Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 1:2 (kon.) | B. Bystrica – Detva 5:2 (kon.) | Poprad – Miškovec 4:5 (po pr.)
Trenčín – Zvolen 2:1 (kon.) | Budapešť – Košice 3:5 (kon.) | Nitra – Žilina 9:3 (kon.)
koniec
HK Nitra
9:3 (2:1, 4:2, 3:0)
MsHK Žilina
Piatok 07.12.2018, 18:00 • Nitra aréna, Nitra • Tipos Extraliga (SR) • 30. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:26
    Nitra dala gól!
    Žilinčania si o ďalší gól doslova koledovali. Ten deviaty prichádza 34 sekúnd pred záverečnou sirénou. Po vyhranom vhadzovaní strieľal od modrej čiary Karol Korím, hosťujúci brankár puk len vyrazil, čo zužitkoval JURAJ ŠIŠKA. Asistencia: Karol Korím.
     
    57:58
    Záverečné dve minúty sa odohrajú vo formáte štyroch proti štyrom. Hlavní rozhodcovia po vzájomnej potyčke posielajú na trestnú lavicu Róberta Lantošiho a tiež Lukáša Dubeňa. Obaja dostávajú trest za hrubosť.
     
    54:42
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti pridávajú ôsmy presný zásah. KALE KERBASHIAN zaviedol puk do útočného pásma, prihrávkou do pravej strany hľadal osamoteného Laneho Scheidla, no jeden zo žilinských hráčov si smolne zrazil puk do vlastnej brány. Bez asistencie.
     
    54:26
    Tomáš Fučík zachránil svoj tím od ďalšej gólovej pohromy. Róbert Lantoši sa dostal do samostatného nájazdu, zvolil blafák do forhendovej strany, ale žilinský brankár predviedol veľmi dobrý zákrok betónom.
     
    49:47
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti strieľajú druhý dnešný gól v oslabení. Pri signalizovanom vylúčení na strane hostí nahodil puk pred bránu Branislav Mezei a druhú desiatku presných zásahov v sezóne načal presným tečom SAMUEL BUČEK. Asistencia: Branislav Mezei.
     
    48:40
    Domáci hokejisti budú hrať v početnom oslabení. Po faule na obrancu Nikolaja Žilina dostáva menší trest za sekanie kanadský legionár Lane Scheidl.
     
    42:49
    Domáci hokejisti mohli pridať siedmy gól. Juraj Šiška naskočil na ľadovú plochu, dostal prihrávku do priestoru pravého kruhu na vhadzovanie, ale ani na dvakrát neprekonal gólmana Tomáša Fučíka.
     
    37:44
    Obrovský závar pred žilinskou svätyňou. Prvá nitrianska formácia sa akoby snažila dohrať akciu do prázdnej brány. Strela Róberta Lantošiho do odkrytej brány bola zblokovaná a následne neuspel ani Marek Slovák.
     
    33:46
    Domácim fanúšikom sa to síce nepáči, no ich miláčikovia pôjdu do štyroch. Dve minúty za krosček dostáva autor piateho nitrianskeho gólu a obranca druhej formácie Kenney Morrison.
     
    30:44
    Nitra dala gól!
    Domáci znovu vedú trojgólovým rozdielom. Keď to trošku preženiem, tak RÓBERT LANTOŠI skóroval na štýl hviezdneho Connora McDavida. Zobral puk na obrannej modrej čiare, ako víchor sa prehnal cez súperových obrancov a prekonal Tomáša Fučíka. Asistencia: Judd Blackwater.
     
    28:21
    Žilina dala gól!
    Keď nevieš čo s pukom – vystreľ. Zrejme týmto hokejovým príslovím sa inšpiroval hosťiujúci LUKÁŠ HVILA. Prešiel do útočného pásma, prudko vystrelil a nedal šancu Jurajovi Šimbochovi. Asistencia: Jiří Kučný.
     
    26:42
    Po reklamnej prestávke budú mať hostia šancu na strelenie tretieho gólu. Na lavicu hanby totiž odišiel Dalibor Bortňák, ktorý si u hlavných rozhodcov vykoledoval menší trest za podrazenie.
     
    23:40
    Po piatich inkasovaných góloch odchádza na hráčsku lavicu brankár Maroš Mikoláš. Ťažko ho viniť za nejaký gól, skôr by si pár ostrejších slov zaslúžili obrancovia Žiliny. Každopádne, na ľad sa dostáva Tomáš Fučík.
     
    23:40
    Nitra dala gól!
    Aby tých gólov v druhej tretine nebolo málo, tak sa parádnou strelou od modrej čiary presadil KENNEY MORRISON. Ten mal dostatok priestoru, potiahol si puk trošku bližšie k bráne a prestreli všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Lane Scheidl a Kale Kerbashian.
     
