Č. Budějovice – Třinec 2:5 (kon.) | Liberec – Plzeň 2:0 (kon.) | Vsetín – Sparta Praha 3:7 (kon.)
Slavia – HC Litvínov 1:2 (kon.) | Jihlava – Hradec Králové 1:3 (kon.) | Havířov – Přerov 3:4 (kon.)
koniec
VHK ROBE Vsetín
3:7 (0:0, 1:4, 2:3 - N 0:1)
HC Sparta Praha
cz Piatok 07.12.2018, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • DHL Extraliga juniorů (CZ) • 3. kolo
Partner:
     
    Základní část vyhrál favorit z Prahy. Domácí tak měli šanci získat jeden bod s nadstavby. Hosté však byli přece jen lepší a získali tak dohromady 4 body z tohoto zápasu. (19:46:46)
     
    Konec zápasu.
     
    64:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    MAREK BLÁHA se šikovně dostal před bránu domácích a vystřelil. Asistence: Ondřej Pšenička, David Vitouch.
     
    63:40
    K puku se opět dostali hosté a vyjeli na bránu.
     
    62:46
    Klímek dostal příležitost skórovat, puk však narazil do Cichoňových betonů.
     
    62:23
    Pika si objel vsetínskou bránu a nahrál na svého spoluhráče, ten vystřelil na Sachra, který ztratil svou hokejku. Střelu však ubránil lapačkou.
     
    60:59
    Puk měli hosté a dostali se před Sachrovu bránu, obrana ale byla tam kde měla a kotouč poslala do středního pásma.
     
    60:05
    Buly se zmocnili hosté. Ondračka s Lukačkou se snažili dostat přes spartské hráče, ti však puk přece jen získali.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté se dostali před bránu domácích, kde dostal nahrávku JIŘÍ OBADAL od Josefa Slavíčka. Vsetínský gólman Sachr po puku skočil, ten mu ale projel pod lapačkou. Asistence: Josef Slavíček, František Gajdoš..
     
    58:56
    Zemánek si nyní dobře poradil v obraně, kde odstavil Slavíčka. Autor dvou sparťanských gólů si totiž najížděl k levé tyčce pro přihrávku od svých spoluhráčů.
     
    58:28
    Schwamberger jel po levém křídle sám na branku. Vzdálenější horní roh Sachrovy brány přestřelil.
     
    58:19
    Hosté v plném počtu.
     
    57:50
    Domácí v plném počtu.
     
    57:08
    Sachr předvádí po celý zápas velmi dobrý výkon, ale teď se k němu přiklonilo i trochu štěstí, za které děkuje poklepáním brankové konstrukce, ale hodně mu pomohla také obrana. A možné ne ani tak doslova obránci, jako Petriska, který si stoupl do odkryté části brány a zablokoval střelu z levého kruhu.
     
    56:23
    Ihned po buly vypálil Zeman. Sparťanský brankář byl dobře připraven a zasáhl pravým betonem.
     
    56:19
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Schwamberger – 2 min., držení).
     
    56:10
    Klímek se dostával do brejku. Obrana Sparty si jej však po předchozích zkušenostech dobře pohlídala a kotouč po této akci končí u mantinelu za Cichoňovou brankou.
     
    55:50
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Krupa – 2 min., krosček).
     
    55:49
    A opět je tu závar před brankou Vsetína, kdy hned dva hráči hostující Sparty skončili v bráně či brankovišti. Kotouč měl však Sachr celou dobu pod sebou u levé tyčky, takže žádné větší komplikace nepřipustil.
     
    54:33
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Pokud si některý z fanoušků na Lapači v první třetině stěžoval na nedostatek gólů, teď mu to hokejisté obou celků vynahrazují. ŠIMON JENÁČEK se podepsal pod dalším vsetínským gólem, který se zrodil po přesné kombinaci a střele nad pravý beton. Asistence: Daniel Klímek, Tomáš Ondračka.
     
