Brémy – Düsseldorf 3:1 (kon.)
koniec
Werder Brémy
3:1 (1:1)
Fortuna Düsseldorf
Piatok 07.12.2018, 20:30 • Weserstadion, Bremen • Nemecká Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je z tohto zápasu odo mňa všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem vám pekný zvyšok večera. (22:26:47)
     
    Werder bol v druhom polčase jasne lepším tímom a úplne zaslúžene dnešný zápas vyhral. O svojom víťazstve rozhodol dvoma gólmi v priebehu siedmich minút, keď sa presadili striedajúci Harnik a Sargent. Domáci tak po piatich zápasoch bez plného bodového zisku zvíťazili a priblížia sa k tímom na pohárových priečkach. Hostia sa ešte hlbšie namočili do bojov o záchranu.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Po Stögerovom centri a následnej skrumáži v pokutovom území strieľal z voleja Hennings, jeho strela ale bola tak nepresná, že ohrozila len rohovú zástavku.
     
    90+2
    Center Zimmermanna chcel odkopnúť spred brány Gebre Selassie, loptu ale dobre netrafil a len tesne minul vlastnú bránu.
     
    90+1
    Po sérii súbojov v strede poľa získal loptu pre domácich Johannes Eggestein. Tí však loptu stratili a ešte dali šancu hosťom.
     
    90
    V druhom polčase sa nadstavujú tri minúty.
     
    89
    Hennings si spracoval loptu na hranici pokutového územia a chcel sa individuálne prekľučkovať k bráne, Friedl ho ale zastavil a loptu získal pre domácich.
     
    88
    Sargent bol veľmi aktívny pri presingu a fauloval Bormutha. Hostia získavajú loptu, ale stále sa nedokážu dostať do streleckej príležitosti.
     
    87
    Striedanie v tíme Fortuna Düsseldorf: z ihriska odchádza Dodi Lukebakio, prichádza Benito Raman.
     
    86
    Hostia získali loptu a chceli prejsť do rýchleho protiútoku, domáci sa ale bleskurýchle zoradili na vlastnej polovici a tak musia hostia prejsť do postupného útoku.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Rouwen Hennings (Fortuna Düsseldorf).
     
    83
    Center z priameho kopu sa síce nevydaril, ale loptu stále držia domáci, ktorí ani po dvoch góloch v priebehu siedmich minút nepoľavujú v útočnej aktivite.
     
    82
    Stöger fauloval pred vlastnou šestnástkou prenikajúceho Kruseho. Domáci získavajú priamy kop.
     
    80
    Podobnú šancu mali i domáci. Kruse dostal pas za obranu, ale ani on sám priamo pred brankárom neuspel, keď len trafil vybehnutého Rensinga.
    79. Jiří Pavlenka (BRM)
     
    79
    Lukebakio mohol okamžite znížiť. Na ľavej strane dostal skvelú prihrávku za obranu, skvelým zákrokom pravou nohou ho ale vychytal Pavlenka.
    78. Josh Sargent (BRM) - 3:1
     
    78
    Werder Brémy dali gól!

    Klaasenov center tečoval Harnik len do ramena brankára Rensinga, od ktorého sa lopta odrazila pred prázdnu bránu k JOSHOVI SARGENTOVI a ten už nemal problém loptu doraziť do brány. Ďalšie skvelé striedanie domáceho trénera, keďže už druhý striedajúci hráč domácich strieľa gól!
     
    77
    Striedajúci Sargent sa okamžite zapojil do útoku a centrom z pravej strany hľadal nabiehajúceho Harnika, center však odvrátil Kamiński. Domáci ale zostávajú pri lopte a na útočnej polovici.
     
    76
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Milot Rašica, prichádza Josh Sargent.
     
    75
    Hostia sa snažia o odpoveď a zvýšili svoju útočnú aktivitu. Domácich pritlačili k ich pokutovému územiu, finálna prihrávka za obranu na Lukebakia ale nebola presná a končí u Pavlenku.
     
    73
    Vo vzdušnom súboji sa zrazili Langkamp a Zimmermann. Po ošetrení však našťastie budú pokračovať v zápase.
    71. Martin Harnik (BRM) - 2:1
     
    71
    Werder Brémy dali gól!

    Domáci sa dostávajú znovu do vedenia! Kruseho center zrazil Kamiński priamo k Johannesovi Eggesteinovi, ktorý strieľal z voleja k ľavej tyči. Rensing ešte jeho pokus skvelým zákrokom vyrazil, avšak len k úplne voľnému MARTINOVI HARNIKOVI, ktorý zblízka loptu dorazil do prázdnej brány.
     
