uvidíme, co nám přinese další část hry, která začne přibližně v 18:20.
     
    Střely na branku: 9 – 12
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí dohrávají přesilovou hru, kterou přerušil konec první části hry. Hosté se však hned dostali k osvobození a poslali puk až před domácí branku.
     
    20:45
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    20:50
    Střelu Viktora Hübla vytěsnil do bezpečí Čerešňák a poté brankář Miltchakov raději podržel kotouč pod lapačku a hra je přerušena.
     
    21:18
    Souhra Litvínova skončila zmarem. Hostující obrana ji zastavila a nedopustila, aby hráči domácího celku jakkoli ohrozili Miltchakovu branku. Hned na to jdou zase do akce před litvínovskou klec.
     
    22:38
    Petružálek hledal přihrávkou Lukáše Kašpara, to se mu nepovedlo a druhý jmenovaný tak vůbec nezakončil. Po zisku puku pak obrana Litvínova spěchá zpět do obranného pásma.
     
    23:28
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Denis Kindl – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Trest odpyká Miroslav Indrák.
     
    23:36
    Domácí už se usadili v útočném pásmu a snažili se o zakončení. Ovšem puk získali hosté a hned ho vyhodili až před domácí branku.
     
    24:05
    Poté tečoval Jakub Petružálek střelu těsně před Miltchakovem, jenž bravurně jeho pokus zneškodnil. Hosté se pak znovu osvobozují a šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    24:53
    Hosté dobře brání své oslabení a nepouštějí Vervu do ohrožení Miltchakovy branky. A znovu vyhazují puk až před Januse a zřejmě už tuto početní nevýhodu zvládnou.
     
    25:28
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    26:16
    Po ubráněném oslabení šli do akce Plzenští a založili kombinaci před Jaroslavem Janusem. Jejich pokusy však skončily vždy na brankáři Litvínova.
     
    26:48
    Následuje další komerční přestávka.
     
    26:53
    Lukeš trefil Jonese při snaze přihrát Hüblovi a hosté tak otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    27:19
    Jenže domácí se dostali na kotouč už ve středním pásmu a znovu se natlačili před Miltchakova, pokus Hübla však končí jen na brankáři hostů.
     
    27:51
    Vojtěch Němec obešel Marka Baránka a těsně před Janusem zakončoval. Ovšem Janus jeho pokus kryje. Němec byl však faulován a hosté si zahrají přesilovou hru.
     
    27:51
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Marek Baránek – 2 min., sekání).
     
    28:08
    Plzeňskou souhru zastavilo postavení mimo hru, ta se tak stěhuje do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    28:35
    Po nepřesné střele plzeňských indiánů se domácí dostali na kotouč a ten odpálili až před branku Plzně.
     
    28:46
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jan Kovář – 2 min., nedovolené bránění).
     
    28:46
    Síly na ledě se ale srovnaly a uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    29:04
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jan Ščotka – 2 min., držení).
     
    29:04
    Už to ale znovu neplatí. Další vyloučený domácí hráč a Plzeň bude hrát čtyři na tři.
     
    29:29
    Verva získala puk a hned ho poslala až před hostující klec. Plzenští se tak musejí vracet zpátky do pásma a až odtud založí další akci.
     
    29:51
    Verva je ve čtyřech hráčích.
     
    30:24
    Hra je teď často kouskována vyloučeními a návraty hráčů na ledovou plochu. Nyní se už hosté uhnízdili v útočné třetině, ale na Januse střelu nevyslali.
     
    30:46
    Také Kovář je na ledě a začíná tak velmi zkrácená přesilová hra Plzně.
     
    31:04
    Domácí jsou už také v plném počtu.
     
    31:34
    Série nepřesností na obou stranách. Nyní už mají puk na hokejkách domácí a do akce se vydal Gerhát. Těsně před Miltchakovem však neuspěl.
     
    32:20
    Následuje další komerční přestávka.
     
    32:30
    Plzenští hokejisté si v rohu kluziště sebrali kotouč, zavezli ho do útočného pásma, ale jejich akce skončila velmi brzy. Do zakončení se nedostali a následně pak otáčejí hru na druhou stranu zase domácí hráči.
     
    33:15
    Ovšem Verva si také nepočínala dobře a do rychlého kontru šli hosté, Allen pak poslal puk Kovářovi a ten střelou z první trefil obránce Romančíka. Ani tato akce brankou nekončí. Musíme si tak ještě počkat.
     