    53:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté nakonec svoji ofenzivní akci dokombinovali tak, že se vsetínský brankář musí opět ohlížet za svá záda. Autorem této branky je MICHAL KLIMO, jenž střílel z levého křídla. Asistence: Ondřej Havlín, Jiří Obadal.
     
    51:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    Místo zdramatizování utkání si hosté berou svůj tříbrankový náskok zpět, a to poté, co nechali Valaši JOSEFA SLAVÍČKA a Ondřeje Pšeničku úplně samotné před gólmanem. Situaci dva na nikoho vyřešil prvně jmenovaný střelou mezi betony. Asistence: Ondřej Pšenička, Tomek Tomáš.
     
    51:06
    Domácí v plném počtu.
     
    50:34
    To je neuvěřitelné! Nyní se v brejku dostal Vašenka a Valaši mohli senzačně snížit na rozdíl jediné branky. Mezeru mezi betony však vsetínský útočník netrefil.
     
    50:16
    Vsetín právě vstřelil branku!
    MARCO LUKAČKA snižuje náskok Sparty ve vlastním oslabení. V brejku zvedl kotouč do horních pater branky a puk trefil horní tyčku, od níž se odrazil za brankovou čáru. Asistence: Šimon Jenáček, Tomáš Ondračka.
     
    49:59
    Po prudké střele Pšeničky se kotouč odráží od mantinelu do středního pásma a hru přerušuje offside.
     
    49:41
    Sparta si musela poradit se čtveřicí urputně bránících Valachů. Už se jí ale povedlo se´´uskupit se do přesilovkového postavení a kombinuje.
     
    49:06
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Petriska – 2 min., pozdní dohrání).
     
    48:37
    Vašenkovu první střelu ihned po vhazování zablokoval Havlín. Puk se však odrazil zpět na vsetínského útočníka, který svou druhou střelou donutil hostujícího gólmana vytěsnit puk až na zadní mantinel.
     
    48:17
    Klímek dobře clonil před brankou při Jenáčkově střele od modré. Cichoň však instinktivně nastavil lapačku, do které kotouč zapadl.
     
    47:30
    Sachr si poradil s pár jednoduchými střelami, na které dobře viděl. Vsetínu se také podařilo dostat ze sparťanského sevření, branku soupeře však domácí neohrozili.
     
    46:02
    Přečíslení tři na dva skončilo snahou Petrisky o střelu. Zezadu k němu totiž dojížděl Klimo, který jej nejen znervóznil, ale také mu vypíchl kotouč.
     
    45:03
    Lukačka teď zpoza branky nahrál přesně na hokejku Ondračky, který se potuloval na hranici brankoviště. Vsetínští obránce pálil díky milimetrové přesnosti této nahrávky z první. Cichoň však mezi svými betony nenechal žádný prostor.
     
    44:13
    Dani s Vitouchem se nedokázali prosadit proti Pernickému s Koženým. Puk mají na hokejkách Vsetínští, hraje se však kolem jejich branky.
     
    43:20
    Ondračka s Půčkem se ocitli před brankovištěm sami proti jednomu soupeři. Ondračka mohl nahrávat na volného Půčka u levé tyčky, ale nechtěl riskovat zblokování přihrávky, jelikož všichni tři hráči stáli těsně u sebe. Proto branku objel, následný pas do mezikruží ale doputoval k Pšeničkovi.
     
    42:34
    Prudkou ránu od modré vyslal Pernický. Cichoň toho zprvu moc neviděl, tuto střelu však tušil a přes clonící hráče si ji našel. Dále zlikvidoval i další prudkou střelu ze vsetínské dílny.
     
    42:13
    Obě mužstva v plném počtu.
     
    41:59
    Tomek poslal od modré puk na Prchala, který čekal u levé tyčky. Druhý jmenovaný však kotouč dlouho držel, a tak se stihl vsetínský gólman přemístit. Na druhé straně vykryl brankář střelu Ondračky.
     
    41:15
    Hraje se 4 na 4 a zatím převážně ve středním pásmu. Ani jeden z týmů se nedostal k nebezpečné střele.
     