    70
    Lukebakio si individuálne potiahol loptu po ľavej strane a aj keď bol tiesnený obrancom, tak vystrelil priamo na bránu. Pavlenka bol pozorný a jeho pokus vyrazil.
     
    69
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Kevin Möhwald, prichádza Johannes Eggestein.
     
    69
    Domáci si vytvorili ďalšiu možnosť. Kruse nacentroval na druhú stranu, kde tiesnený obrancom loptu slabo zasiahol Gebre Selassie. Jeho pokus ale i tak musel vykopávať jeden z obrancov hostí tesne spred bránkovej čiary.
     
    68
    Stögerov center z priameho kopu skončil presne v rukách brankára Pavlenku.
     
    67
    Milot Rašica (Werder Brémy) predviedol neuveriteľný skrat. V dvoch súbojoch o loptu za sebou kopol dvakrát protihráčov do nohy. Keby bol rozhodca dôsledný a za každý zákrok mu dal žltú, tak Rašica dostane červenú okamžite.
     
    67
    Držanie lopty: 70 % : 30 %
     
    66
    Ďalší center Kruseho letel priamo na Harnika, tomu ale na poslednú chvíľu zobral loptu vlastný spoluhráč Gebre Selassie. Opakovaný center už bol presnejší a Klaassen ho zrazil k nabiehajúcemu Möhwaldovi, ktorého pokus končí tesne mimo.
     
    65
    Kruse poslal dlhý center na Langkampa na zadnú tyč. Jeho hlavička späť pred bránu však končí v rukách brankára Rensinga.
     
    64
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu protihráča dostáva Matthias Zimmermann (Fortuna Düsseldorf).
     
    63
    Domácim dvakrát na poslednú chvíľu utiekla lopta pri pokuse o strelu. Najskôr Harnik a potom i Rašica mohli strieľať zo šestnástky, k strelám sa však nedostali.
     
    62
    Moralesa trafil hneď po príchode na ihrisko do tváre svojim odkopom jeho spoluhráč Stöger. Našťastie, bude v poriadku a bude pokračovať v zápase.
     
    61
    Striedanie v tíme Fortuna Düsseldorf: z ihriska odchádza Oliver Fink, prichádza Alfredo Morales.
     
    60
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Claudio Pizarro, prichádza Martin Harnik.
     
    58
    Na druhej strane najskôr posielal nebezpečný center do šestnástky Rašica, a následne bol Klaassenov center zrazený na roh.
     
    57
    Hennings dostal prihrávku z vlastnej polovice a snažil sa prešprintovať s loptou Friedla. Keď však uvidel, že to nedokáže, tak vystrelil cez neho z cca 25 metrov. Jeho strela minula Pavlenkovu bránu doslova o milimetre.
     
    56
    Möhwald strieľal z cca 30 metrov, strelu k ľavej tyči Rensing chytil.
     
    55
    Lukebakio sa snažil vyviesť loptu z vlastnej polovici a podržať ju aspoň chvíľu na kopačkách hostí, opäť ju ale stratil. Tlak domácich sa stupňuje.
     
    54
    Niekoľkokrát centrovali domáci z oboch strán, ani jeden center sa však neujal, a tak stále musia obliehať pokutové územie hostí.
     
    53
    Domáci majú od začiatku druhého polčasu viac z hry a i teraz držia loptu na útočnej polovici. Pizarro sa nedostal k centru Gebre Selassieho, loptu ale domáci získali späť.
     
    52
    Brankára Pavlenku napadol po odkope Dodi Lukebakio, ktorý ho zasiahol do tváre. Rozhodca teraz odpustil mladému belgickému útočníkovi druhú žltú a tým i červenú kartu.
     
    51
    Žltú kartu dostáva Marco Friedl (Werder Brémy).
     
    50
    Rašica fauloval pri napádaní Stögera. Druhý polčas je zatiaľ plný faulov a tvrdých súbojov.
     
    49
    Domáci ale bleskovo získali loptu späť a zahajujú ďalší postupný útok.
     
    48
    Ten tentokrát zahrával Kruse, ktorý ho kopol na zadnú tyč. Nákop bol však privysoký pre všetkých hráčov v pokutovom území a skončil ďaleko za bránou.
     
    47
    Center Rašicu odvrátil hneď prvý obranca hostí na prednej tyči do autu. Následne však po faule Zimmermanna na Gebre Selassieho získavajú domáci ďalší priamy kop.
     
