Bordeaux – Guingamp 0:0 (kon.) | Paríž – Montpellier 5:1 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
5:1 (2:1)
HSC Montpellier
cz Streda 20.02.2019, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Ligue 1 Uber Eats • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 6:6. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:11. (22:57:48)
     
    Tři nastavené minuty jsou pryč a dohrávka sedmnáctého kola končí! PSG v domácím prostředí rozstřílelo Montpellier 5:1!

    PSG vstoupilo do zápasu ve velkém tempu. Území převahu dokázali domácí proměnit v úvodní branku v patnácté minutě, kdy si na centr Alvese naskočil Layvin Kurzawa, který lehkou tečí poslal míč do sítě. Po půlhodině ale srovnal parádním gólem z volného přímého kopu Florent Mollet, který dostal míč za brankovou lajnu jen o několik milimetrů, ale i to stačilo, Buffon přišel se zákrokem o něco později. Už se zdálo, že skončí první půle 1:1, ale Hilton fauloval na třiceti metrech Mbappého a Ángel Di María nadpozemskou ránou poslal PSG zpět do vedení.

    Po změně stran pokračovala pařížská dominance. Pojišťovací třetí branka přišla až po více něž hodině hry, kdy po odvráceném rohovém kopu hlavičkoval s tečí Škuletiće do sítě Christopher Nkunku. O malou chvíli později měli hosté další velkou smůlu, když si po tečovaném centr Mbappém srazil míč do vlastní sítě Vitorino Hilton. Černou desetiminutovku pro Montpellier zakončil Kylian Mbappé další tečovanou ránou přes brankáře Lecomta, který neměl opět šanci zasáhnout. V závěru zápasu už hráli domácí v exhibičním tempu, šestá branka byla na spadnutí, ale nakonec nepadla.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Kylian Mbappé nebyl daleko od šesté branky v síti Benjamina Lecomteho. Po parádní přihrávce z levé strany už ale nedokázal mladý útočník zamířit ve skluzu mezi tři tyče.
     
    90+3
    Diaby spolupracoval na pravé straně s Dagbou. Do souhry střídajících fotbalistů se zapojil i Choupo-Moting. Domácí zkoušeli dloubáčkem do vápna najít Draxlera, který ale zakončením patou Lecomteho nepřekvapil.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Nkunku ještě schytal pořádně tvrdý skluz. Domácí rozehrávali volný přímý kop centrem do vápna, ale k balonu se dostal pouze hostující brankář Benjamin Lecomte.
     
    90
    Do hry se zapojují také domácí obránci. Několikrát si ve středu pole vyměnil míč Marquinhos s Kimpembem. Hosté už nemají síly k napadání zdlouhavé rozehrávky.
    89.
     
    89
    Alljís Schirí ztratil míč ještě na vlastní polovině. Na levé straně si poradil s obránce Mbappém, ale po přechodu do vápna už nepřidal potřebou přihrávku na Choupo-Motinga.
     
    88
    Domácí rozehráli rohový kop jen na krátko. Choupo-Moting zkoušel po prudké přihrávce Nkunka zakončovat patou, ale to už by bylo až příliš. Míč skončil vedle branky.
     
    87
    Opět byl u balonu Moussa Diaby. Nyní ale zvolil jen přihrávku zpět na Verrattiho. Domácí pokračují v tlaku, ze strany na stranu obehrávají vápno soupeře.
     
    86
    Diaby je po příchodu na trávníku při chuti. Ihned rozjel útočnou akci na pravé straně, kličkou do středu si vytvořil střeleckou pozici, ale míč zblokoval Congré.
     
    85
    PSG i nadále kontroluje situaci ve středu pole s míčem u kopačky. Nkunku si pohrál s obráncem, poté ale už nedokázal přidat přesnou přihrávku na Draxlera.
     
    84
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Thilo Kehrer, přichází Moussa Diaby.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením do konce druhého poločasu. Škuletić se snažil zakončovat ve skluzu, ale míč netrefil ideálně a rána skončila mimo branku.
     
    82
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Damien Le Tallec, přichází Paul Lasne.
    81. Kylian MBAPPÉ - 5:1

    Vít Schück

    Góly: 15. Kurzawa (Dani Alves), 45+1. Di María, 75. Nkunku, 80. Hilton (vla.), 81. Mbappé (Kurzawa) – 33. Mollet

    Karty:   66. Dani Alves (PSG), 69. Verratti (PSG) – 62. Oyongo (MON)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 6:6. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:11.
    Paríž Saint-Germain: Buffon – Kehrer (84. Diaby), Marquinhos, Kimpembe – Dani Alves (79. Dagba), Verratti, Nkunku, Kurzawa – Di María (70. Choupo-Moting), Mbappé, Draxler.
    Náhradníci: Aréola – Toufiqui, Choupo-Moting, Diaby, Nsoki, Dagba.

    HSC Montpellier: Lecomte – Mendes (20. Cozza), Hilton, Congré – Aguilar, Schirí, Le Tallec (82. Lasne), Oyongo – Laborde (76. Sambia), Škuletić, Mollet.
    Náhradníci: Bertaud – Lasne, Píriz, Camara, Sambia, Cozza, Boutobba.

    Rozhodca: Buquet – Debart, Pacelli