    40:13
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jenáček – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Vitouch – 2 min., sekání).
     
    40:13
    Jako první se na branku nahrnul Rubeš, jehož se snažil zastavit Lukačka. Sparťanský útočník se tak uchýlil k přihrávce na Daniho, který zblízka zakončoval. Následně se v brankovišti strhla menší potyčka a bude se vylučovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina nám po gólové třetině vynahradila to, čeho jsme se v prvním dějství nedočkali. Sparta se v čtyřiadvacáté minutě dostala do vedení a zápas byl stále vyrovnaný. Když se však zápas dostal do své druhé půle, stali se Pražané aktivnějším týmem a přidali další tři branky, kterými potrestali větší či menší nedůslednosti ve vsetínské obraně. Valaši si ale gólové radosti také užili, a to čtyři sekundy před sirénou, kdy se z beznadějně vypadající situace trefil Petriska.
    Třetí třetina začne cca v 19:01.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Cichoň ve druhé třetině nakonec přeci jen kapituluje. Valaši se nevzdali a Vašenka se sám proti pětici hráčů Sparty vydal do útočného pásma. Zde se k zakončení pochopitelně nedostal a byl zatlačen do rohu kluziště, kde byl také o kotouč obrán. Hosté si však při rozehrávce a rodícím se protiútoku nedali pozor na JÁNA PETRISKU, který si kotouč bez skrupulí vzal a chladnokrevně jej čtyři sekundy před koncem druhého dějství poslal do levého horního rohu. Asistence: Bez asistence.
     
    38:48
    Vsetínští nemají málo gólových příležitostí, ale ocitají se ve stejné situaci jako Sparta v první třetině. V závěru je gólmanem zneškodněno vše, co v ofenzivě Valaši vymyslí.
     
    36:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    A místo snížení je tady další branka hostujícího celku. TOMÁŠ SCHWAMBERGER našel nechráněný kotouč těsně u betonů vsetínského gólmana, a tak jej bekhendem pouze zvedl pod horní tyčku. Asistence: Michal Klimo, František Gajdoš.
     
    36:09
    Jenáček vybojoval útočné pásmo a útočné trio jeho formace se snaží zatopit Cichoňovi. Klímek, Lukačka i Půček dělají před brankovištěm hluk a zmatek, nikomu se ale nedaří dostat kotouč do brány.
     
    35:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    Další zmatek ve vsetínské obraně, tentokrát při práci na brankovišti, znamená další gól za zády Sachra. Ten nejprve vytěsnil kotouč před sebe, odkud se trefil jeden z hloučku sparťanských hráčů. Konkrétně to byl DAVID VITOUCH, kdo dokázal dostat puk nad ležícího gólmana. Asistence: Miroslav Dani, Václav Rubeš.
     
    34:57
    Frimel obral o puk Prchala a po pravém křídle se vydal do útoku, přičemž za ním dojížděl Pospíšil. Frimel si našel místo na kruhu a počkal na své spoluhráče. Pernický branku přestřelil.
     
    34:22
    Opět to vsetínským zimním stadionem jen zahučelo, když byli Valaši blízko gólu po střele z ostrého úhlu. Zasahuje také domácí brankář, který byl donucen přikrýt kotouč k ledové ploše.
     
    33:09
    Sparta právě vstřelila branku!
    Z přečíslení dva na jednoho se trefuje ONDŘEJ PŠENIČKA. Vsetínští trochu zaspali při návratu do obrany, čehož nejproduktivnější hráč hostujícího celku ihned využil. Po přechodu do útočného pásma to vzal na sebe a prudkou střelou, podobnou té předchozí gólové, propálil domácího brankáře. Asistence: Tomáš Schwamberger, Simeon Gluzman.
     
    32:31
    Domácí brankář si připisuje další zákroky proti střelecky velmi aktivní Spartě. V okamžicích, kdy si hosté vytvoří tlak, drží svůj tým nad vodou.
     