    46
    Hneď v prvom útoku druhého polčasu získal Augustinsson voľný kop z ľavej strany.
     
    46
    Striedanie v tíme Fortuna Düsseldorf: z ihriska odchádza Takaši Usami, prichádza Rouwen Hennings.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:35.
     
    Domáci Werder postupom času získal prevahu, strelil vedúci gól a v podstate kontroloval vývoj zápasu. Hosťom pomohla hlúposť Langkampa, ktorý zahral vo vlastnom pokutovom území rukou a daroval im penaltu, ktorú Lukebakio premenil. Skóre je tak vyrovnané a uvidíme, či bude i v druhom polčase pokračovať Werder v aktívnej hre smerom dopredu.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Domáci počas celého nadstaveného času nepožičali loptu hosťom a snažia sa ešte v prvom polčase niečo vymyslieť. Augustinssonov center z ľavej strany bol zrazený Zimmermannom a následne vyvolal zákrok na Kruseho ďalšiu šarvátku.
     
    45
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    45
    Kruse centroval z priameho kopu, loptu ale odvrátil obranca hostí.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Theodor Gebre Selassie (Werder Brémy).
    Žltú kartu dostáva Dodi Lukebakio (Fortuna Düsseldorf).
     
    44
    Lukebakio po góle zobral loptu a držal ju počas celej oslavy tak, aby sa k nej nedostali domáci hráči. Vznikla tak ďalšia šarvátka, ktorú musí vyriešiť hlavný rozhodca.
    43. Dodi Lukebakio (DSF) - 1:1
     
    43
    Düsseldorf dal gól!

    DODI LUKEBAKIO kopol penaltu presne k pravej tyči, takže brankár Pavlenka, ktorý sa vrhol k ľavej, nemal šancu. Je vyrovnané!
     
    42
    Hlavný rozhodca napokon ukazuje na penaltový bod!
     
    41
    A napokon sa hlavný rozhodca Fritz ide pozrieť na záznam.
    40. Sebastian Langkamp (BRM)
     
    40
    Stöger získal rohový kop, ktorý i sám zahrával. Po ňom hlavičkoval Kamiński do ruky Langkampa. Prebieha kontrolu záznamu u videorozhodcu.
     
    39
    Už ale zase vidíme obrázok, ktorý sa stáva stále normálnejším – domáci kombinujú na polovici hostí a hľadajú diery v obrane hostí.
     
    38
    Hostia prvýkrát v dnešnom zápase zatlačili domácich k ich pokutovému územiu, ku strele sa im ale nepodarilo dostať a napokon po nepresnej Lukebakiovej kolmici loptu stratili.
     
    37
    Strely: 9:4
    Strely na bránu: 2:0
     
    36
    Skvele hrajúci Kruse posunul hlavou loptu do lepšej pozície Pizarrovi, ten sa ale pri náprahu pošmykol na mokrom trávniku.
     
    35
    Eggestein získal loptu pred vlastným pokutovým územím a posunul loptu spoluhráčom dopredu, Fink ju ale stratil nepresnou prihrávkou.
     
    34
    Lukebakio obišiel obrancu a posunul loptu na ľavú stranu, odkiaľ strieľal Usami. Jeho strela, ktorá bola trochu z uhla, len tesne minula Pavlenkovu bránu.
     
    33
    Pizarro sa snažil získať priamy kop, keď spadol pri otočke okolo obrancu, rozhodca mu ale na tento nafilmovaný pád neskočil. Hostia sú po dlhej dobe pri lopte.
     
    31
    Domáci opäť získali loptu a opäť zaútočili. Útok zakončil strelou nad bránu zo strednej vzdialenosti Rašica.
     
    30
    Hneď ju ale stratili a na pravej strane šprintoval za nákopom Pizarro. Loptu mu skvelým defenzívnym zákrokom vypichol Gießelmann.
     
    29
    Augustinsson sa dral s loptou po ľavej strane do pokutového územia, pri pokuse o prienik ale fauloval Zimmermanna. Hostia konečne získali po veľmi dlhej dobe loptu.
     
    27
    Hostia sa k lopte prakticky nemôžu dostať. Domáci im ju vôbec nepožičiavajú a pokiaľ sa k nej i dostanú, tak ju pod tlakom okamžitého presingu domácich hneď strácajú.
     
