Bournemouth – Liverpool 0:4 (kon.) | Arsenal – Huddersfield Town 1:0 (kon.) | Burnley – Brighton 1:0 (kon.)
Cardiff – Southampton 1:0 (kon.) | Manchester United – Fulham 4:1 (kon.) | West Ham – Crystal Palace 3:2 (kon.)
Chelsea – Manchester City 2:0 (kon.) | Leicester – Tottenham 0:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:0 (1:0)
Manchester City
Sobota 08.12.2018, 18:30 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Po šestnástom kole najvyššej anglickej súťaže je neporazený už len FC Liverpool. Úradujúci šampión z modrej časti Manchestru totiž dnes nestačil na londýnsku Chelsea, ktorej podľahol 0:2. Do streleckej listiny sa zapísali sviatoční strelci – N'Golo Kanté a David Luiz. Zverenci Pepa Guardiolu mali najmä v prvom dejstve jasnú prevahu, no nevyťažili z nej prakticky nič. Naopak, domáci boli efektívni a favoritovi uštedrili prvú ligovú prehru v aktuálnej sezóne. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám pekný zvyšok víkendu. (20:26:29)
    90+4. Gabriel Jesus (MAC)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Kepa Arrizabalaga zbytočne chyboval v rozohrávke, vďaka čomu sa dostal do šance Gabriel Jesus. Brazílčan obstrelil brániaceho hráča súpera, ale španielsky brankár svoju chybu napravil.
     
    90+2
    Chelsea sa veľmi dobre bráni a posiela loptu až brankárovi Edersonovi. Ten dnes nemal veľa práce, dobre zasiahol pri priamom kope Williana, ale nedokázal zastaviť strelu N'Gola Kantého a hlavičku Davida Luiza.
     
    90+1
    Prvá zo štyroch nadstavených minút sa pomaly končí. Manchester City kombinuje na vlastnej polovici ihriska a jeho šancami na prípadný bodový zisk to nevyzerá vôbec dobre.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času sme svedkami striedania na strane domáceho tímu. Za potlesku londýnskych tribún odchádza Eden Hazard, ktorý prihral na oba góly – nahradí ho Olivier Giroud.
     
    89
    Na konci predposlednej minúty hostia zaútočili po rohovom kope. Strelu Raheema Sterlinga dokázal zblokovať N'Golo Kanté a následný pokus Fernandinha smeroval tesne vedľa domácej brány.
     
    88
    Záver sa blíži a hostia naďalej prehrávajú rozdielom dvoch gólov. Skúšajú to najmä z ľavej strany cez Raheema Sterlinga, ale kapitána Césara Azpilicuetu teraz veľmi dobre prišiel doplniť Pedro.
     
    87
    César Azpilicueta si nedal pozor na Raheema Sterlinga. Angličan dokázal odcentrovať z ľavej strany, ale tiesnený Gabriel Jesus nezakončoval presne. Odkopávať bude Kepa Arrizabalaga.
     
    86
    César Azpilicueta posunul loptu na Pedra, ktorý mal veľa času na realizovanie poriadneho centra z pravej strany. To sa mu aj podarilo, no Ross Barkley z pomerne slušnej pozície hlavičkoval nepresne.
     
    84
    Posledné striedanie v podaní hostí. Na ihrisko sa ešte dostane Philip Foden výmenou za Riyada Mahreza. Tomu dnešný zápas príliš nevyšiel, keďže nebol taký platný ako v ostatných dueloch.
     
    83
    Už pred zápasom sme spomínali, že od roku 2002 sa nestalo, že by úradujúci anglický majster vyhral v sezóne na Stamford Bridge. Zrejme sa táto séria predĺži, hoci si Citizens robili zálusk na víťazstvo.
     
    82
    Gabriel Jesus je po svojom príchode na trávnik absolútne neviditeľný. Teraz si chcel spracovať loptu chrbtom k bráne, ale David Luiz predviedol dobrý zákrok a umožnil chytiť loptu Kepovi Arrizabalagovi.
     
    81
    Manchester City je takmer na kolenách, ale ešte má minimálne desať minút na strelenie aspoň dvoch gólov. V predošlých dvoch sezónach na Stamford Bridge vyhral, no dnes hetrik zrejme neskompletizuje.
     
    80
    Druhým potrestaným hráčom dnešného duelu je Pedro. Priznám sa, že som si nevšimol jeho priestupok voči pravidlám, no je možné, že sa celá situácia odohrala mimo záberov televíznych kamier.
    78. David Luiz (CHE) - 2:0
     
    78
    Chelsea dala gól!
    Domáci futbalisti sú veľmi blízko k zisku nesmierne cenných troch bodov. Po rohovom kope Edena Hazarda z ľavej strany sa dostal cez brániaceho Johna Stonesa k hlavičke DAVID LUIZ a prekonal brankára Edersona.
     
    77
    Ross Barkley vystrelil spoza šestnástky, ale bránu súpera netrafil. Zrejme tak však bol teč Aymerica Laporta, pretože hlavný rozhodca ukazuje, že bude nasledovať vôbec prvý rohový kop Londýnčanov.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 45. Kanté, 78. David Luiz

    Karty:   63. Jorginho (CHE), 80. Pedro (CHE)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 1:6. Rohy: 1:12. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:11.
    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Rüdiger, David Luiz, Alonso – Kanté, Jorginho, Kovačić (65. Barkley) – Pedro, E. Hazard (90. Giroud), Willian (75. Loftus-Cheek).
    Náhradníci: Caballero – Fàbregas, Barkley, Loftus-Cheek, Christensen, Giroud, Emerson.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Delph – B. Silva, Fernandinho, D. Silva (C) (68. Gündoğan) – Mahrez (84. Foden), Sterling, Sané (53. Jesus).
    Náhradníci: Muric – Danilo, Kompany, Otamendi, Gündoğan, Jesus, Foden.

    Rozhodca: Michael Oliver – Stuart Burt, Simon Bennett – Andre Marriner