    32:01
    Pohledná spolupráce, kdy šel kotouč od Schwambergera do mezikruží na Tomka a následně na zcela volného Gluzmana na levém křídle, skončila úspěšným zákrokem Sachra, který si pohlídal svou pravou tyčku. A zasáhl taky proti dorážce Tomka z mezikruží.
     
    31:23
    Havlínova střela od modré byla možná ještě lehce tečována v mezikruží. Nakonec mířila pár centimetrů od vsetínské branky, kterou se Sachr i přesto rozhodl ochránit zákrokem levým betonem.
     
    30:46
    Hraje se ve středním pásmu. Ani jeden tým se nemůže na delší dobu dostat ke kotouči. Možná proto se taky Sparta uchýlila k přerušení hry v podobě ofsajdu, jenž byl záhy posouzen jako úmyslný.
     
    29:52
    Hosté v plném počtu.
     
    29:07
    Půček měl na hokejce vyrovnání, když na hranici brankoviště přizvedl kotouč. V této situaci však svému gólmanovi svědomitě pomáhal Havlín. I s jeho pomocí Cichoň neinkasoval.
     
    28:32
    Vitouchovi se podařilo zaváhání v brejku napravit, když se ke kotouči na modré čáře dostal a opět si nabruslil před Sachra. Tentokrát už kotouč mezi jeho betony dostal. Vsetínský gólman si však povyjel, a když kotouč skončil za jeho zády, nedostal se tak až za brankovou čáru.
     
    28:17
    Chybu teď udělal hostující útoční Vitouch, který se dostal do úniku po pravém křídle. Z kruhu poslal křižnou zadovku, žádný z jeho kolegu ale plán o brejku nesdílel, a tak kotouč končí na prázdném prostoru.
     
    27:52
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Gluzman – 2 min., podrážení).
     
    27:00
    Krupa se stejně jako jeho spoluhráči vypořádal s precizní sparťanskou obranou a když byl velmi blízko gólu, Cichoň po jeho střele skočil. Hra je přerušena.
     
    26:14
    Valaši jsou stále v útočném pásmu a hrají velmi aktivně. Pospíšil nahrál Krupovi na levé křídlo. Ten je sice těsně bráněn, ale z tohoto sevření se dostává. Sachr vše sleduje z druhé strany kluziště a svůj tým samozřejmě povzbuzuje.
     
    25:14
    Moc nechybělo k tomu, aby bylo srovnáno. V přečíslení nahrál Lukačka Klímkovi, který pokusem na lapačku přestřelil. Následně se k dorážce z druhé vlny dostal Jenáček, jehož střela skončila jen na obětavě bránícím Slavíčkovi.
     
    23:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď už se ovšem pražský celek do vedení dostává, a to prudkou střelou SIMEONA GLUZMANA, který si po levém křídle nabruslil do útočného pásma, kde okamžitě vystřelil na bližší tyč. Asistence: Ondřej Pšenička, Jakub Prchal.
     
    22:51
    Jenáček dobře situoval svou přihrávku, v předbrankovém prostoru však stál pouze soupeř, který se tak dostal do dobré šance. Rubeš nahrál v přečíslení Havlínovi, který vsetínskou branku za přemisťujícím se brankářem přestřelil.
     
    22:13
    Obadalovu střelu z pravého křídla ztečoval Kožený do ochranné sítě. Další vhazování proběhne po Sachrově levici.
     
    21:32
    Gluzman už po teči střely od modré zvedal ruce nad hlavu, ale kotouč nejen, že přeletěl Sachrovu lapačku, ale rovnou celou branku, a končí u mantinelu. Valaši se následně vydali dopředu v přesile tři na dva. Zemánkovo zakončení ukryl Cichoň v lapačce stejně, jako to poté udělal vsetínský Sachr.
     
    21:02
    Domácí v plném počtu.
     
    20:35
    Bláha se ujal kotouče a rozehrál z vlastního pásma. Cestou k Sachrovi předal puk Schwambergerovi, který to zkusil zasunutím kotouč mezi betony. Sachr i tento pokus kryje.
     
