Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 1:2 (kon.) | B. Bystrica – Detva 5:2 (kon.) | Poprad – Miškovec 4:5 (po pr.)
Trenčín – Zvolen 2:1 (kon.) | Budapešť – Košice 3:5 (kon.) | Nitra – Žilina 9:3 (kon.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
5:2 (0:1, 1:1, 4:0)
HK Detva
Piatok 07.12.2018, 17:30 • ZŠ Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 30. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:09
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Karol Sloboda – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    53:38
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci gólostroj sa nezastavil a je z toho ďalšia využitá presilová hra. O ďalší kúsok sa postaral GUILLAUME ASSELIN, ktorý po prihrávke Benjamina Marshalla vyslal na Romana Petríka tvrdý projektil, na ktorý sa mohol len prizerať. Stav stretnutia je 5:2! Asistencia: Benjamin Marshall.
     
    52:58
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Zdeněk Král – 2 min., sekanie).
     
    50:51
    Banská Bystrica dala gól!
    Ladislav Ščurko nepresne rozohrával z vlastnej tretiny. Puk zachytil BENJAMIN MARSHALL, ktorý sa priblížil bližšie k bráne a následne poslal puk až za chrbát bezmocného Romana Petríka. Stav stretnutia je 4:2! Bez asistencie.
     
    50:08
    Do obrovskej príležitosti sa dostal Martin Ďaloga, ku ktorému sa dostal odrazený puk. Ten sa snažil doraziť do úplne odkrytej brány, ktorú však nedokázal ideálne trafiť. Puk napokon Stephon Williams zachytil.
     
    47:49
    Banská Bystrica dala gól!
    Guillaume Asselin našiel v útočnom pásme lepšie postaveného ÉRICA FAILLEHO, ktorý vyslal smerom k bráne tvrdú strelu z prvej. Tá si našla voľný priestor a smerovala až do siete Romana Petríka. Banská Bystrica otočila priebeh stretnutia – 3:2! Asistencia: Guillaume Asselin.
     
    46:23
    Banská Bystrica dala gól!
    Radovan Puliš si v súboji počínal nedovolene za čo hlavný rozhodca avizoval vylúčenie pre tohto hráča. Domáci hrali v šestici, čo aj dokázali využiť. K puku sa v útočnom pásme po prihrávke Érica Failleho dostal ANDREJ ŠŤASTNÝ, ktorý svojou strelou vyrovnal nepriaznivý stav na 2:2. Asistencie: Éric Faille, Branislav Kubka.
     
    45:11
    Sýkora prihral puk pred bránu, kde sa k zakončeniu dostal Varga. Roman Petrík si na svoje konto pripíše dôležitý zákrok.
     
    42:00
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie si našlo cestu 2303 platiacich divákov.
     
    37:30
    Banská Bystrica dala gól!
    Éric Faille si pri modrej čiare počkal kým sa JÁN SÝKORA uvoľní, aby mu mohol na hokejku poslať strieľanú prihrávku. Puk napokon skončil za bránkovou čiarou Detvy. Využitá presilová hra a stav stretnutia znížený 1:2. Asistencie: Éric Faille, Benjamin Marshall.
     
    36:29
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Jakub Žilka – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    36:02
    Sýkora mohol teraz potrestať chybu defenzívy Detvy po tom, čo ho nechali úplne voľného pred vlastnou bránou. Sýkorovú strelu dokázal Roman Petrík zachytiť.
     
    35:20
    Faille sa dostal do samostatného úniku. Ocitol sa až zoči-voči gólmanovi, ktorého svojou kľučkou neoklamal a neskóroval.
     
    31:01
    Török sa nikým nestrážený ocitol spoločne s pukom pred bránu Detvy, kde však ho neprepasíroval pomedzi Petríkové betóny.
     
    29:53
    Detva dala gól!
    Viktor Fekiač čistým spôsobom vyhral buly, po ktorom sa na modrej čiare dostal k puku JOZEF SLÁDOK, ktorý presnou strelou rozvlnil sieť. Stav stretnutia je 0:2! Asistencia: Viktor Fekiač.
     
    25:45
    Peter Valent sa dostal do dobrej príležitosti, po ktorej zazvonila tyč Williamsovej brány. To bola šanca!
     
    21:02
    Sýkora sa ocitol s pukom pred bránou Detvy, kde sa prezentoval backhandovým zakončením. Jeho strelu dokázal Roman Petrík vyraziť.
     
    18:41
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Viktor Fekiač – 2 min., podrazenie).
     
    07:09
    Detva dala gól!
    RASTISLAV GAŠPAR priviezol puk do útočného pásma, kde to zobral na seba. Smerom k bráne poslal štipľavú strelu, ktorej sa síce Stephon Williams dotkol, ale nie dostatočne. Puk si našiel cestu až za jeho chrbát. Stav stretnutia je 0:1! Bez asistencie.

    Róbert Gašpárek


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 38. Sýkora (Faille, Marshall), 47. Šťastný (Faille, Kubka), 48. Faille (Asselin), 51. Marshall, 54. Asselin (Marshall) – 8. Gašpar, 30. Sládok (Fekiač)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Williams (Baroš) – Marshall, Nemčík, Sloboda, Biro, Kubka, Ďatelinka, Petrinec – Asselin, Faille, Selleck – Sýkora, Šťastný, Varga – Kabáč, Češík, Gabor – Török, Sojka, Lichanec
    HK Detva: Petrík (Zalivin) – Kuklev, Chovan Mar., Hraško, Sládok, Gachulinec, Fekiač F., Surový, Šimon – Puliš, Murček, Ščurko – Žilka, Fekiač V., Ďaloga – Král, Gašpar, Tibenský – Giľák, Valent, Chovan Mat.

    Rozhodca: Orolin, Rencz – Šoltés, Kis-Király

    Diváci: 2303