    34:21
    David Tůma mohl jít do samostatného úniku, kotouč mu ale utekl daleko před hůl a ač si ho snažil stáhnout domácí útočník zpět, zakončit se mu nepovedlo.
     
    35:03
    Na opačném konci pak byli v šanci také hosté z Plzně, ale i oni před Janusem nevystřelili. Pasáž akcí na každé straně tak pokračovala i nadále.
     
    35:35
    Jakub Petružálek se nyní dostal do velké šance a nebyl daleko od prvního gólu v utkání. Ale z těsné blízkosti trefil jen hruď brankáře Miltchakova, jenž poté raději přerušuje hru.
     
    36:15
    Matyáš Kantner chtěl poslat puk spoluhráči, ale u mantinelu ho zastavil domácí hráč. Poté vznikl u hrazení souboj o kotouč, který vyhrála domácí Verva.
     
    37:11
    Baránek dojížděl puk, který směřoval k brance Januse, nakonec ale hosté byli dříve u kotouče a ještě stihli zakončit. Janus v pádu poté jejich pokus chytá a zase je hra přerušena.
     
    37:56
    Juraj Mikúš hledal přihrávkou Jakuba Petružálka, ale ten byl odstaven obranou Plzně. Vzápětí se do šance dostali hosté a Janus musel být ve svém brankovišti opět velmi pozorný.
     
    38:40
    Před plzeňskou brankou vznikla nyní skrumáž, ve které střílel František Lukeš, ale Miltchakov zase jeho střelu kryje. Následně pak je hra vykázána do středního pásma.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:45
    Lukeš se Ščotkou založili dobrou akci na straně svého celku, obrana Plzně je však zastavila a hosté šli do přečíslení. Ale také obrana domácích byla pozorná.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí a opět jsme se branky nedočkali. Akce na obou stranách jsou, brankáři však své týmy drží a ještě to bude hodně zajímavé. Bezbrankový zápas tak pokračuje dále a uvidíme, co nám přinese třetí část hry, která začne přibližně v 19:10.
     
    Střely na branku: 19 – 18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Kvasnička nahodil puk do útočného pásma, tam ně něj dosáhl Kašpar a dostal ho do středního pásma. Ovšem hosté ho získali zpět a zamířili zpět před domácí klec.
     
    40:48
    Indrákovi se nepovedlo zakončit a Hübl pak u branky sebral kotouč, se kterým zamířil do útočného pásma.
     
    41:30
    Doudera špatně rozehrál puk a Petr Kodýtek hned zakončoval, ovšem Jaroslav Janus byl mezi třemi tyčemi pozorný. A hned pak hru přerušil.
     
    41:50
    V krátkém sledu po sobě si Janus připisuje další zákrok proti hostující střele a raději znovu pozastavil hru.
     
    41:59
    Kašpar nahodil puk z levého kruhu před branku, Mikúš však nezareagoval a hosté tak po zisku puku znovu míří až před domácí branku.
     
    43:41
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Po necelých čtyřiačtyřiceti minutách jsme se v Litvínově dočkali úvodního gólu. Ondřej Kratěna pálil na domácí branku, kotouč pak z dorážky dostal za Janusova záda VOJTĚCH NĚMEC a hosté vedou – 0:1. Asistence: Ondřej Kratěna a Denis Kindl.
    43:41 Vojtěch NĚMEC - 0:1
     
    44:32
    Jakub Pour se jal do zakončení před Janusovou brankou, ale z této akce nezapršelo. Janus se ale musí mít na pozoru, hosté po vstřeleném gólu zvýšili aktivitu.
     
    45:41
    Juraj Mikúš chtěl zakončit z pravého kruhu, ale kotouč mu nesedl a následně pak branku Miltchakova netrefil.
     
    46:18
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    Utkání přihlíží 5 534 diváků.
     
    46:30
    Hosté odvrátili další akci domácích a otočili bleskově hru na opačnou stranu. Zastavil je však ofsajd a hra se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    47:01
    Stach vybojoval kotouč ve středním pásmu, poslal puk na najíždějícího spoluhráče, ale nakonec tato akce končí zmarem.
     