    20:02
    Začala druhá třetina a její první vhazování vyhrávají Valaši, kteří jsou po vyloučení Vašenky ve čtyřech.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina zápasu mezi Vsetínem a Spartou je u konce. A i když jsme byli svědky toho, jak si oba týmy vytvářeli v ofenzivě šance, nenabídlo nám toto dějství žádnou branku. Sparta měla v tomto směru smůlu ve vsetínském brankovišti, jelikož všechny střely bezchybně pochytal gólman Sachr. To Vsetín většinou troskotal mnohem dřív, kvůli pečlivé sparťanské obraně, která Valachy o kotouč pohotově obírala. Největší individuální šanci měl vsetínský kapitán Klímek, když jedna z přihrávek hostujícího celku skončila na jeho hokejce a on se tak mohl dostat do brejku.
    Druhá třetina začne cca v 18:14.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Pražané zůstali po celý zbytek první třetiny v útočném pásmu, kde mohli mimo jiné dorážet do odkryté brány. Žádná střela ale gólem neskončila a do kabin se půjde za bezbrankového stavu.
     
    19:09
    Kotouč šel po buly k Bláhovi na modrou čáru, načež jej sparťanský obránce poslal na Pšeničku do mezikruží. Zopakoval se stejný scénář, jako na začátku předešlé přesilovky hostujícího celku. Střela se zastavuje na bruslích Ondračky.
     
    19:02
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Vašenka – 2 min., podrážení).
     
    18:16
    Havlín si drze nabruslil až ke vsetínské brance. Valaši už však přišli na systém sparťanské defenzivy a skoro to vypadá, že se jej snaží okopírovat. Havlína zastavuje u pravé tyčky Sachrovy branky Jenáček.
     
    17:27
    Sparta opět těsně brání a nedovolí Vsetínu žádné zakončení. Valaši vyhráli buly v útočném pásmu, ale v souboji byli o puk obráni. Krupa si však ztrátu své střelecké pozice vynahradil o pár sekund později, kdy se do pásma opět dostal a pro jistotu už z vrcholu levého kruhu vypálil.
     
    17:15
    Frimelova svižná střela z pravého křídla se otřela o hokejku bránícího Bláhy. Kotouč končí v ochranné síti a vhazuje se po levé ruce sparťanského brankáře.
     
    16:00
    Klímek dostal na hokejku přihrávku mezi Klimem a Havlínem, přičemž se dostal do brejku. Nenabral však dostatečnou rychlost na to, aby jej právě tito dva hráči pražské Sparty těsně před zakončením nezastavili.
     
    15:17
    Nyní se ale stejný počinem prezentoval i Krupa, když těsně před začátkem sparťanské kombinace obral o puk Pšeničku.
     
    14:22
    Petriskovi se stalo to, co už jsme na vsetínské straně několikrát viděl. Dostal se do dobré pozice, konkrétně do mezikruží před Cichoňovu branku. Puk mu ale vypíchl Gajdoš. Sparťanský protiútok zastavilo ofsajdové postavení Slavíčka.
     
    13:04
    Hra se odehrává ve středním pásmu. Klímek se u obranné modré čáry snaží nějak domluvit s Rubešem, ani jeden však v získání kotouče úspěšný není. Puk si za vlastní branku stahuje vsetínská obrana a rozehrává.
     
    12:14
    Sachr úspěšně zasahuje proti pokusu obránce Gajdoše z levého křídla. Střela to nebyla nikterak přesná, naopak pokus Pšeničky, jenž si dlouho hledal dobrou střeleckou pozici, byl pro vsetínského brankáře velmi nepříjemný. Nejproduktivnější hráč hostujícího celku totiž střílel přes hlouček clonících hráčů.
     
    11:30
    Petriska vyhrál buly ve vlastním pásmu. Po spolupráci s Lašákem a Vašenkou se mu však při přechodu do útočného pásma nepodařilo obejít tři bránící hráče Sparty.
     
    10:50
    Schwambergerova přihrávka před brankoviště na Vitoucha postrádala potřebnou razanci, a tak nebylo pro domácí hokejisty složité dostat se k lehce se klouzajícímu kotouči. Vsetín míří na druhou stranu.
     