    26
    Rašicov rohový kop zasiahol hlavou Langkamp, jeho hlavička letí vysoko nad Rensingovu bránu.
     
    25
    Domáci reklamujú ruku Kamińského v pokutovom území po centri Augustinssona, rozhodca ale penaltu nepíska.
     
    24
    Domáci začínajú získavať kontrolu nad zápasom. Dlhšie držia loptu a snažia sa postupnými kombináciami prebiť k pokutovému územiu hostí.
     
    22
    Rašica sa dostal k lopte pred pokutovým územím, obišiel obrancu a už sa chystal vystreliť, ale na poslednú chvíľu mu loptu vypichol Bodzek. Skvelý obranný zákrok defenzívneho záložníka hostí!
    20. Kevin Möhwald (BRM) - 1:0
     
    20
    Werder Brémy dali gól!

    Krásna akcia domácich! Rašica po zisku lopty vysunul na ľavej strane Kruseho, ktorý v pokutovom území vrátil loptu pod seba presne na nabiehajúceho KEVINA MÖHWALDA a ten bombou z prvej k tyči nedal Rensingovi šancu.
     
    20
    Hostia sa po zisku lopty pokúsili o bleskový protiútok, dlhý nákop na Lukebakia ale letel do ofsajdu.
     
    19
    Rašica nacentroval tak trochu zo zúfalstva z ľavej strany do šestnástky, center bol pre útočníkov domácich privysoký a končí za bránou.
     
    18
    Rohový kop Kruseho odvrátili hostia do autu. Domáci opäť prešli do postupného útoku, ich útok je ale zatiaľ veľmi statický a bez nábehov.
     
    17
    Rašica si prevzal loptu za šestnástkou a tak dlho si chystal loptu na strelu, až mu ju zablokoval jeden z obrancov hostí. Nasleduje rohový kop domácich.
     
    16
    Domáci získali po rohovom kope hostí loptu a opäť sa snažia o postupnú kombináciu. Tá sa však zatiaľ zasekla v strede poľa.
     
    15
    Peknú akciu na jeden dotyk predviedli hostia. Zimmermann si nabehol za nákopom na pravú stranu a nacentroval do šestnástky, kde jeho center odvrátil nad vlastnú bránu stopér Friedl.
     
    14
    Usami strieľal spoza šestnástky. Strelu tečoval ešte obranca Langkamp na rohový kop. Následný rohový kop hostí však bol veľmi nevydarený a skončil v aute.
     
    13
    Klaassen zasiahol nohu Finka pri súboji v strede poľa, čo opäť prebudilo vášne na oboch stranách. Rozhodca ale situáciu upokojil.
     
    12
    Kruse získal loptu v strede poľa a založil ďalšiu akciu Werderu, ktorá skončila centrom Augustinssona z ľavej strany. Jeho center však bol veľmi nepresný a len preletel na druhú stranu. Domáci zostávajú pri lopte.
     
    11
    Desať minút za nami. Veľkú gólovú príležitosť sme zatiaľ nevideli a ani jeden z tímov zatiaľ nezískal kontrolu nad zápasom.
     
    10
    Kruse dostal po narážačke spoluhráča loptu na hranici pokutového územia a chcel loptu ešte posunúť ďalej pätičkou, k lopte sa však dostal obranca hostí.
     
    9
    Domáci sú teraz nasťahovaní na polovici hostí, voľný priestor na kolmú prihrávku ale zatiaľ nenašli a tak si loptu posúvajú hlavne obrancovia pri stredovej čiare.
     
    8
    Prvý postupný útok predviedli i hostia, ktorí sa snažili dostať bližšie k pokutovému územiu. Ich snahu ukončil veľmi nepresnou strelou Stöger.
     
    7
    Rohový kop nepriniesol žiadne nebezpečenstvo, ale odrazená lopta sa dostala k Rašicovi, ktorý vystrelil z cca 25 metrov. Strela letí do stredu brány, takže Rensing problémy nemal.
     
    6
    Rašicov center z pokutového územia preletel do stredu pokutového územia, kde ho len tesne nezasiahol Pizarro. Napokon ho Stöger odkopol na roh.
     
    5
    Domáci ako prvý z tímov získali loptu na dlhší čas a od brankára Pavlenku rozbiehajú svoj postupný útok.
     
    4
    Hneď od začiatku zápasu lietajú iskry. Po faule na Möhwalda sa zišla valná hromada hráčov v oboch dresoch, ktorí si tento zákrok chceli vysvetliť. Rozhodcovia ich našťastie od seba oddelili.
     
    3
    Na druhej strane Augustinsson kopol pri pokuse získať loptu do nohy Lukebakia. Žltá karta tentokrát už nenasleduje.
     