    23:19
    Nitra dala gól!
    Ďalšia parádna kombinácia prvého domáceho útoku. Prakticky ako cez kopírak sa dokázal znovu presadiť JUDD BLACKWATER. Róbert Lantoši zaviedol puk do útočného pásma, Marek Slovák ho poslal Kanaďanovi presne na hokejku a ten už vedel, ako skórovať. Asistencie: Marek Slovák a Róbert Lantoši.
     
    20:59
    Žilina dala gól!
    Vlci expresne rýchlo reagujú na presný zásah súpera. René Piegl nahodil puk na bránu a trošku aj sám zostal prekvapený, že puk skončil v bráne. Veľmi dobrú prácu odviedol pred bránkoviskom PETER HÚŽEVKA, ktorému je podľa oficiálneho zápisu gól pripísaný. Asistencia: René Piegl.
     
    20:33
    Nitra dala gól!
    Domáci podstatne lepšie vstúpili do druhej časti než do tej úvodnej. Po zakončení Róberta Lantošiho sa dostal k puku Marek Slovák. Ten ho ešte posunul na voľného JUDDA BLACKWATERA a ten strelou z ľavej strany upratal puk do siete. Asistencie: Marek Slovák a Róbert Lantoši.
     
    18:07
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti dokázali skórovať vo vlastnom oslabení. Emil Bagin stratil puk na útočnej modrej čiare, čo využil BRANISLAV RAPÁČ. Ten sa dostal do samostatného nájazdu a hoci bol faulovaný dokázal presnou strelou prekonať Maroša Mikoláša. Bez asistencie.
     
    17:58
    Žilina sa v závere prvej tretiny môže dostať do vedenia. Menší trest za podrazenie dostáva center elitnej domácej formácie Marek Slovák.
     
    15:26
    Šanca na strane domácich. Kanaďan Judd Blackwater prihrávkou spoza brány našiel v nebezpečnom priestore osamoteného Mareka Slováka, ale ten z tesnej blízkosti nedokázal pretlačiť puk za bránkovú čiaru.
     
    14:07
    Nitra dostáva výhodu presilovej hry. Pôvodne smeroval na trestnú lavicu Jakub Ručkay, ale napokon je potrestaným hráčom jeho spoluhráč Petr Beránek. Ten dúfa, že si odpyká celé dve minúty za podrazenie.
     
    10:30
    Žilina dala gól!
    Hostia síce presilovku nevyužili, no krátko po jej skončení sa im podarilo vyrovnať. Rudolf Huna prešiel do útočného pásma po pravej strane, vytvoril prečíslenie a po jeho krížnej prihrávke dokázal rozvlniť sieť skúsený RICHARD JENČÍK. Asistencia: Rudolf Huna.
     
    08:23
    V Nitra Aréne nasleduje reklamná prestávka. Po nej sa zrejme bude hra odvíjať v obrannom pásme domáceho tímu, keďže menší trest za nedovolené bránenie dostáva strelec gólu Juraj Šiška.
     
    05:39
    Nitra dala gól!
    Tak si to predstavte. Žilina vstúpila do zápasu oveľa lepšie, no stačila jedna chyba v rozohrávke a je to z toho inkasovaný gól. Lukáša Hvilu odzbrojil Lukáš Hrušík, naservíroval puk JURAJOVI ŠIŠKOVI a ten trafil odkrytú časť žilinskej svätyne. Asistencia: Lukáš Hrušík.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 6. J. Šiška (Hrušík), 19. Rapáč, 21. Blackwater (M. Slovák, Lantoši), 24. Blackwater (M. Slovák, Lantoši), 24. Morrison (Scheidl, Kerbashian), 31. Lantoši (Blackwater), 50. S. Buček (Mezei), 55. Kerbashian, 60. J. Šiška (Korím) – 11. Jenčík (Rud. Huna), 21. Húževka (Piegl), 29. Hvila (Kučný)


    HK Nitra: Šimboch (Foltán) – McCormack, Mezei, Morrison, Rais, Versteeg, M. Pupák, Korím – Blackwater, M. Slovák, Lantoši – Majdan, Kerbashian, Scheidl – Rapáč, Bortňák, S. Buček – Hrušík, J. Šiška, Čaládi – Pätoprstý.
    MsHK Žilina: Mikoláš (24. Fučík) – Dubeň, Kučný, M. Hudec, Jankovič, Bagin, Piegl, D. Rehák, Žilin – Balej, Podešva, Hvila – Rud. Huna, Húževka, Jenčík – Beránek, J. Ručkay, Barta – J. Milý, Surovka, Síkela.

    Rozhodca: Róbert Müllner, Gábor Juhász – Peter Šefčík, Botond Pálkövi – Ivan Beneš