    10:22
    Pernický uklidňuje hru za vlastní brankou a rozehrává. Na druhé straně se však kotouče chopil Schwamberger, který si nakonec vydobyl své místečko na levém kruhu před Sachrem a poslal nepříjemnou střelu na betony.
     
    09:25
    Hosté v plném počtu.
     
    09:12
    Vašenkova rána přes obránce vypadla Cichoňovi z výstroje hned vedle nechráněné levé tyčky. Zde ovšem nestál nikdo z domácích, a tak se pro Rubeše otevřela cesta do brejku. Bráněn vsetínskou branku přestřelil.
     
    08:23
    Betony musel Cichoň vytáhnout proti střele Jenáčka z pravého kruhu a následném pokusu Lukačky z druhé strany. Obě střely byly prudké, ale hostující brankář s nimi neměl sebemenší problémy. Sparta nyní vyhazuje a snaží se udržet kotouč co nejdál od své branky.
     
    07:36
    Na úvod přesilovky jsme viděli Klímkovu souhru s Ondračkou. Jednu z přihrávek ovšem vystihla Sparta, která vyhazuje.
     
    07:25
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Pika – 2 min., podrážení).
     
    06:55
    Petriska čekal v mezikruží připraven na Lašákovu přihrávku od modré čáry. Pas byl zablokován hostujícím útočníkem Rubešem, který dostává hru do středního pásma.
     
    06:02
    Domácí brankář si připisuje další úspěšný zákrok. Střela na něj šla z ostrého úhlu a když viděl, že se protihráči nebezpečně tlačí do jeho brankoviště, rozhodl se pro přerušení hry.
     
    05:45
    Domácí v plném počtu.
     
    05:35
    Ondračka opět zastavil střelu z levého křídla, která šla tentokrát z hokejky Bláhy. Sparta se však nadále drží v útočném pásmu.
     
    04:37
    Bránící hráči Vsetína nyní neměli situaci pod kontrolou a před Havlínem se tak ocitli volná cesta k rychlé střele. Pokus mířený na levou ruku gólmana Sachr dokázal pokrýt.
     
    04:03
    Havlínovo nahození od modré se zastavilo o brusle Ondračky. Ten ve spolupráci s Klímkem vyhazuje a vsetínská čtveřice se vydává na střídačku.
     
    03:45
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Jenáček – 2 min., faul loktem).
     
    03:36
    Hostující kapitán Schwamberger vyhrál vhazování po Sachrově pravici ofenzivním způsobem, čímž si vlastně připravil kotouč sám pro sebe. Vedle branky se puku zmocnil a ihned vypálil. Střela končí v ochranné síti.
     
    02:57
    Nyní se skvělými zákroky blýskl vsetínský gólman, když betony zastavil dvě sparťanské střele z krátké vzdálenosti.
     
    02:13
    Po Klímkově přihrávce byl Ondračka v ideální střelecké pozici, kotouč mu však vypíchl Obadal. Následně se k prudké střele dostal Petriska. Jeho pokus Cichoň vykopl na pravé křídlo.
     
    01:35
    Klímek s Jenáčkem sice protečovali kotouč do útočného pásma, tam se jej však za brankou chopili hosté a snaží se co nejrychleji přejít na druhou stranu.
     
    00:45
    Jednoduchá sparťanská souhra končí Pšeničkovou střelou z první, kterou z mezikruží vyslal po přihrávce z rohu kluziště. Pokusu se do cesty postavil domácí obránce Pernický a Sachr zasahovat nemusí.
     
    00:33
    Již podruhé během krátké chvíle se přerušuje. Nejprve bylo důvodem ofsajdové postavení Sparty, nyní je to hra vysokou holí. Vhazovat se bude po levici gólmana Sachra.
     
    00:08
    Úvodní buly šlo na konto Sparty, která je však vsetínským útokem ihned atakována. Hra se odebrala před Cichoně.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Sachr (Málek) – Lašák, Ondračka, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený, Houser – Klímek, Vrána, Veselý, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Půček, Vašenka, Petriska, Frimel, Zemánek.

