Slovan Bratislava – Žilina 5:2 (kon.) | Podbrezová – Michalovce 0:1 (kon.) | Sereď – Dunajská Streda 0:1 (kon.)
Zlaté Moravce – Nitra 0:3 (kon.) | Senica – Ružomberok 1:1 (kon.) | Trnava – Trenčín 3:1 (kon.)
koniec
FC ViOn Zlaté Moravce
0:3 (0:0)
FC Nitra
Sobota 08.12.2018, 14:00 • Štadión FC ViOn, Zlaté Moravce • Niké liga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Nitry zvíťazili v poslednom jesennom kole Fortuna ligy na pôde Zlatých Moraviec jednoznačne 3:0. Po bezgólovom prvom dejstve mali skvelý vstup do toho druhého, keď presne hlavičkoval Andrej Fábry. V ďalšom priebehu sa domáci snažili o vyrovnanie, no po chybách v defenzíve umožnili spomínanému hráčovi skompletizovať hetrik. Zverenci Ivana Galáda vyhrali tretí duel po sebe, na konte majú 24 bodov a aj po dnešných zápasoch si udržia šiestu pozíciu v tabuľke. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám pekný zvyšok dňa. (15:55:50)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    Riadny hrací čas zápasu sa v tejto chvíli naplnil. Hlavný rozhodca Michal Smolák stretnutie už nebude dlho naťahovať, keďže pridáva len 60 sekúnd. O osude stretnutia je rozhodnuté, hrdinom bude Andrej Fábry.
     
    89
    Ofsajd na strane hostí. Za obrannou líniou súpera bol príliš skoro striedajúci hráč Dominik Guláš. Podobne ako v prípade Tomáša Vestenického však musíme povedať, že jeho vstup na trávnik priniesol oživenie.
     
    88
    Martin Chren sa dostal do ďalšej koncovky, tentokrát z väčšej vzdialenosti. Domáci kapitán ale Lukáša Hrošša neohrozil, pretože trafil len striedajúceho Macdonalda Nibu stojatého pred šestnástkou.
     
    87
    Domáci futbalisti sa mohli dočkať streleného gólu, no mali aj trošku smoly. Po peknej kombinácii vbehol do šestnástky Martin Chren, namiesto prihrávky zvolil strelu z náročného uhla a trafil pravú žrď brány súpera.
     
    86
    Teraz sme videli nevydarené individuálne akcie na oboch stranách. Najskôr svoj útočný výlet nezakončil Peter Čögley a na druhej strane neuspel ani africký útočník Taiwo Abdulrahman.
     
    85
    Zápas sa prakticky už len dohráva. Je jasné, že Nitra zvládne veľmi dôležitý zápas a priblíži sa k účasti v elitnej šestke, ktorá jej v predošlom ročníku unikla v poslednom kole základnej časti.
     
    84
    Posledné striedanie Ivana Galáda. Ostrieľaný tréner ešte posilňuje defenzívu svojho mužstva, keďže za kapitána Miloša Šimončiča prichádza na trávnik Macdonald Niba.
     
    83
    Nitra dala gól!
    Jeho rozhodnuté! Domáci obranca Patrik Banovič stratil loptu na vlastnej polovici ihriska a doslova poslal ANDREJA FÁBRYHO do samostatného nájazdu. Hosťujúci hráč nezaváhal, a tak skompletizoval hetrik – 0:3.
     
    82
    Nitra mala po priamom kope k dispozícii aj roh. V oboch prípadoch bol exekútorom štandardných situácii Andrej Fábry, ale po jeho centroch sa nedostal do zakončenia nikto v modrom drese.
     
    81
    Tomáš Vestenický musí byť ošetrovaný priamo na hracej ploche. Zrejme utŕžil zásah do kolena. Verme, že mládežnícky reprezentant bude pokračovať v dnešnom stretnutí a vyhnú sa mu zdravotné problémy.
     
    80
    V polovici osemdesiatej minúty zápasu píska hlavný rozhodca faul na Tomáša Vestenického. Toho najskôr zrejme čisto odzbrojil Oliver Práznovský, ale následne prišiel zbytočný zákrok jeho spoluhráča.
     
    78
    Taiwo Abdulrahman sa snažil presadiť individuálne, ale tentokrát si veľmi dobre poradil domáci obranca Oliver Práznovský. Každopádne, môžeme vidieť zvyšujúci sa počet okienok v obrane Zlatých Moraviec.
     
    77
    Domáci tréner Branislav Mráz posiela na trávnik rodáka z Belehradu Nikolu Dimitrijeviča. Naopak, na lavičku smeruje Karol Karlík, čo znamená jednoznačné posilnenie ofenzívnej formácie.
     
    76
    Záverečnú štvrťhodinu mohli domáci odštartovať kontaktným gólom. Po akcii Ewertona centroval z pravej strany Peter Čögley. K hlavičke zo záklonu sa dostal José Casado, ale opečiatkoval hornú žrď nitrianskej brány.
     
    75
    Domáci futbalisti sa snažia negovať na druhý presný zásah súpera. Zatiaľ sa im ale nedarí dostať sa pred šestnástku súpera. Zdá sa, že zverenci Ivana Galáda majú zápas pod kontrolou a dnes zvíťazia.
     
    74
    Nitra dala gól!
    Hostia sú veľmi blízko k tomu, aby dosiahli tretie víťazstvo po sebe. Taiwo Abdulrahman udržal loptu na ľavej strane, následne sa rýchla akcia presunula na os ihriska a po prihrávke Dominika Guláša opäť skóroval ANDREJ FÁBRY.
     
    73
    Domáci futbalisti mali výhodu rohového kopu. Jakub Brašeň centroval z ľavej strany, ale našiel len pripraveného brankára Lukáša Hrošša. Ten okamžite zakladá rýchly brejk hosťujúceho celku.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.

    Góly: 46. Fábry (Vestenický), 74. Fábry (Guláš), 83. Fábry

    Karty:   65. Karlík (ZMO), 71. Chren (ZMO) – 56. Križan (NIT), 58. Abdulrahman (NIT)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 7:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:13.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Krnáč – Čögley, Práznovský, Banovič, Chren (C) – Paixao da Silva, Casado, Karlík (77. Dimitrijevič), Brašeň – Ľupták (59. Richtárech) – Švec (46. Urgela).
    Náhradníci: Chovan – Udeh, Duga, Richtárech, Dimitrijevič, Urgela.

    FC Nitra: Hroššo – Kuník (60. Guláš), Križan, Farkaš, Chovanec – Kóňa, Šimončič (C) (84. Niba) – Charizopulos, Fábry, Chobot (46. Vestenický) – Abdulrahman.
    Náhradníci: Šípoš – Niba, Machovec, Guláš, Čeredničenko, Fábry, Vestenický.

    Rozhodca: Michal Smolák – Branislav Hancko, Milan Štrbo – Erik Weiss