Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 1:2 (kon.) | B. Bystrica – Detva 5:2 (kon.) | Poprad – Miškovec 4:5 (po pr.)
Trenčín – Zvolen 2:1 (kon.) | Budapešť – Košice 3:5 (kon.) | Nitra – Žilina 9:3 (kon.)
koniec
HK Nitra
9:3 (2:1, 4:2, 3:0)
MsHK Žilina
Piatok 07.12.2018, 18:00 • Nitra aréna, Nitra • Tipos Extraliga (SR) • 30. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisti Nitry zvíťazili v piatkovom zápase 30. kola najvyššej slovenskej súťaže nad Žilinou vysoko 9:3. V gólovo bohatom stretnutí boli od druhej tretiny jasne lepším tímom a zaslúžene získavajú tri body. Dvakrát sa do streleckej listy zapísali Judd Blackwater a Juraj Šiška. Vlci začali dobre, v prvej časti mali viac z hry, no zápas si prehrali vlastnými zbytočnými chybami. V závere boli Nitre odovzdaným súperom a keby sa hralo trošku dlhšie, tak by ich zrejme neminul ani desiaty inkasovaný gól. To je odo mňa všetko, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa. (20:27:07)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:26
    Nitra dala gól!
    Žilinčania si o ďalší gól doslova koledovali. Ten deviaty prichádza 34 sekúnd pred záverečnou sirénou. Po vyhranom vhadzovaní strieľal od modrej čiary Karol Korím, hosťujúci brankár puk len vyrazil, čo zužitkoval JURAJ ŠIŠKA. Asistencia: Karol Korím.
     
    58:28
    Do otvorenej obrany si to namieril jeden z domácich hokejistov, ale akciu pokazil nepresnou prihrávkou. Vadiť mu to ale rozhodne nemusí, čo potvrdil aj trošku úsmevným gestom.
     
    57:58
    Záverečné dve minúty sa odohrajú vo formáte štyroch proti štyrom. Hlavní rozhodcovia po vzájomnej potyčke posielajú na trestnú lavicu Róberta Lantošiho a tiež Lukáša Dubeňa. Obaja dostávajú trest za hrubosť.
     
    56:31
    Nitrania sa usadili v útočnom pásme, kde bez väčších problémov kombinujú. Žilinčania pripadajú veľmi odovzdane a vlečú nohy za sebou. Statickým pohybom si koledujú o ďalší inkasovaný gól.
     
    55:08
    Záverečná pätminútovka sa bude už len dohrávať. Už v predstihu je jasné, že Nitrania po nešťastnej prehre pod Urpínom 2:3 po predĺžení znovu vyhrajú a svoje bodové konto vylepšia o ďalšie tri body.
     
    54:42
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti pridávajú ôsmy presný zásah. KALE KERBASHIAN zaviedol puk do útočného pásma, prihrávkou do pravej strany hľadal osamoteného Laneho Scheidla, no jeden zo žilinských hráčov si smolne zrazil puk do vlastnej brány. Bez asistencie.
     
    54:26
    Tomáš Fučík zachránil svoj tím od ďalšej gólovej pohromy. Róbert Lantoši sa dostal do samostatného nájazdu, zvolil blafák do forhendovej strany, ale žilinský brankár predviedol veľmi dobrý zákrok betónom.
     
    53:46
    Domáci hokejisti sa dostali do brejku dvoch proti jednému, ale krížna prihrávka do priestoru pravého kruhu nebola presná. Každopádne, rozhodne väčšiu chuť hrať majú v záverečných minútach domáci.
     
    52:25
    Nitrania dnes skutočne potvrdzujú slová o vynikajúcej ofenzíve. Presadili sa všetky štyri formácie, z toho tá elitná hneď trikrát. Naopak, vlci aj z dnešného duelu odídu bez získaných bodov.
     
    51:39
    Na hráčoch Žiliny teraz bola jednoznačne vidieť veľká frustrácia. Niektorí hráči len viezli nohy za sebou a pohybom rozhodne nehýrili. Možno to predznamená obraz záverečných minút za rozhodnutého stavu.
     
    50:23
    Domáci hokejisti vyhodili puk cez všetky čiary. Dnes nedostali veľakrát možnosť hrať presilovku, no dvakrát skórovali počas oslabenia. Uvidíme, či zaútočia na skutočne nevídaný hetrik.
     
    49:47
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti strieľajú druhý dnešný gól v oslabení. Pri signalizovanom vylúčení na strane hostí nahodil puk pred bránu Branislav Mezei a druhú desiatku presných zásahov v sezóne načal presným tečom SAMUEL BUČEK. Asistencia: Branislav Mezei.
     
    49:17
    Parádna kombinácia hráčov Žiliny. Po prihrávke Lukáša Hvilu posunul puk do nebezpečného priestoru Jozef Balej, ale tam sa jeden z jeho spoluhráčov snáď ani na trikrát nedokázal presadiť.
     
    48:40
    Domáci hokejisti budú hrať v početnom oslabení. Po faule na obrancu Nikolaja Žilina dostáva menší trest za sekanie kanadský legionár Lane Scheidl.
     
    48:17
    Po aktivite Michala Bartu sa dostal do zakončenia od modrej čiary obranca Ivan Jankovič. Prvá jeho strela bola zblokovaná a následná v takom "polopáde" smerovala mimo domácej bránky.
     
    47:36
    Hrá sa veľmi plynulo, z tretej tretiny ubehlo už takmer osem minút. Pred reklamnou prestávkou nahadzoval puk na bránu súpera Graeme McCormack, ale našiel len pripravenú lapačku Tomáša Fučíka.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 6. J. Šiška (Hrušík), 19. Rapáč, 21. Blackwater (M. Slovák, Lantoši), 24. Blackwater (M. Slovák, Lantoši), 24. Morrison (Scheidl, Kerbashian), 31. Lantoši (Blackwater), 50. S. Buček (Mezei), 55. Kerbashian, 60. J. Šiška (Korím) – 11. Jenčík (Rud. Huna), 21. Húževka (Piegl), 29. Hvila (Kučný)


    HK Nitra: Šimboch (Foltán) – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Versteeg, M. Pupák, Korím – Blackwater, M. Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, S. Buček – Hrušík, J. Šiška, Čaládi – Pätoprstý.
    MsHK Žilina: Mikoláš (24. Fučík) – Dubeň, Kučný, M. Hudec, Jankovič, Bagin, Piegl, D. Rehák, Žilin – Balej, Podešva, Hvila – Rud. Huna, Húževka, Jenčík – Beránek, J. Ručkay, Barta – J. Milý, Surovka, Síkela.

    Rozhodca: Róbert Müllner, Gábor Juhász – Peter Šefčík, Botond Pálkövi – Ivan Beneš