    HC Sparta Praha: Cichoň (Škorpík) – Bláha, Pika, Havlín, Prchal, Tomek, Gajdoš – Klimo, Schwamberger, Slavíček, Obadal, Rubeš, Pšenička, Dani, Gluzman, Vitouch.

    Rozhodčí: Cabák – Pospíšil, Blažek.
     
    HC Sparta Praha

    Sparta je jedním z horkých kandidátů na titul, a tak není divu, že svěřenci trenéra Tlačila prohráli v sezóně pouze pětkrát a do druhé části soutěže taky vstoupili jak jinak než vítězstvím. Osm bodů však nezískali. Nadstavbu prvního kola nechali Ocelářům. Nyní se představí na Lapači, aby na své úspěchy navázali.

    Výsledky z minulého týdne

    Sparta – Třinec 4:1
    Sparta – Vítkovice 5:2

    Pokud by si měli soupeři dávat na někoho obzvlášť velký pozor, určitě by jím byl nejproduktivnější hráč Ondřej Pšenička (11+19), nejlepší střelec Tomáš Schwamberger (13+13) nebo obránce Ondřej Havlín (12+15), jenž drží v bodování svého týmu druhé místo. První pětku ve sparťanské tabulce, která je od zbytku bodově odskočena, doplňují forvardi Vojtěch Kropáček (10+15) a Patrik Prymula (7+17). Bránu by měl s největší pravděpodobností strážit sedmnáctiletý Jan Škorpík (92,67%), jenž je sparťanskou gólmanskou jedničkou.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Vsetínští junioři získali minulý týden dva body ze dvou zápasů. Oba si vydobyli v nadstavbě, když nejprve v Litvínově proměnili doplňkové nájezdy a v Plzni rozhodli po dvaceti devíti sekundách nastaveného času.

    Výsledky z minulého týdne

    Litvínov – Vsetín 4:3
    Plzeň – Vsetín 3:0

    Pod třemi brankami z Litvínova se podepsali Ján Petriska, který skóroval v oslabení, Marco Lukačka (celkem 6+10) se trefil z trestného střílení a tuto dokonalou kombinaci doplnil brankou přesilovkovou Šimon Jenáček (6+9). Vsetínský obránce se tak v počtu gólů v početní výhodě dorovnal Lukáši Jindrovi, s nímž v této statistice sdílí druhé místo (za 3 branky v přesilovce). První místo, nejen v této statistice, ale v celém kanadském bodování týmu, patří Lukáši Frydrychovi (13+12). Stejný počet bodů má i kapitán Daniel Klímek (10+15), jenž ještě do nadstavby nezasáhl.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! Dnes se proti sobě postaví juniorské týmy VHK ROBE Vsetín a HC Sparta Praha, a to v rámci 3.kola skupiny "O pořadí v play-off".
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Helena Hegeďová

    Góly a asistencie: 40. Petriska, 51. Lukačka (Jenáček, Ondračka), 55. Jenáček (Klímek, Ondračka) – 24. Gluzman (Pšenička, Prchal), 34. Pšenička (Schwamberger, Gluzman), 36. Vitouch (Dani, Rubeš), 37. Schwamberger (Klimo, Gajdoš), 52. Slavíček (Pšenička, Tomek), 54. Klimo (Havlín, Obadal), 60. Obadal (Slavíček, Gajdoš), 65. Bláha (Pšenička, Vitouch)


    VHK ROBE Vsetín: Sachr – Lašák, Ondračka, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený – Klímek, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Půček, Vašenka, Petriska, Frimel, Zemánek.
    HC Sparta Praha: Cichoň – Bláha, Pika, Havlín, Prchal, Tomek, Gajdoš – Klimo, Schwamberger, Slavíček, Obadal, Rubeš, Pšenička, Dani, Gluzman, Vitouch.

    Rozhodca: Cabák – Pospíšil, Blažek

    Diváci: 495