Brémy – Düsseldorf 3:1 (kon.)
koniec
Werder Brémy
3:1 (1:1)
Fortuna Düsseldorf
Piatok 07.12.2018, 20:30 • Weserstadion, Bremen • Nemecká Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je z tohto zápasu odo mňa všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem vám pekný zvyšok večera. (22:26:47)
     
    Werder bol v druhom polčase jasne lepším tímom a úplne zaslúžene dnešný zápas vyhral. O svojom víťazstve rozhodol dvoma gólmi v priebehu siedmich minút, keď sa presadili striedajúci Harnik a Sargent. Domáci tak po piatich zápasoch bez plného bodového zisku zvíťazili a priblížia sa k tímom na pohárových priečkach. Hostia sa ešte hlbšie namočili do bojov o záchranu.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Po Stögerovom centri a následnej skrumáži v pokutovom území strieľal z voleja Hennings, jeho strela ale bola tak nepresná, že ohrozila len rohovú zástavku.
     
    90+2
    Center Zimmermanna chcel odkopnúť spred brány Gebre Selassie, loptu ale dobre netrafil a len tesne minul vlastnú bránu.
     
    90+1
    Po sérii súbojov v strede poľa získal loptu pre domácich Johannes Eggestein. Tí však loptu stratili a ešte dali šancu hosťom.
     
    90
    V druhom polčase sa nadstavujú tri minúty.
     
    89
    Hennings si spracoval loptu na hranici pokutového územia a chcel sa individuálne prekľučkovať k bráne, Friedl ho ale zastavil a loptu získal pre domácich.
     
    88
    Sargent bol veľmi aktívny pri presingu a fauloval Bormutha. Hostia získavajú loptu, ale stále sa nedokážu dostať do streleckej príležitosti.
     
    87
    Striedanie v tíme Fortuna Düsseldorf: z ihriska odchádza Dodi Lukebakio, prichádza Benito Raman.
     
    86
    Hostia získali loptu a chceli prejsť do rýchleho protiútoku, domáci sa ale bleskurýchle zoradili na vlastnej polovici a tak musia hostia prejsť do postupného útoku.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Rouwen Hennings (Fortuna Düsseldorf).
     
    83
    Center z priameho kopu sa síce nevydaril, ale loptu stále držia domáci, ktorí ani po dvoch góloch v priebehu siedmich minút nepoľavujú v útočnej aktivite.
     
    82
    Stöger fauloval pred vlastnou šestnástkou prenikajúceho Kruseho. Domáci získavajú priamy kop.
     
    80
    Podobnú šancu mali i domáci. Kruse dostal pas za obranu, ale ani on sám priamo pred brankárom neuspel, keď len trafil vybehnutého Rensinga.
    79. Jiří Pavlenka (BRM)
     
    79
    Lukebakio mohol okamžite znížiť. Na ľavej strane dostal skvelú prihrávku za obranu, skvelým zákrokom pravou nohou ho ale vychytal Pavlenka.
    78. Josh Sargent (BRM) - 3:1
     
    78
    Werder Brémy dali gól!

    Klaasenov center tečoval Harnik len do ramena brankára Rensinga, od ktorého sa lopta odrazila pred prázdnu bránu k JOSHOVI SARGENTOVI a ten už nemal problém loptu doraziť do brány. Ďalšie skvelé striedanie domáceho trénera, keďže už druhý striedajúci hráč domácich strieľa gól!

    Michal Sadlek

    Góly: 20. Möhwald, 71. Harnik, 78. Sargent – 43. Lukebakio (pen.)

    Karty:   44. Gebre Selassie (BRM), 51. Friedl (BRM), 67. Rašica (BRM) – 1. Bormuth (DSF), 44. Lukebakio (DSF), 64. Zimmermann (DSF), 84. Hennings (DSF)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 12:5. Střely mimo: 11:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:22.
    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Friedl, Langkamp, Augustinsson – Möhwald (69. J. Eggestein), M. Eggestein, Klaassen – Rašica (76. Sargent), C. Pizarro (60. Harnik), M. Kruse (C).
    Náhradníci: Plogmann – Beijmo, Kainz, Harnik, Şahin, Sargent, J. Eggestein.

    Fortuna Düsseldorf: Rensing – Zimmermann, Bormuth, Kamiński, Gießelmann – Bodzek – Zimmer, Fink (C) (61. Morales), Stöger, Usami (46. Hennings) – Lukebakio (87. Raman).
    Náhradníci: Theissen – K. Ayhan, Morales, Raman, Ducksch, Karaman, Hennings.

    Rozhodca: Fritz – Schaal, Heft