    47:32
    Lukeš hledal přihrávkou Hübla, ten ale dostal puk na dlouhou hůl a také domácí hráči se nedostali do zakončení před brankou soupeře.
     
    48:40
    Litvínovští se opět nedostali do ohrožení branky hostů, sami se vykázali z pásma a spěchají zpět do obrany. Hosté totiž otáčejí hru před jejich branku.
     
    49:41
    Jan Kovář poslal kotouč na Kvasničku, ale ten byl zastaven obranou domácích a k další střele se tak hráči Plzně nedostali.
     
    51:18
    Domácím se opět nepovedl další útok a o puk přišli, do následné akce na druhé straně šli hosté, kteří si počínali zrovna tak.
     
    51:46
    Michal Trávníček dostal nabito od Ščotky, ale střela prvně jmenovaného nakonec Miltchakova neohrozila.
     
    52:19
    Na druhé straně pak z levé strany střílel David Stach, ale ani jeho pokus mezi třemi tyčemi nekončí. Domácí tak stále živí naději na úspěch v tomto utkání.
     
    52:57
    Litvínovští bojovali o kotouč v rohu kluziště v útočném pásmu, ale nakonec ho získali hosté, kteří směřují zpět před litvínovskou klec.
     
    53:50
    Plzenští zatím velmi dobře brání svůj hubený náskok, už se nikam neženou a kontrolují hru. Domácím se nedaří před hostující brankou vůbec nic.
     
    54:56
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Marek Baránek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    54:56
    Ještě následuje další komerční přestávka.
     
    55:16
    Miroslav Indrák dostal nabito na levou stranu a jeho pokus šel jen vysoko nad domácí branku. Hra je přerušena a vhazuje se po pravici Jaroslava Januse.
     
    55:37
    Litvínovští se dokázali osvobodit a posílají puk až před hostující branku. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    55:58
    Záhy si Jaroslav Janus připsal další zákrok, když na něho z levého kruhu střílel nebezpečně Roman Vráblík. Janus tak zase pozastavuje hru.
     
    56:13
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno, a to dokonce ve vlastním oslabení. Na milimetry přesnou přihrávku poslal kapitán Vervy Michal Trávníček na levou stranu před plzeňskou branku FRANTIŠKU GERHÁTOVI a ten se z první nemýlil – 1:1. Asistence: Michal Trávníček a Jan Ščotka.
    56:13 František GERHÁT - 1:1
     
    56:56
    Baránek skáče na ledovou plochu a Litvínov je kompletní.
     
    57:33
    Preisinger dostal přihrávku k levé straně a poté útočník Plzně trefil jen boční síť domácí branky.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:22
    U puku jsou hosté a od vlastní branky zakládají další útočnou akci. Jenže domácí je zastavili a do zakončení se tak Plzeň nedostala.
     
    58:56
    Petružálek vyzval ke střele Mikúše, ale ten branku hostů minul. Poté Plzenští znovu otáčejí hru na opačnou stranu před branku domácího celku.
     
    59:50
    Už to vypadá, že základní hrací doba nám vítěze neurčí a na řadu tak bude muset přijít minimálně nastavená hrací doba.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Je to tak, po krátké pauze bude následovat prodloužení ve třech hráčích na obou stranách. Pokud ani to nerozhodne, přijdou na řadu dovednostní soutěže, tedy samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Marek Baránek získal puk těsně po vhazování ve středovém kruhu a domácí jdou poprvé v prodloužení do útočné akce.
     
    60:30
    Miltchakov zasahoval proti střele Hübla, který tak nedokázal překonat běloruského brankáře ve službách plzeňských indiánů.
     
    60:58
    Jones dorážel puk před Janusem a Lukáš Kašpar holí kotouč přizvedl a pomohl tak Janusovi, který nemusel zasahovat. Hra je přerušena.
     
    62:00
    Akce střídala akci, ale ani jednomu týmu se nepovedlo rozhodnout. Nyní mají kotouč hosté a už se řítí zase před Janusovu branku.
     
    62:16
    Jan Kovář byl nyní v obranném pásmu Plzně úspěšnější na vhazování proti Jakubu Petružálkovi a hosté míří do další útočné akce.
     
    62:56
    Viktor Hübl mohl rozhodnout, tváří v tvář Miltchakovi však neuspěl. Puk zvedl a ten končí těsně nad jeho brankou!
     
