Třinec – Chomutov 4:1 (kon.) | Litvínov – Plzeň 1:2 (1:2 po s.n.) | K. Vary – Pardubice 4:3 (kon.)
Liberec – Vítkovice 4:0 (kon.) | Hradec Králové – Mladá Boleslav 2:1 (po pr.) | Olomouc – Zlín 2:1 (kon.)
koniec
Bílí Tygři Liberec
4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
HC Vítkovice Ridera
cz Piatok 07.12.2018, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga (ČR) • 25. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    Marek Zachar v přečíslení dva na jednoho přihrál Jaroslavu Vlachovi a ten trefil tyč!
    54:03 Libor HUDÁČEK - 4:0
     
    54:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí střílí čtvrtou branku! Daniel Dolejš neudržel střelu od modré čáry, načež se v brankovišti nejlépe zorientoval LIBOR HUDÁČEK, který dotlačil puk za brankovou čáru. Asistence: Tomáš Hanousek, Michal Birner.
     
    45:49
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Lukáš Kucsera – 2 min., podrážení).
    45:06 Petr JELÍNEK - 3:0
     
    45:06
    Liberec právě vstřelil branku!
    Teď už to s Vítkovicemi nevypadá moc dobře. Jakub Valský totiž parádním pasem od modré přihrál najíždějícímu PETRU JELÍNKOVI a ten poslal kotouč za záda marně se přesouvajícího Dolejše. Asistence: Jakub Valský, Martin Ševc.
     
    41:32
    Matěj Stříteský poslal z otočky kotouč do brankoviště, kde jej šikovně tečoval Petr Jelínek. Daniel Dolejš ale stačil vytasit svou lapačku včas.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:42.
     
    37:59
    Jakub Valský se proháčkoval až před Dolejše, na kterého si ale nepřišel.
     
    33:41
    Následně je Lukáš Derner (LIB) vyloučen za držení. Vítkovice si zahrají první početní výhodu.
     
    32:06
    Nyní se pro změnu dostali do tlaku Vítkovičtí. Tvrdou střelu Jaroslava Mrázka tečoval kdosi ze clonících hráčů do protipohybu Romana Willa. Gólman domácích nicméně stačil na poslední chvíli vytasit svůj pravý beton a zachránil svůj tým.
     
    28:57
    Domácí jeli dva na jednoho! Petr Jelínek vybídl ke střele Jakuba Valského, proti jehož zakončení se však stihl Daniel Dolejš přesunout.
     
    21:21
    Po pěkné nahrávce Ondřeje Romana mohl do odkryté klece pálit Radoslava Tybor, jenže netrefil bránu.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:52.
     
    17:21
    Petr Šidlík (VIT) se provinil sekáním. Vítkovice se musí opět bránit.
     
    15:15
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Blaž Gregorc – 2 min., vysoká hůl).
     
    14:22
    Na druhé straně se po zaváhání liberecké obrany ocitl sám před Romanem Willem útočník David Květoň. Ten však z bezprostřední blízkosti trefil beton domácího strážce svatyně.
    11:14 Radan LENC - 2:0
     
    11:14
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je to 2:0! Marek Kvapil přihrál přes celou šířku pásma na pravou stranu Tomáši Filippimu. Ten poslal kotouč do brankoviště, kde jej za záda Daniela Dolejše šikovně tečoval RADAN LENC. Asistence: Tomáš Filippi, Marek Kvapil.
     
    10:22
    Marek Kvapil našel parádním pasem před bránu najíždějícího Michala Birnera, který měl před sebou odkrytou klec. Puk však netrefil ideálně a jeho projektil skončil mimo.
     
    09:30
    Martin Ševc nejdříve naznačil střelu od modré a poté přihrál na vrchol kruhu Tomáši Filippimu, který vypálil z první. Daniel Dolejš se ale stihl přesunout a jeho pokus vyrazil do rohu.
     
    09:19
    Uvidíme první přesilovku. Za podrážení putuje na trestnou lavici Blaž Gregorc (VIT).
    07:42 Libor HUDÁČEK - 1:0
     
    07:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí zužitkovali svůj tlak z úvodních minut a jdou do vedení! Zakončení Tylera Redenbacha sice Daniel Dolejš vyrazil, jenže kanadský útočník poté ze vzduchu sklepl kotouč k druhé tyči, odkud jej za brankovou čáru poslal LIBOR HUDÁČEK. Asistence: Tyler Redenbach, Michal Birner.
     
    06:40
    Jakub Valský předvedl pěknou kombinaci na hranici útočného pásma s Ladislavem Šmídem. Druhý jmenovaný si následně sjel k levému kruhu a adresoval přihrávku Lukáši Krenželokovi, jenž ovšem svou dělovkou trefil jednoho z hostujících beků.
     
    03:47
    Marek Zachar do toho v obranné třetině šlápl a raketovou rychlosti se dostal až před Dolejše. Toho však svou bekhendovou střelou nepřekonal .
     
    02:38
    Jakub Valský se v rohu kluziště chopil kotouče a překvapivě se s ním natlačil až do brankoviště. Jeho zakončení ale zamířilo vedle.
     
    V bráně hostujícího celku se nám urodilo menší překvapení. Svatyni Vítkovic totiž dnes nebude hájit Patrik Bartošák, nýbrž Daniel Dolejš.

    Jonáš Majtyka

    Góly a asistencie: 8. L. Hudáček (Redenbach, Birner), 12. Lenc (Filippi, M. Kvapil), 46. P. Jelínek (Valský, Ševc), 55. L. Hudáček (T. Hanousek, Birner)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc – L. Hudáček, Redenbach, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – Valský, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Ordoš, J. Vlach, M. Zachar – Jeník.
    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Bartošák) – D. Krenželok, Výtisk (C), Šidlík, Gregorc, Baranka, Mrázek, Černý – Schleiss, Lev (A), Dej – Tybor, O. Roman, D. Květoň – P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera – Szturc (A), Baláž, Toman.

    Rozhodca: Hejduk, Svoboda – Komárek, Pešek