Boston – Arizona 4:3 (kon.) | Buffalo – LA Kings 4:3 (po pr.) | Carolina – Toronto 1:4 (kon.)
Columbus – Vancouver 2:3 (kon.) | Washington – Detroit 6:2 (kon.) | St. Louis – Florida 4:3 (kon.)
Nashville – Ottawa 3:1 (kon.) | Minnesota – Montreal 7:1 (kon.) | Winnipeg – Chicago 6:3 (kon.)
Colorado – Edmonton 4:6 (kon.)
koniec
Colorado Avalanche
4:6 (0:1, 1:4, 3:1)
Edmonton Oilers
cz Streda 12.12.2018, 03:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy zápasu

    Leon Draisaitl (EDM) (1+2)
    Mikko Rantanen (COL) (1+2)
    Connor McDavid (EDM) (1+1) (05:51:36)
     
    Zápas v Pepsi Center sledovalo 15 809 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Střely na branku v zápase

    Colorado Avalanche: 43

    Edmonton Oilers: 26
     
    Tohle byl tedy pořádně divoký zápas. Fanoušci v Pepsi Center viděli celkem deset branek, k jejich zklamání ale šest z nich skončilo za zády domácích brankářů. O výsledku a vítězství Oilers rozhodla hlavně druhá třetině, kterou hokejisté Edmontonu ovládli jasně 4:1. Colorado v prostředním dějství ještě zkoušelo něco s výsledkem udělat, ale marně. Hosté vezou zasloužené dva body za výhru domů, dnes byli na ledě o něco lepším týmem. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou středu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Edmonton ale dostává kotouč do středního pásma a vypadá to, že naděje Lavin jsou definitivně pryč.
     
    59:06
    Ještě jedno vhazování v útočném pásmu Colorada, nadále zůstává domácí brankář Grubauer na střídačce.
    58:53 Gabriel LANDESKOG - 4:6
     
    58:53
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Přestřelka směle pokračuje dál. Už to sice nebylo během přesilové hry, ale Avalanche se dostávají na rozdíl dvou branek, ačkoli moc času do konce nezbývá. Brankáře Koskinena zblízka prostřelil kapitán domácích GABRIEL LANDESKOG, jenž svému celku vrátil aspoň špetku naděje. Asistence: Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon.
     
    58:45
    MacKinnon hledal spoluhráče u pravé tyče. Tomu však puk v rozhodujícím okamžiku přeskočil hokejku.
     
    58:20
    Ještě stále je branka domácích prázdná, ale Coloradu se nedaří udržet útočné pásmo. Přesilovka navíc za chvíli bude končit.
     
    57:40
    Mikko Koskinen je zase hlavním mužem těchto okamžiků. Minimálně třemi výbornými zákroky nyní podržel svůj tým nad vodou.
     
    56:43
    Matt Benning dnes poněkolikáté míří na trestnou lavici, tentokrát za nedovolené bránění. Colorado navíc odvolává brankáře a zkusí ještě něco s výsledkem udělat.
    56:11 Nathan MACKINNON - 3:6
     
    56:11
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Na vyrovnání už to asi stačit nebude, ale aspoň korekce ve skóre. Finský útočník Mikko Rantanen potvrzuje, že je v každém zápase velmi platný, dnešek není výjimkou. Svůj druhý gól večera sice nevstřelil, ale měl velký podíl na zásahu spoluhráče NATHANA MACKINNONA. Koskinen neměl šanci přesunout se zavčas ke druhé tyči. Bez asistence.
     
    56:09
    Po akci Andrigheta Koskinen v klidu přerušil hru. Ještě možná mohl rozehrávat, ale vsadil na jistotu a zařídil nové buly.
     
    55:48
    Znovu se pokračuje a Olejáři ještě nahodili rychle do útočného pásma. Za pukem se pak ale nikdo nehnal, mohli hrát v klidu domácí.
     
    55:29
    Tysonu Barriemu ujel puk na modré čáře, takže nemohl zakončovat. Potom rozhodčí přerušili hru, budeme sledovat poslední komerční pauzu v zápase.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 37. Rantanen (Barrie), 42. C. Wilson (Rantanen, Landeskog), 57. MacKinnon, 59. Landeskog (Rantanen, MacKinnon) – 14. Brodziak (Nurse), 30. Nugent-Hopkins (McDavid, Benning), 34. Nugent-Hopkins (Lucic), 36. McDavid (Draisaitl, A. Larsson), 37. Draisaitl (Kassian, Brodziak), 44. Nurse (Nugent-Hopkins, Draisaitl)


    Colorado Avalanche: Varlamov (34. Grubauer) – Girard, E. Johnson, Cole, Barrie, Nemeth, Zadorov – Landeskog, MacKinnon, Rantanen – Jost, Compher, C. Wilson – Nieto, Söderberg, Calvert – Andrighetto, Kerfoot, G. Bourque.
    Edmonton Oilers: Koskinen (Talbot) – Klefbom, A. Larsson, Nurse, K. Russell, Gravel, Benning – Chiasson, McDavid, Draisaitl – Khaira, Nugent-Hopkins, Puljujärvi – Zykov, Spooner, Rattie – Lucic, Brodziak, Kassian.

    Rozhodca: McIsaac, StLaurent – Racicot, Driscoll

    Diváci: 15 809