    2
    Kruse z priameho kopu centroval na zadnú tyč, kam si nabehol Claudio Pizarro. Hlavička domáceho útočníka zo záklonu ale končí vysoko nad.
     
    1
    Hneď v prvej minútu dostáva žltú kartu Robin Bormuth (Fortuna Düsseldorf), ktorý fauloval pred vlastným pokutovým územím prenikajúceho Rašicu. Domáci budú mať priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorý okamžite poslali prvý nákop dopredu na pravú stranu. Nákop bol však pre Zimmera prirýchly a končí v aute.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy práve nastupujú na ihrisko. Domáci Werder v tradičných zelených dresoch, hostia v modrých.
     
    Úvodné zostavy:

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Friedl, Langkamp, Augustinsson – Möhwald, M. Eggestein, Klaassen – Rašica, C. Pizarro, M. Kruse (C).
    Náhradníci: Plogmann – Beijmo, Kainz, Harnik, Şahin, Sargent, J. Eggestein.

    Fortuna Düsseldorf: Rensing – Zimmermann, Bormuth, Kamiński, Gießelmann – Bodzek – Zimmer, Fink (C), Stöger, Usami – Lukebakio.
    Náhradníci: Theissen – K. Ayhan, Morales, Raman, Ducksch, Karaman, Hennings.

    Rozhodca: Fritz – Schaal, Heft.
     
    Vzájomné zápasy

    Oba tímy sa v Bundeslige doteraz stretli len v sezóne 2012/2013. Brémy doma zvíťazili 2:1 a v odvete v Düsseldorfe sa zrodila remíza 2:2.
     
    Aktuálna forma

    Ani jeden z tímov neoplýva nijak zázračnou formou, ale pokiaľ sa pozrieme na počet získaných bodov v posledných piatich zápasov, tak sú na tom lepšie hostia z Düsseldorfu, ktorý získali štyri body, kým domáci len jeden. Domáci už päť zápasov za sebou nevyhrali a kvôli tomu sa už z nádejnej pozície v hornej časti tabuľky zosunuli do jej stredu.

    Posledných 5 zápasov Werderu Brémy:
    Werder Brémy – Leverkusen 2:6
    Mainz – Werder Brémy 2:1
    Werder Brémy – Mönchengladbach 1:3
    Freiburg – Werder Brémy 1:1
    Werder Brémy – Bayern Mníchov 1:2

    Posledných 5 zápasov Fortuny Düsseldorf:
    Düsseldorf – Wolfsburg 0:3
    Mönchengladbach – Düsseldorf 3:0
    Düsseldorf – Hertha Berlín 4:1
    Bayern Mníchov – Düsseldorf 3:3
    Düsseldorf – Mainz 0:1
     
    Tabuľka

    Pred dnešným zápasom sú na tom v tabuľke jednoznačne lepšie domáci, ktorý sa nachádzajú na 9. mieste so ziskom 18 bodov a bilanciou 5 výhier – 3 remízy – 5 prehier. Hostia sú poslední, získali len deväť bodov (bilancia 2 výhry – 3 remízy – 8 prehier) a na 15. miesto zaručujúce záchranu strácajú dva body. Napriek sérii bez víťazstva sú teda favoritom zápasu domáci.
     
    Vitajte pri zápase 14. kola nemeckej Bundesligy medzi Werderom Brémy a Fortunou Düsseldorf.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 20. Möhwald, 71. Harnik, 78. Sargent – 43. Lukebakio (pen.)

    Karty:   44. Gebre Selassie (BRM), 51. Friedl (BRM), 67. Rašica (BRM) – 1. Bormuth (DSF), 44. Lukebakio (DSF), 64. Zimmermann (DSF), 84. Hennings (DSF)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 12:5. Střely mimo: 11:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:22.
    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Friedl, Langkamp, Augustinsson – Möhwald (69. J. Eggestein), M. Eggestein, Klaassen – Rašica (76. Sargent), C. Pizarro (60. Harnik), M. Kruse (C).
    Náhradníci: Plogmann – Beijmo, Kainz, Harnik, Şahin, Sargent, J. Eggestein.

    Fortuna Düsseldorf: Rensing – Zimmermann, Bormuth, Kamiński, Gießelmann – Bodzek – Zimmer, Fink (C) (61. Morales), Stöger, Usami (46. Hennings) – Lukebakio (87. Raman).
    Náhradníci: Theissen – K. Ayhan, Morales, Raman, Ducksch, Karaman, Hennings.

    Rozhodca: Fritz – Schaal, Heft