    63:31
    Dva na jednoho jeli hosté, Strakovi sice puk utekl, ale ještě jeho spoluhráč vystřelil. Doudera pak dobrým obranným zákrokem zabránil akci hostů.
     
    64:00
    Hraje se poslední minuta prodloužení.
     
    64:28
    Indrák pálil z otočky v prostoru mezi kruhy, ale kotouč poslal jen vedle pravé tyče Janusovy branky.
     
    64:50
    Lukeš se natlačil před branku hostů, ale z levé strany se mu nepovedlo dotáhnout tuto akci do zdárného konce. A už to vypadá, že se dočkáme samostatných nájezdů.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Je to tak, ani prodloužení nestačilo k určení dnešního vítěze a po krátké úpravě ledové plochy budou následovat samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    0:1
    Ondřej Kratěna propasíroval kotouč za Janusova záda a proměňuje svůj nájezd.
     
    1. séria
    0:1
    Lukáš Kašpar si sjel z levé strany na pravou a z bekhendu nepřekonal Miltchakova.
     
    2. séria
    0:1
    Petr Kodýtek střílel k tyči Januse, ale brankář Vervy chytá.
     
    2. séria
    0:1
    Ani Lukáši Válkov se nepovedlo prostřelit Miltchakova, zkoušel to mezi betony.
     
    3. séria
    0:1
    Miroslav Indrák střelou na lapačku Januse také neproměňuje trestné střílení.
     
    3. séria
    0:1
    Ve třetí sérii neuspěl střelou pod horní tyč Viktor Hübl.
     
    4. séria
    0:2
    Kovář zakončuje přesně k tyči Januse a novic v dresu Plzně tak proměňuje!
     
    4. séria
    1:2
    František Lukeš se prosazuje a ještě vykřesal jiskru naděje na úspěch.
     
    5. séria
    1:2
    Němec kličkou do bekhendu neuspěl a trefil boční síť.
     
    5. séria
    1:2
    Juraj Mikúš z pravé strany položil Miltchakova, ale svou střelou nakonec nedostává puk do jeho klece. Je hotovo, bonusový bod navíc si připíše hostující Plzeň.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Škoda Plzeň.
    Posila v plzeňském útoku a navrátilec ze zámoří JAN KOVÁŘ rozhoduje o dvou bodech pro Plzeň, když se trefil k tyči Janusovy branky – 1:2. Je to tedy skvělé uvedení po návratu do města, kde hokejově vyrůstal.
    Jan KOVÁŘ - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. V utkání, kde branky padaly až ve třetí třetině, jsme se nakonec dočkali nastavené hrací doby, která ovšem také nerozhodla. V samostatných nájezdech pak zvítězili hosté, když ten rozhodující proměnil Jan Kovář a posila Plzně tak rozhodla o bonusovém bodu navíc.
     
    Střely na branku: 25 – 36
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:05:44)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 57. Gerhát (Trávníček, Ščotka) – 44. V. Němec (Kratěna, D. Kindl), rozh. náj. Jan Kovář

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:1   Ondřej Kratěna (PLZ)
    0:1   Lukáš Kašpar (LIT)
    2. séria:
    0:1   Petr Kodýtek (PLZ)
    0:1   Lukáš Válek (LIT)
    3. séria:
    0:1   Miroslav Indrák (PLZ)
    0:1   Viktor Hübl (LIT)
    4. séria:
    0:2   Jan Kovář (PLZ)
    1:2   František Lukeš (LIT)
    5. séria:
    1:2   Vojtěch Němec (PLZ)
    1:2   Juraj Mikúš (LIT)


    HC VERVA Litvínov: Janus (Petrásek) – Porseland, Ščotka, L. Doudera, Baránek, Romančík, Suchánek, Březák – Petružálek (A), J. Mikúš, Kašpar – Válek, V. Hübl (A), F. Lukeš – Myšák, Gerhát, Trávníček (C) – D. Tůma, J. Kloz, Jurčík.
    HC Škoda Plzeň: Miltchakov (Beran) – Kvasnička, Čerešňák, Allen, Jones, Vráblík, L. Kaňák, Pulpán – Stach, Jan Kovář (A), Indrák (A) – D. Kindl, Kratěna (C), V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Kantner, Preisinger, Pour.

    Rozhodca: Hribik, Bjälkander – Ondráček, Špůr

    Diváci: 5 534